Τα δώρα της ευγνωμοσύνης: peanut butter jelly cups

Share

Η ευγνωμοσύνη είναι σπουδαίο πράγμα. Σε “μαλακώνει”, σε “γλυκαίνει”, σε ηρεμεί, σε γειώνει και σε εξυψώνει ταυτόχρονα. Αυτή την περίεργη και πρωτόγνωρη χρονιά που αφήνουμε πίσω σε λίγες ημέρες, θα την ξορκίσω με μπόλικη ευγνωμοσύνη.

Είμαι ευγνώμων για την υγεία μου.

Ευγνώμων για το γεγονός ότι μπόρεσα να κάνω μία βόλτα και να με ζεστάνει ο ήλιος.

Ευγνώμων που επέστρεψα σε ένα σπίτι ζεστό, στον χώρο μου, στην οικειότητά μου, στην ησυχία μου.

Ευγνώμων που έχω τους αγαπημένους μου γονείς και είναι υγιείς.

Ευγνώμων που έχω φίλους, φίλους καλούς, καρδιακούς, αληθινούς.

Ευγνώμων που αγαπώ και αγαπιέμαι.

Ευγνώμων που κάνω πράγματα που αγαπώ.

Πράγματα που αγαπώ, όπως τώρα που γράφω αυτές εδώ τις λέξεις. Σε αυτό το μπλογκ. Το δικό μου 10χρονο μπλογκ. Και γράφω για πράγματα που είναι νόστιμα, τα λαχταρώ και τα στολίζω για να δείξω την ευγνωμοσύνη μου δίνοντας τα ως δώρα σε ανθρώπους που αγαπώ: γεμιστά cups με φυστικοβούτυρο Calvé Απαλό, μαρμελάδα (jelly peanut butter cups) και γιορτινά cranberries. Τα βάζω στα σακουλάκια τους, τα δένω με όμορφες κορδέλες και τα προσφέρω. Και χαμογελώ όταν βλέπω πρόσωπα να τα απολαμβάνουν και να μου χαμογελούν πίσω δυό φορές.

Χρόνια Πολλά σε όλους, με Υγεία, Αγάπη και ειλικρινή Ευγνωμοσύνη.

Υλικά:

Για 9 cups (σε μεγάλα χαρτάκια για cupcakes)

  • 260 γρ. φυστικοβούτυρο Calvé Απαλό
  • 50 γρ. λάδι καρύδας
  • 130 γρ. μαρμελάδα φράουλα (ή όποια άλλη σου αρέσει)
  • 1/2 κγ. κανέλλα τριμμένη
  • 1/4 κγ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/4 κγ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 36-40 τμχ. αποξηραμένα cranberries
  • 9 χαρτάκια (καραμελόχαρτα) για cupcakes

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπρίκι λιώνεις το λάδι καρύδας
  • Σε ένα μπωλ βάζεις το φυστικοβούτυρο, το λάδι καρύδας, τα μπαχαρικά (κανέλλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο) και ανακατεύεις με έναν αυγοδάρτη ή ένα κουτάλι
  • Παίρνεις μια φόρμα για muffins/cupcakes και βάζεις τα χαρτάκια στις θήκες
  • Βάζεις μια κσ. γεμάτη από το μείγμα στη βάση κάθε θήκης -θα πρέπει να σου μείνει περίπου το μισό μείγμα.
  • Βάζεις στο ψυγείο τη φόρμα για 15′ μέχρι να σφίξει το μείγμα. Μετά το 15′ βγάζεις από το ψυγείο και ρίχνεις από 1 κσ. μαρμελάδα πάνω από το στέρεο αυτό μείγμα.
  • Μοιράζεις και το υπόλοιπο μείγμα πάνω από τη μαρμελάδα προσεχτικά να καλυφθεί ολόκληρη.
  • Βάζεις από πάνω 4-5 cranberries και ξαναβάζεις ψυγείο για 1 ώρα.
  • Συντηρούνται στο ψυγείο. Απολαμβάνεις κατευθείαν από το ψυγείο ή τα πακετάρεις όπως εγώ και τα προσφέρεις ως δώρο.

Η ανάρτηση περιέχει τοποθέτηση προϊόντος στα πλαίσια συνεργασίας μου με τo φυστικοβούτυρο Calvé. Όλες οι απόψεις είναι προσωπικές και διατυπώνονται ύστερα από δοκιμή του προϊόντος από εμένα την ίδια για την δημιουργία της συνταγής μου.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *