Cooking Together: λαχανόρυζο με τα κεδροκούκουτσα, της θαλπωρής και της ζεστασιάς.

in english

lahanorizo 2

Πόση ζεστασιά και θαλπωρή μπορεί να κρύβει ένα πιάτο φαγητό…

Πολύ. Πάρα πολύ. Κι αυτή ήταν η αίσθηση σε αυτό το cooking together με την Εύα. Μαγειρεύοντας με τα λάχανα. Μαζί με άπλετη δημιουργικότητα και κέφι για μαγείρεμα και φωτογράφηση. Και ζωή.

Και σας το προσφέρουμε.

Ιδού.

lahanorizo 3

lahanorizo 1

Photo by mobile

Photo by mobile

Υλικά:

  • 500 γρ. λάχανο λευκό ψιλοκομμένο και πλυμένο
  • 2 πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 130 γρ. ρύζι γλασσέ
  • 5-6 κεδροκούκουτσα
  • 7 φλυτζάνια ζωμό ζεστό (ό,τι έχετε. Αλλιώς νερό)
  • μια πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε ελαιόλαδο και ανάβετε δυνατή φωτιά.
  2. Τσιγαρίζετε το λάχανο, τα πράσα, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4-5′.
  3. Ρίχνετε και το ρύζι και τα μπαχάρια, ανακατεύετε καλά, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο και ξεκινάτε να ρίχνετε λίγο λίγο τον ζωμό ή το νερό σα να φτιάχνετε ριζότο (ένα φλυτζάνι περίπου τη φορά.)
  4. Κάθε φορά που τελειώνει το υγρό, προσθέτετε καινούργιο ανακατεύοντας διαρκώς, ώσπου να τελειώσει όλο το υγρό και το ρύζι να έχει μαλακώσει.
  5. Σερβίρεται ζεστό -εμείς φτιάξαμε κι ένα λαδάκι πάπρικας (ανακατέψαμε ελαιόλαδο με λίγη πάπρικα και ραντίσαμε από πάνω).

Comments:

  • reply

    Έχω φέρει κεδροκούκουτσα από το χωριό λάχανα μου έστειλαν από το Ξινό Νερό Φλωρίνης και θα δοκιμάσω!!

    January 27, 2014
  • reply

    DIMITRA KAVVADA

    Ωραία φωτογράφιση!!!!!!!!!!!!Τα κεδροκούκουτσα τι άρωμα δίνουν;

    January 27, 2014
    • reply

      Σ’ ευχαριστώ Δήμητρα!
      Κάτι μεταξύ πεύκου, ρετσινιού, δέντρου… Ιδιαίτερο άρωμα, μοναδικό.

      January 27, 2014
  • reply

    Ωραίο φαγάκι κάνατε πάλι κορίτσια
    Το κάνατε ιδιαίτερο με τα κεδροκούκουτσα.. πολυ ωραίο. Και το λαδάκι πάπρικας ωραία ιδέα.
    Ζεστό φαγάκι, ζεστή κι ωραία και η παρουσίαση.

    Φιλιά

    January 28, 2014
  • reply

    Λαχανόριζο έφτιαχνα από παλιά και πάντα το απολάμβανα!Τα κεδροκούκουτσα όμως δεν τα γνωρίζω οπότε θα πρέπει να τα βρω για να έχω άποψη!Την καλημέρα μου Άρτεμη!

    January 28, 2014

Leave a comment: