Σνίτσελ γαλοπούλας με παρμεζάνα/Turkey schnitzel with parmesan

Μια εύκολη, γρήγορη και κυρίως νόστιμη λύση όταν επιζητάς πρωτεΐνη επειγόντως, αλλά έχεις και τύψεις που για μέρες δεν έχεις καταφέρει να φας και κανένα ζαρζαβατικό!

Σνίτσελ γαλοπούλας –με το κατιτίς της…

Εμπνευσμένη από τα χοιρινά σνίτσελ της Τέσσας Κύρου και το βιβλίο της «Κανέλα και ροδοπέταλα. Οικογενειακές συνταγές μαγειρικής απ’ όλο τον κόσμο».

ΥΛΙΚΑ

  • 4 σνίτσελ γαλοπούλας
  • 1 αυγό
  • 1 φλυτζάνι γαλέτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ½ φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ κουταλάκι γλυκιά πάπρικα (ή καυτερή, αν σας αρέσουν τα πικάντικα)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σπάτε το αυγό σε ένα μπωλ, το χτυπάτε και ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη γαλέτα.
  2. Βουλιάζετε τα σνίτσελ στο μείγμα αυτό και ιδανικά, αφήνετε για καμιά ώρα στο ψυγείο
  3. Βάζετε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά τηγάνι με το λάδι
  4. Βγάζετε τα σνίτσελ από το ψυγείο (αν τα βάλατε), βάζετε τη γαλέτα σε ένα μπωλ και τα περνάτε από τη γαλέτα, πιέζοντας τη να κολλήσει καλά.
  5. Τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά ένα-ένα τα σνίτσελ προκειμένου να ψηθούν καλά μέχρι μέσα και να μην «αρπάξουν» μόνο εξωτερικά.

 Τα τρώτε ζεστά-ζεστά, με λεμόνι ή χωρίς. Αν περισσέψει τίποτα –λέμε τώρα- τρώγονται πολύ άνετα και την επόμενη, κρύα από το ψυγείο: σκέτα ή και σε σάντουϊτς.

____________________

An easy, quick and above all tasty solution when you lust for proteins –but you have guilts for not eating vegetables at all for a couple of days!

Turkey schnitzels –but not alone…

 Inspired by Tessa Kyros’ pork schnitzels from her book “Falling Cloudberries. A world of family recipes”.

INGREDIENTS

  • 4 turkey schnitzels
  • 1 egg
  • 1 cup bread crumbs
  • 2 smashed garlic cloves
  • ½ cup of grained parmesan
  • ½ tsp of sweet paprika (or hot if you prefer spicy food)
  • Salt, pepper
  • Olive oil for frying

DIRECTIONS

  1. Break the egg in a bowl, whisk it and add all the other ingredients except for bread crumbs
  2. Sink the turkey schnitzels in this mixture and ideally, let them soak for about 1 hour in the fridge
  3. Add to a frying pan the olive oil and let it heat in medium fire
  4. Take the schnitzels out of the fridge, put the bread crumbs in a bowl and cover the schnitzels with them, pressing crumbs to stick on turkey
  5. Fry them in medium heat one by one so as not to be burnt outside and stay raw inside.

Eat them hot, with or without some lemon juice. If there is left any –what a joke!- they are very nice the next day, straight from the fridge; plain or in a sandwich.

Comments:

  • reply

    Πολύ ωραία η συνταγή σου για γαλοπούλα δεδομένου ότι είναι γενικά στεγνό σχετικά κρέας το στήθος!

    November 16, 2010
    • reply

      Όντως είναι στεγνό κρέας αλλά εάν ψηθεί σωστά -τόσο όσο να μην είναι ωμό αλλά ούτε και παραψημένο- και σε συνδυασμό με το τυρί και την κρούστα που το θωρακίζει, κρατάει όλη την υγρασία του!

      November 16, 2010
  • reply

    Poly oraia idea kai poly oraio blog, kalos se vrika

    November 17, 2010
    • reply

      Ευχαριστώ Πόπη,
      καλή συνέχεια!

      November 17, 2010

Leave a comment: