Tσίλι κον κάρνε. Ή η απόλαυση του να σου μαγειρεύουν.

in english

Ε, λοιπόν είναι ωραίο να σε περιποιούνται.

Να σου μαγειρεύουν και μετά να απολαμβάνεις.

Άντε, να τραβήξω και καμιά φωτογραφία ενδιάμεσα.

Μέχρι εκεί.

Γιατί μπορεί κάποιοι άντρες να μη μαγειρεύουν συχνά, αλλά όταν το κάνουν να το κάνουν πραγματικά πάρα πολύ καλά!

Έτσι κι ο Κ.

Έφτιαξε το αγαπημένο του. Που έγινε και δικό μου.

Τσίλι κον κάρνε.

Ή αλλιώς πιπεριές με κρέας (κιμά).

Σούπα.

Που τρώγεται και πάνω από νάτσος. Και μέσα σε τορτίγια. Και σε ομελέτα αν περισσέψει τίποτα ή και σε πίτα. Ή σε ό,τι άλλο φανταστείτε.

Μη μείνετε όμως μόνο στη φαντασία.

Φτιάξτε το.

Και φωνάξτε φίλους σπίτι και μοιραστείτε το μαζί με ένα καφάσι μπύρες και μουσική από το Μεξικό.

Ή από αλλού.

Si, mi amigos.

ΥΛΙΚΑ

Για περίπου 8 άτομα.

  • 1 κιλό κιμά
  • 3 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 2 μεγάλες πράσινες πιπεριές χοντροκομμένες
  • 3 κλωνάρια σέλερι χοντροκομμένα
  • 1500-1600 γρ. χυμό ντομάτας (υπάρχουν και έτοιμοι χυμοί ντομάτας με υλικά τσίλι για ακόμη πιο έντονη γεύση –ό,τι προτιμάτε)
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια, χωρίς το υγρό τους
  • ½ κουτ. σούπας πάπρικα
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν ή ταμπάσκο όσο θέλετε, ανάλογα με το πόσο καυτερά σας αρέσουν τα φαγητά.
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Τριμμένο τσένταρ, γκούντα ή άλλο κίτρινο τυρί που να λιώνει για γαρνίρισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε λίγο λάδι και ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε τον κιμά και τον σωτάρετε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  2. Προσθέτετε όλα τα λαχανικά (κρεμμύδια, πιπεριές, σέλερι), ανακατεύετε κι αφήνετε να σωταριστούν κι αυτά για 2-3’.
  3. Ρίχνετε τα φασόλια και τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι, ρίχνετε και τη ντομάτα, ρίχνετε και λίγο νερό –περίπου ένα ποτήρι. Σκεπάζετε και τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας που και που, για περίπου 40’ ή μέχρι να έχετε μια πηχτή σχετικά σούπα.
  4. Το τρώτε ζεστή ως σούπα, ή πάνω από νάτσος ή βουτάτε νάτσος μέσα σε αυτή ή σουρωμένη μέσα σε τορτίγιας. Όπως κι αν το σερβίρετε, βάλτε μπόλικο τριμμένο τυρί από πάνω.

You might also like:

Τορτίγιας με αλλαντικά και τυρί κρέμα

Τάρτα με κιμά και πορτοκάλι

Comments:

  • reply

    Με βάζεις στα αίματα τώρα και ψιλοφοβάμαι τα καυτερά….θα το δοκιμάσω αύριο κιόλας! Το κάνεις να δείχνει υπέροχο!!! Χώρια που είναι φουλ από ενέργεια…και με αυτό το κρύο τη χρειαζόμαστε όλοι! Καλή εβδομάδα να έχεις!

    November 13, 2011
    • reply

      @Efi,
      το κάνεις όσο καυτερό θέλεις εσύ! Μπορείς και καθόλου γιατί ούτε εγώ τα τρώω, οπότε αυτό ρυθμίζεται! Όντως, το τρώγαμε και κοκκίνιζαν οι μύτες μας!

      November 14, 2011
  • reply

    Eri

    Yummy Yummy!!! Τέλειο Άρτεμις, μπράβο στην κολόνα του σπιτιού και σε σενα φυσικά για τις φωτογραφίες.. Φιλάκια

    November 14, 2011
  • reply

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Αγαπημένο, νόστιμο και χειμωνιάτικο φαγάκι! Μπράβο στον σεφ! Φιλιά!

    November 14, 2011
  • reply

    Αργυρώ Ψαρουδάκη

    Απορώ πως κρατήθηκε ο Κ. μέχρι να τραβήξεις τις φωτό αγαπητή μου, προσωπικά θα είχα καταπιεί και τη μηχανή μαζί! 🙂

    November 14, 2011
  • reply

    Το έχω δοκιμάσει από τα χέρια της κόρης μου, βέβαια εμένα τα πολύ καυτερά δεν μου αρέσουν αλλά αυτό ρυθμίζεται.
    Καλή εβδομάδα.

    November 14, 2011
  • reply

    Ω! ναι αυτό το έχω δοκιμάσει από τα χεράκια του Κ. και είναι καταπληκτικό! Βάζω μπύρες, πότε θα το ξαναφτιάξει;;;;;

    November 14, 2011
  • reply

    Λατρευω το τσίλι και λατρευω τα μεξικάνικα βράδια… καράμπα :)) Στο δικό μου προσθέτω πάντα και λίγο κύμινο… και πολλές μπύρες :))

    November 14, 2011
  • reply

    Στα τοπ 5 αγαπημένα μου. Τοπ 3. Τοπ… ΤΟΠ.
    Τόνους μπορώ να φάω… πόσο μάλλον όταν στο μαγειρεύουν@@@@!!!

    November 15, 2011
  • reply

    Εμένα τα καυτερά μου αρέσουν πολύ, οπότε θα του δώσω να καταλάβει!!!! Είναι ωραία να σε περιποιούνται!!!!

    November 15, 2011
  • reply

    δεν είχα ιδέα πως φτιάχνεται αυτό το φαγητό…μόνο να το τρώω ήξερα!!! πιστεύω ευκαιρία είναι να το μάθω κι αυτό!!

    November 19, 2011
  • reply

    τελειο φαινεται συνονόματη!!!!!!!!! τα σαλια μου τρέχουν!!!

    November 21, 2011

Leave a comment: