Χαίρομαι που είσαι εδώ!

Είμαι η Άρτεμις Τσίπη, γεννήθηκα και ζω στην Αθήνα και από το 2010 έχω πέσει μέσα στην “τρύπα” του food blogging με το “τέκνο” μου, το δημιούργημά μου, το WonderFoodLand.

Πουκάμισο See What Eye See

Το blog μου

Αφορμή για τη δημιουργία του WonderFoodLand, τα ελάχιστα ελληνικά food blogs που υπήρχαν τότε και τα πολλά περισσότερα όλου του υπόλοιπου κόσμου. Αιτία η ανεξήγητη αγάπη μου για το φαγητό, τα περιοδικά και βιβλία μαγειρικής για τα οποία έχω “ειδικό” τμήμα στη βιβλιοθήκη μου, η μονομανία μου να σκέφτομαι, να βλέπω και να μιλάω για φαγητό, η μόνιμη ανάγκη μου για δημιουργικότητα σε κάθε επίπεδο και με διαφορετικούς τρόπους, το να ανοίγω το ντουλάπι και από το τίποτα να φτιάχνω κάτι όταν ακόμα ζούσα με τους γονείς μου και αναλάμβανα το τραπέζι.

Το blog μου, μου καλύπτει ένα μεγάλο κομμάτι της πολυεπιπέδης τολμώ να πω, δημιουργικότητάς μου: από το γράψιμο μιας ιστορίας/συναισθημάτων/εμπειρίας με αφορμή μια συνταγή, την ίδια την μαγειρική, τη “σκηνοθεσία” του φαγητού, τη “σκηνογραφία” του, τη “ζωγραφική” του και τέλος την φωτογραφική αποτύπωσή του. Και όλο αυτό επικοινωνώντας το με έναν τρόπο που δεν φανταζόμουν ότι θα είχε απήχηση, ότι θα υπήρχε κάποιος εκεί “έξω” που θα με εντόπιζε, θα διάβαζε, πόσο μάλλον θα σχολίαζε και θα έκανε και τις συνταγές μου!

Η φωτογραφία και το styling

Οι εικόνες φαγητού που έβλεπα παντού γύρω μου -η μονομανία που λέγαμε- με έκανε να θέλω να σταματήσω να πειραματίζομαι μόνη μου με την compact μηχανή μου, που πλέον δεν με κάλυπτε ούτε αυτή (είχα εξαντλήσει όλες τις manual επιλογές της) ούτε τα αποτελέσματά της. Έτσι αποφάσισα να μάθω τις βασικές τουλάχιστον λειτουργίες των DSLR καμερών και να αγοράσω την πρώτη μου κάμερα αυτού του είδους, κάνοντας για 2 χρόνια μαθήματα φωτογραφίας στην τότε Σχολή του Δήμου μου, με άπειρους freestyle πειραματισμούς εντός κι εκτός κουζίνας, εκθέσεις, φωτοβόλτες και συμμαθητές που έχουμε επαφή έως σήμερα.

Η συνέχεια στο κομμάτι αυτό είχε πολύ προσωπική δουλειά με άπειρο διάβασμα, σεμινάρια food styling, online workshops, συμμετοχή σε παγκόσμια συνέδρια στο Λονδίνο για food bloggers, και χτίσιμο του portfolio μου με φωτογραφήσεις food and drinks events, product photography, recipe development, food styling και φωτογραφίσεις για εταιρείες τροφίμων. Κι αυτό όσο δούλευα Δευτέρα με Παρασκευή 9-5 στο Business Development τμήμα Μουσείου.

Η πορεία από part time food blogger/photographer/stylist σε full time

Η συνέχεια ακόμα πιο διαφορετική: με πτυχίο Επικοινωνίας και ΜΜΕ και χωρίς σπουδές ή εμπειρία από επαγγελματικές κουζίνες, μπήκα σε αυτές με θράσος και θάρρος σε μεγάλη ηλικία για τα δεδομένα της δουλειάς αυτής, για περίπου 3 χρόνια, προκειμένου να είμαι μέσα στον χώρο του φαγητού και όχι σε κάποια οποιαδήποτε άλλη άσχετη δουλειά. Κι αυτό έγινε μετά από την παραίτησή μου από την 11χρονη πορεία μου στο Μουσείο και την απόφαση να αλλάξω την ζωή μου σε όλα τα επίπεδα, βουτώντας οριστικά σε αυτήν την “τρύπα” με όποιο κόστος. Και σε όλη αυτή την πορεία το blog μου είναι πάντα εκεί, να με καθοδηγεί και να μου δείχνει το δρόμο και το σκοπό μου.

Το κόστος σε όλη αυτή την πορεία ήταν μεγάλο: σε χρόνο, σε άπειρη δουλειά, σε αλλαγή κουζίνας από μαγαζί σε μαγαζί, σε απογοητεύσεις, σε διακυμάνσεις, σε αβεβαιότητα για το μέλλον, σε εμπειρίες που δεν φανταζόμουν, σε χαρές και λύπες και σε άπειρα άλλα που δεν είχα ζήσει έως τότε.

Βαθειά μέσα μου όμως ήξερα: όλα, μα όλα, γίνονταν για να φτάσω στο σημείο να ζω -όχι μόνο part αλλά full time- από το food blogging και ό,τι απορρέει από αυτό: δημιουργία συνταγών, κείμενα, food styling, φωτογραφίες.

Tο σημείο αυτό είναι όταν μου έγινε η πρόταση να φύγω από τις επαγγελματικές κουζίνες και να δουλέψω στο στούντιο του Άκη Πετρετζίκη ως full time food stylist για 3 χρόνια περίπου, για όλα του τα projects –βιβλία, περιοδικά, τηλεοπτική εκπομπή, site, ytube, social media, μαγαζιά, προϊοντικά για το eshop και ό,τι προέκυπτε άλλο καθημερινά. Εμπειρία μοναδική, συμπυκνωμένη γνώση και οι πρώτες λευκές -ελάχιστες ευτυχώς- τρίχες στην κεφαλή!

Πλέον, ως freelancer, έχω τη δυνατότητα να δουλεύω full time τόσο για το blog μου όσο και για να δημιουργώ συνταγές, εικόνες και να υλοποιώ ιδέες για εταιρείες τροφίμων και μαγαζιά εστίασης είτε μόνη μου είτε σε συνεργασία με άλλους φωτογράφους και video makers. Με αγάπη και ενθουσιασμό.

Τελικά…

Τελικά δεν έχει και τόσο σημασία το τι έκανα πριν, τι κάνω τώρα και που πάω. Σημασία έχει ότι αγαπώ το food blogging και όλα όσα αυτό περιλαμβάνει: διάβασμα για τη μαγειρική, την ίδια την μαγειρική, το food styling, τη φωτογραφία, τη συναναστροφή με όλους όσους αγαπούν εξ’ ίσου το φαγητό και ό,τι το πλαισιώνει.

Κι αυτό μου αρκεί.

*Photographer and Creative Director George Ioannidis

Επικοινώνησε μαζί μου απευθείας για ό,τι χρειαστείς στο info@wonderfoodland.gr ή βρες με στα Social Media μου:

Comments:

  • reply

    ΑΡΤΕΜΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ! ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΥΟΣ, ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΦΕ (ΜΟΝΟ ΦΡΑΠΕ), ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΒΡΑΣΙΜΟ ΑΥΓΩΝ (ΜΟΝΟ ΣΦΙΧΤΩΝ).
    ΟΜΩΣ ΣΕ ΣΕΝΑ, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ…KALO KOURAYIO
    ΚΥΡΙΑΚΟΣ

    October 25, 2010
    • reply

      Ευχαριστώ πολύ Κυριάκο!
      Ποτέ δεν είναι αργά να αναπτύξεις τις μαγειρικές σου ικανότητες! Ελπίζω να σου δώσει την αφορμή το blog αυτό!

      October 25, 2010
  • reply

    ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΗ

    Κυρία Τσίπη, καλησπέρα σας! Είμαι η πιό φανατική θαυμάστρια της δουλειάς σας (αλλά αυτό το γνωρίζετε ήδη) και χαίρομαι που μου δίνετε η ευκαιρία να εκφράσω το θαυμασμό μου στο πρόσωπό σας για μια ακόμα φορά. Σας εύχομαι το καλύτερο στο νέο σας αυτό εγχείρημα και είμαι βέβαιη πως θα σημειώσει την ίδια επιτυχία με όλα τα προηγούμενα.
    Η ΠΑΝΤΑ πιστή σας φίλη,
    Χριστοφίλη

    November 7, 2010
    • reply

      Ευχαριστώ σας!
      Η εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου, πάντα μου έδινε και θα μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω με το ίδιο πάθος και ενθουσιασμό το έργο μου!
      Μετά τιμής,
      Άρτεμις

      November 7, 2010
  • reply

    Γειά σου Άρτεμις. Μόλις ανακάλυψα το μπλογκ σου μέσω της Ιωάννας. Καλή αρχή και καλά μαγειρέματα. Ό,τι έχεις φτιάξει φαίνεται υπέροχο!
    Μάγδα

    November 11, 2010
    • reply

      Μάγδα, χαίρομαι που επικοινώνησες μαζί μου γιατί κι εγώ με τη σειρά μου ανακαλύπτω your little expat kitchen (!) λαχταρώντας πραγματικά τις πολύ όμορφα στημένες και φωτογραφημένες νοστιμιές σου!
      Ευχαριστώ πολύ και καλή συνέχεια!

      November 11, 2010
  • reply

    Ρένα

    Καλησπέρα!
    Εδώ και ώρα προσπαθώ να καταλάβω αν το link του site σου που… υπέκλεψα χθες βράδυ από την Αργυρώ, αντιστοιχεί στην Άρτεμη που έχω γνωρίσει… Εν πάσει περιπτώσει, η συνταγή που υλοποίησε χθες βράδυ η φιλενάδα μου (ψαρονέφρι με τζίντζερ, λεμόνι και πορτοκάλι) ήταν εκπληκτική!!! Ιδού η αιτία της υποκλοπής!!!
    Μάλλον περιττεύει.. αλλά έχεις κάνει καλή δουλειά εδώ!
    Καλό βράδυ!
    Ρένα 🙂

    December 12, 2010
    • reply

      Καλησπέρα Ρένα!
      Ναί, όντως, η Άρτεμις που έχεις γνωρίσει είμαι από την Αργυρώ, στης οποίας της καταστροφή συμβάλλω με το blog αυτό! Χαίρομαι που έφτιαξε το ψαρονέφρι, που της πέτυχε και που σας άρεσε!
      Σε ευχαριστώ πολύ και καλωσήρθες!

      December 13, 2010
  • reply

    Καλώς σας βρήκα! Και καλό σας ταξίδι στην μπλοκόσφαιρα

    February 24, 2011
  • reply

    Καλησπέρα Άρτεμη
    Ανακάλυψα το blog μέσω της Ξένιας και από εκείνη την ώρα μου έχει ανοίξει η όρεξη για μαγειρική!
    Συγχαρητήρια για τη πολύ λαχταριστή δουλειά και τις υπέροχες φωτογραφίες σου!
    Θα μπορούσα να δημοσιεύσω συνταγές σου στο προσωπικό μου blog?
    http://rooflab.blogspot.com/
    (εννοείται πως θα αναφέρεται η πηγή προέλευσης, το όνομα σου και όλα τα σχετικά)
    Καλή συνέχεια
    Φιλικά
    Kate

    August 25, 2011
    • reply

      @Kate’s Roof Lab,
      Καλωσόρισες!
      Σ’ ευχαριστώ πολύ κι εγώ ακολούθησα την ίδια πορεία και βγήκα σε εσένα! Καλή αρχή! Βεβαίως μπορείς να δημοσιεύεις, όποτε εμπνέεσαι από κάτι! Ευχαριστώ και πάλι 🙂

      August 25, 2011
  • reply

    Καλησπέρα Άρτεμις. Καλώς σε βρήκα στο πανέμορφο blog σου με τις ωραίες συνταγές-ιδέες και την απίθανη φωτογράφιση. Καλώς μας ήρθες.

    October 12, 2011
  • reply

    Πολύ χρήσιμο blog και δεν είχα ιδέα για την ύπαρξή του!
    Ντροπή μου!!
    Θα μου φανεί σίγουρα χρήσιμο με οικογένεια και τρία παιδιά!!
    Φιλιά!

    October 20, 2011
    • reply

      @Χαρά,
      σε ευχαριστώ πολύ! Καλωσήρθες!

      October 20, 2011
  • reply

    sugarologies

    Πολύ καλή δουλειά ,πολύ όμορφο blog ! Καλή συνέχεια και καλά μαγειρέματα και σε σένα!
    Μία blogοφίλη από Θεσσαλονίκη!

    November 2, 2011
    • reply

      @sugarologies,
      σ’ ευχαριστώ πολύ! Καλή συνέχεια και σε ‘σένα!

      November 2, 2011
  • reply

    Κατερινα

    Γεια σου καλη μου art-εμις! Να’μαι κι εγω λοιπον! Ξερεις την πετρια μου με αυτο το δωματιακι που λεγεται κουζινα, οποτε δεν θα απορησεις που πηρα την αποφαση να μπω στην παρεα!!! Με την ευκαιρια… ωραιο μαλλι! (ψωνιοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο)
    Καλως ηρθα και καλως σας βρηκα!!! Ο Λ Ε

    December 11, 2011
    • reply

      Χαλό Κάθριν!
      Επιτέλους, μπήκες!

      December 11, 2011
  • reply

    Θοδωρης

    τελειο blog
    τελεια η κουζινα σου
    τελεια η συλογη σου με τα σουροτηρια.

    Θοδωρης

    September 11, 2012
    • reply

      @Θοδωρή,
      ευχαριστώ! Αν και η συλλογή, ανήκει στην κουζίνα του φωτογράφου Β. Μπελτζινίτη, όπου είχα παρακολουθήσει ένα σεμινάριο Food styling+photography. Όπως και να ‘χει, ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο ν’ αφήσεις το σχόλιό σου! 🙂

      September 11, 2012
      • reply

        Θοδωρης

        Αρτεμις
        Συγχαρητηρια τοτε για την πανεμορφη φωτογραφια με τα σουρωτηρια
        Μηπως ξερεις που μπορει κανεις να παρακολουθησει food styling coarses στην Ευρωπη; Υπαρχει τιποτα αξιολογο στην Ελλαδα;
        Ευχαριστω εκ των προτερων
        Καλή συνέχεια
        Θοδωρης

        September 11, 2012
        • reply

          @Θοδωρή,
          αυτή τη στιγμή, το μόνο που υπάρχει στην Ελλάδα είναι αυτό που είχα παρακολουθήσει κι εγώ πέρσι με τον Μπελτζινίτη. Είναι μια καλή πρώτη προσπάθεια για την Ελλάδα, πολύ συνοπτική βέβαια, αλλά σου δίνει μια πρώτη ιδέα για το θέμα. Αν σε ενδιαφέρει, δες περισσότερα εδώ, θα ξαναγίνει τον Οκτώβρη: https://www.facebook.com/events/398163196905758/ Στην Ευρώπη και ιδίως στην Αμερική γίνονται διαρκώς και παντού. Ένα search στο google θα δε διαφωτίσει για το τι παίζει αυτή την περίοδο, καθώς και κάποια blogs: http://www.latartinegourmande.com/, http://www.tarteletteblog.com/. Και τέλος, μη ξεχάσω το παγκόσμιο συνέδριο food bloggers στο Λονδίνο (τέλη Σεπτέμβρη) όπου εκεί θα γίνει κι ένα workshop σχετικό αλλά δεν ξέρω αν έχει θέσεις πια: http://www.foodbloggerconnect.com/. Ελπίζω να βοήθησα…

          September 11, 2012
  • reply

    Άρτεμις,καλησπέρα!!! Μόλις ανακάλυψα το blog σου, αφού πρώτα με ανακάλυψες εσύ… Συγχαρητήρια για τις φωτογραφίες σου, είναι τέλειες!!! καλή συνέχεια σου εύχομαι και καλώς σε βρήκα!!!

    October 17, 2013
    • reply

      Καλησπέρα!! Κι εγώ το ίδιο!! Σ’ ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι να βλέπω όμορφα αισθητικά και πεντανόστιμα blogs σα το δικό σου! Θα τα λέμε κι ελπίζω κάποια στιγμή κι από κοντά!
      Καλή συνέχεια!
      🙂

      October 17, 2013
      • reply

        Σε ευχαριστώ πολύ!!! κάνω ότι μπορώ για να έχω ένα καλό αποτέλεσμα!!! Εννοείται πως θα τα λέμε…και από κοντά όποτε θέλεις!!!Καλή σου μέρα!!!

        October 18, 2013
  • reply

    Υπέροχο blog και υπέροχες φωτογραφίες! Συγχαρητήρια και εύχομαι το ταλέντο σου να σε πάει εκεί που θέλεις. Καλή συνέχεια!

    November 8, 2013

Leave a comment: