Zombie Peanut Butter Eye Balls (ή Μένουμε-Πάντα-Παιδιά)

“Θες σάντουιτς με ζαμπόν, τυρί και φυστικοβούτυρο;”, ρώτησε η φίλη μου Χριστοφίλη, πάνω από 20 χρόνια πριν (ναι, τόσα) και φυσικά εγώ, κοιλιόδουλη γαρ παιδιόθεν και περίεργη για το ξένο, άγνωστο, ιντριγκαδόρικο ονομαστικά αλλά και εν τέλει, ουσιαστικά συστατικό, ενέδωσα.

Και καλά έκανα.

Από τότε, το φυστικοβούτυρο το τιμώ συχνά, όχι μόνο στο πρωινό μου με παρόμοιο τρόπο πάνω σε μια φέτα ψωμί με τυρί πλέον μόνο ή μέσα σε smoothies ή και μαζί με σοκολάτα ή σε οποιονδήποτε γλυκό ή αλμυρό συνδυασμό φανταστώ, που για μένα είναι win win κατάσταση.

Άρπαξα λοιπόν το πλούσιο, με αναλλοίωτη υφή και συνάμα Απαλό φυστικοβούτυρο Calvé και είπα να κάνω μια αναδρομή στην εφηβική μου ηλικία με αφορμή τη φυστικοβουτυρένια γεύση και το Halloween που, ποτέ ομολογώ ως τώρα, δεν είχα δει ως ευκαιρία, αν μη τι άλλο, για να μπω στην κουζίνα μου.

Και μπήκα.

Και καλά έκανα.

Και έφτιαξα αυτά τα scary b-movies Zombie Eye Balls σε συνδυασμό με arachnophobia, απόλαυσα το πλάσιμο του φυστικοβούτυρου μαζί με κανέλλα, μπισκότο, αλεσμένη βρώμη και μέλι, μοσχοβόλησε το ψυγείο μου όσο πάγωναν, έβαψα με “αίμα” τα χέρια μου και έπαιξα με τα Halloween χρώματα, τις πλαστικές αράχνες μου, την κιτς -κατά τ’ άλλα- μαύρης χήρας δαντέλα και την spooky αίσθηση με την κάμερά μου.

Αποτέλεσμα;

Ποτέ δεν είσαι αρκετά μεγάλος. Για τίποτα. Αρκεί να σκεφτείς έξω από τα κοινωνικά στερεότυπα. Επέλεξε πως θα γιορτάζεις με κάθε αφορμή στη ζωή σου και φτιάξε αυτά τα πεντανόστιμα φυστικοβουτυρένια “μάτια”.

“Τα πάντα είναι ατμός”.

Θρασύβουλας.

Υλικά για 12 “μάτια”:

  • 200 γρ. φυστικοβούτυρο Calvé Απαλό
  • 50 γρ. μπισκότα τριμμένα (τύπου digestive χωρίς ζάχαρη)
  • 30 γρ. νιφάδες βρώμης (τις αλέθετε στο μούλτι)
  • 1/4 κ.γλ. τριμμένη κανέλλα
  • 1 κ.σ. μέλι

Για την επικάλυψη:

  • 360 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 12 “μάτια” ζαχαρωτά μεγάλα
  • Ένα σωληνάριο gel διακόσμησης κόκκινο (θα το βρείτε σε μαγαζιά με είδη ζαχαροπλαστικής). Εναλλακτικά, φαντάζομαι, χωρίς να το έχω δοκιμάσει ωστόσο, ότι θα μπορούσε ίσως το ίδιο εφέ να κάνει και γλυκόζη που θα τη βάψεις με κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπωλ ρίχνεις όλα τα υλικά μαζί: το φυστικοβούτυρο, τα τριμμένα μπισκότα, την αλεσμένη βρώμη, την κανέλλα και το μέλι.
  2. Αναμειγνύεις με τα χέρια σου μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να δημιουργήσεις μια ωραία, απαλή, μυρωδάτη μπάλα.
  3. Ξεκινάς να πλάθεις τα “μάτια” παίρνοντας κομματάκια των 25 γρ. περίπου και τα πλάθεις στρογγυλά μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
  4. Τα βάζεις σε ένα μεγάλο πιάτο ή λαδόκολλα και βάζεις στο ψυγείο να παγώσουν για περίπου μισή ώρα
  5. Λιώνεις τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  6. Βγάζεις τα “μάτια” από το ψυγείο και τα βουτάς ένα ένα στη λιωμένη σοκολάτα. Με δύο κουταλάκια βοηθάς να καλυφθούν παντού από σοκολάτα. Τα βγάζεις και τα ακουμπάς ένα-ένα σε λαδόκολλα.
  7. Τα βάζεις άλλο ένα μισάωρο στο ψυγείο να κρυώσει η σοκολάτα
  8. Βγάζεις πάλι από το ψυγείο και πάνω σε κάθε “μάτι” βάζεις λίγο τζελ κόκκινο -περίπου 1 κ.γλ. “κοφτό”- και κολλάς πάνω το ζαχαρωτό μάτι μέχρι να τελειώσουν όλα τα μπαλάκια.
  9. Με μια οδοντογλυφίδα “τραβάς” γραμμές του κόκκινου τζελ περιμετρικά του ζαχαρωτού “ματιού” δημιουργώντας αυτή την αίσθηση των “αρτηριών”. Αν θες, πασαλείβεις ελαφρώς και τα ζαχαρωτά “μάτια” με λίγο κόκκινο για μεγαλύτερη σπλατεριά 🙂
  10. Σερβίρεις μέσα σε τρομαχτικά σκηνικά ή απλά μέσα στην θαλπωρή της κουζίνας σου και απολαμβάνεις.

Η ανάρτηση περιέχει τοποθέτηση προϊόντος στα πλαίσια συνεργασίας μου με τo φυστικοβούτυρο Calvé. Όλες οι απόψεις είναι προσωπικές και διατυπώνονται ύστερα από δοκιμή του προϊόντος από εμένα την ίδια για την δημιουργία της συνταγής μου.

Leave a comment: