Το ψάρι του “κεφαλιού μου”: με κοφτό μακαρονάκι, τζίντζερ κι αμύγδαλα.

in english

psari_glossa_makaronaki 2

Ανοίγω την κατάψυξη και ξεπροβάλουν 2 φιλέτα γλώσσας.

Ανοίγω το νουλάπι και ένα πακέτο κοφτό μακαρονάκι είναι μόνο.

Αποφασίζω να τα ενώσω απλά προσθέτοντας τζίντζερ φρέσκο, αμύγδαλα και σκόρδο.

Αγωνία, μυρωδιές, υφές και ω! -το θαύμα!

Κρεμώδης μακαρονάκια (χωρίς κρέμα), αρωματικά, ελαφριά και πεντανόστιμα!

Και του “κεφαλιού μου”!

Απολαύστε.

psari_glossa_makaronaki 3

psari_glossa_makaronaki 1

Υλικά:

  • 2 φιλέτα γλώσσας κατεψυγμένα μεγάλα (ή οποιοδήποτε άλλο κατεψυγμένο φιλέτο ψαριού θέλετε.) που τα έχετε κόψει σε κομμάτια -μεγάλες μπουκιές
  • 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι (ή οποιοδήποτε άλλο “μικρό” ζυμαρικό θέλετε)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 1/2 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ (ή 1 κουτ. σούπας ξερό)
  • 1-2 χούφτες αμύγδαλα ανάλατα (εγώ έβαλα ολόκληρα, την άλλη φορά όμως φιλέ, οπότε προτιμήστε τα αν θέλετε)
  • 1 σφηνάκι ρακί, τσίπουρο, ούζο ή βότκα
  • ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζετε τα μακαρόνια: σε μεγάλη κατσαρόλα βάζετε μπόλικο νερό σε δυνατή φωτιά και περιμένετε να βράσει. Όταν βράσει το νερό, ρίχνετε αρκετό αλάτι, τα μακαρόνια, ανακατεύετε καλά ανά διαστήματα κι αφήνετε να βράσουν χωρίς όμως να λιώσουν (al dente).
  2. Παίρνετε 2 κούπες νερό από το νερό που έχουν βράσει τα μακαρόνια και τα σουρώνετε. Αφήνετε στην άκρη.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνετε ελαιόλαδο, ρίχνετε το σκόρδο, τα αμύγδαλα, τα κομμάτια ψαριού, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι. Σωτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αλλάξει χρώμα το ψάρι απ’ όλες τις πλευρές (3-4′).
  4. Σβήνω με το αλκοόλ (ρακί/τσίπουρο/ούζο) και περιμένω 1-2′ να εξατμιστεί.
  5. Προσθέτω τη μία κούπα από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια και βράζω μέχρι να μείνει σχεδόν χωρίς υγρά.
  6. Προσθέτω και τα μακαρόνια, τη 2η κούπα νερό κι ανακατεύω προσεχτικά. Αφήνω να βράσει για άλλα 2′, πασπαλίζω με τον μαϊντανό και σβήνω τη φωτιά. Θα φαίνεται ότι υπάρχει αρκετό υγρό ακόμα αλλά μη σας φοβίζει αυτό, όσο περνάει η ώρα θα “τραβήξουν” τα μακαρόνια και θα γίνουν ωραία και κρεμώδη. Τρώγεται ζεστό.

Comments:

  • reply

    Τέλεια συνταγή! Δεν είχα σκεφτεί να συνδυάσω αμύγδαλα με ψάρι και ζυμαρικά!Έχει και το ουζάκι του, οπότε θα είναι με άρωμα θάλασσας! Πολύ μου άρεσε!!

    February 18, 2014
    • reply

      Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ το είχα σκεφτεί! Έμπνευση της στιγμής και των υλικών που είχα! Και χάρηκα που πέτυχε! 🙂

      February 18, 2014

Leave a comment: