Καλαμάρια κοκκινιστά με πατάτες και σελινόριζα και πετιμέζι. Αμέ.

in english

kalamarakia patates selinoriza  2

 

Τα θαλασσινά είναι μια τόσο εύκολη λύση για καθημερινό μαγείρεμα και νόστιμα φαγητά που μπορούν να φάνε όλοι, αρκεί να αφήσεις ελεύθερη τη φαντασία σου.

Συνδυάζονται με λαχανικά, με ζυμαρικά, με ρύζι ακόμη και με όσπρια και φυσικά, είναι κι από μόνα τους λιχουδιά.

kalamarakia patates selinoriza 1

Αυτή τη φορά, άρπαξα τα καλαμαράκια -που ήταν ήδη καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια- ξέθαψα από το συρτάρι των λαχανικών δύο σελινόριζες που περίμεναν καρτερικά πότε θα αξιωθώ να τις κάνω κάτι, πατάτες και το μαγικό πετιμέζι που όλα τα κάνει αλλιώς, κυρίες και κύριοι. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ποτέ στη μαγειρική, μη το φοβηθείτε και τολμήστε το. Εγώ το βάζω -όταν το έχω- παντού, από πατάτες φούρνου και κατσαρόλας, μέχρι εδώ, εδώ αλλά και στο καλαμάρι μου.

Αρπάξτε το θαλασσινό σας και βουρ.

 

Υ.Γ.: Spoon Stories, πριν πιάσεις τα καλαμαράκια, πιάσε το βιβλίο της Αθηνάς Πάνου Cookies γιατί είσαι η τυχερή της κλήρωσης! (Αφαιρώντας το ξενόγλωσσο μήνυμα, είσαι το νούμερο 22, το οποίο ανέξειξε το random.org). Στείλε μου mail στο artemistsipi@yahoo.gr για τα διαδικαστικά. Καλό Πάσχα και πάντα τυχερή!

random.org

 

 

kalamarakia patates selinoriza 3

Υλικά:

  • 1 πακέτο καλαμαράκια, έτοιμα καθαρισμένα και κομμένα, τα οποία ξεβγάζετε σε σουρωτήρι με μπόλικο νερό (~500 γρ/)
  • 5-6 μεγάλες πατάτες κομμένες σα πατάτες φούρνου
  • 2 σελινόριζες καθαρισμένες και κομμένες σα πατάτες φούρνου
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 κουτί πολτό ντομάτας
  • 3 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε λάδι να καλύψει τον πάτο και αφήνετε να κάψει σε δυνατή φωτιά.
  2. Ρίχνετε το τριμμένο κρεμμύδι, σκόρδο, πατάτες και σελινόριζα και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας. Μετά από 2-3′ προσθέστε και τα καλαμαράκια. Ανακατεύετε και αφήνετε να τσιγαριστούν για 2-3′ ακόμα.
  3. Ρίχνετε τον πολτό ντομάτας, το πετιμέζι, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και συμπληρώνετε με νερό ώσπου να σκεπαστούν σχεδόν τα υλικά. Ανακατεύετε, βάζετε το καπάκι και αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά περίπου 30′ ή ώσπου να μαλακώσουν οι πατάτες και οι σελινόριζες.
  4. Τρώτε με μπόλικο ψωμί την υπέροχη σάλτσα και πίνετε κρασί.

Για αυτό το ποστ μαγείρεψα με καλαμαράκια της εταιρείας Καλλιμάνης

Comments:

  • reply

    Έχω όλα τα υλικά εκτός από πετιμέζι εδώ που είμαι αλλά επείδή τρώμε πολλά θαλασσινά στην επιστροφή!!

    April 14, 2014
  • reply

    Σε ευχαριστώ πολύ για το βιβλίο!!! Με έκανες πολύ χαρούμενη!Καλό Πάσχα σου εύχομαι και Χρόνια Πολλά και καλά.

    Όσο για τα καλαμαράκια σου, θα τα φτιάξω σύντομα γιατί έχω όλα τα υλικά!!Φιλιά και σε ευχαριστώ και πάλι!

    April 15, 2014
    • reply

      Καλό Πάσχα και σε σένα! Σε φιλώ!! 🙂

      April 15, 2014

Leave a comment: