
Πατάτες γιαχνί… ινδικού τύπου!
Πατάτες γιαχνί: τόσο απλό φαί και τόσο νόστιμο με ένα κομμάτι ωραία, ζουμερή φέτα και καλό ψωμί!
Μόλις είδα αυτήν την παραλλαγή του, με τα μπαχαρικά και το δροσιστικό γιαούρτι να τα καλύπτει όλα στο τέλος, το δοκίμασα κατευθείαν και το μοιράζομαι μαζί σας.
ΥΛΙΚΑ
Μια μικρή παραλλαγή της συνταγής από το Cookbook
- 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 1 πιπεριά σε μέτρια κομμάτια
- 3 καρότα σε μέτρια κομμάτια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ξύλο κανέλλα
- 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
- 6-7 κόκκους πιπέρι
- 1 ½ κουτ. γλυκού κάρυ
- 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
- 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ αραιωμένο σε μισό φλυτζάνι νερό (εγώ δεν είχα και έριξα πολτό ντομάτας ~μισό κουτί)
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- Αλάτι
- Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τις πατάτες, τα καρότα, την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με τα μπαχαρικά (κανέλλα, κάρυ, κόλιανδρο και κόκκους πιπεριού) για 3-4’ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τον αραιωμένο πελτέ ή τον πολτό ντομάτας μαζί με 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Ελέγχουμε αν κάποια στιγμή χρειαστεί να ρίξουμε λίγο νερό ακόμα.
- Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμη και η σάλτσα μελωμένη, σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τον μαϊντανό και το γιαούρτι και ανακινούμε καλά να ανακατευτούν με τα υπόλοιπα υλικά –προσοχή μη λιώσουμε τις πατάτες!
You might also like
Μαρία
Καλημέρα, πρωί, πρωί μας ανοιγεις την όρεξη, μας δίνεις όμως και μια καλή ιδέα……
Artemis Tsipi
Γεια σου Μαρία,
καλή και νόστιμη ιδέα!
Αργυρώ Ψαρουδάκη
γιάμμιιιιιιιιι… να τι θα φάω το μεσημέρι 🙂
Artemis Tsipi
Πολύ καλή ιδέα, Αργυρώ!!
popi/tasteadvisor
Μου αρέσει αυτή η εκδοχή, θα την δοκιμάσω, δεν την ήξερα!
Artemis Tsipi
Αν σου αρέσουν τα μπαχαρικά, τότε σίγουρα ναι, θα το λατρέψεις, Πόπη!