
Χούμους με ψητή πιπεριά Φλωρίνης
Όταν οι καιροί είναι δύσκολοι, γραπωνόμαστε από τα πράγματα που μας ισορροπούν, από ανθρώπους που αγαπάμε, από δραστηριότητες που μας αδειάζουν το μυαλό και μας γεμίζουν την ψυχή.
Πως τώρα μία συνταγή για χούμους μπορεί να ανασύρει τις παραπάνω σκέψεις, δεν είναι απορίας άξιον, τουλάχιστον για μένα, καθώς ετούτη εδώ η δραστηριότητα, αυτά τα λίγα λόγια που γράφω εδώ, στο ταπεινό αυτό blogάκι μου, είναι ένα από τα πράγματα που μου αδειάζει το μυαλό.
Εύχομαι ωστόσο, το φανταστικό αυτό χούμους ψητής πιπεριάς Φλωρίνης να γεμίσει το στομάχι σου και να σε ευχαριστήσει κι αυτό με το δικό του τρόπο, άλλη μια μέρα καραντίνας, άλλη μια μέρα δυστοπίας.
Κι αν δε χορταίνεις να φτιάχνεις αυτό το πανεύκολο και παν-νόστιμο ντιπ-ορεκτικό-κυρίως-σνακ, τσέκαρε κι αυτό το χούμους κουνουπιδιού εδώ.
Υλικά:
Αν θέλεις μικρότερη ποσότητα χούμους, διαιρείς τα υλικά
- 500 γρ. βρασμένα ρεβύθια
- 350 γρ πιπεριές Φλωρίνης ψητές (έτοιμες από βαζάκι)
- 5 κσ ταχίνι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 1/2 κσ κύμινο
- 1 κσ πάπρικα γλυκιά
- 250 γρ από το νερό που έβρασαν τα ρεβύθια. Αν πάρεις έτοιμα βρασμένα ρεβύθια, πρόσθεσε τότε απλό νερό
- 250 γρ ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση:
- Σε ένα μούλτι ή ραβδομπλέντερ ρίχνεις όλα τα υλικά -τα ρεβύθια, πιπεριές, σκόρδο, ταχίνι, μπαχαρικά, ελαιόλαδο, λεμόνι και 200 γρ νερό.
- Χτύπα τα μέχρι να αλεστούν καλά τα υλικά. Σταματάς και δοκιμάζεις. Διορθώνεις αν χρειάζεται σε αλάτι, μπαχαρικά, λεμόνι ή ό,τι άλλο θεωρείς ότι ταιριάζει περισσότερο στη γεύση σου. Συμπληρώνεις και το υπόλοιπο νερό αν θες. Ξαναχτυπάς μέχρι να πάρεις τη γεύση και την πυκνότητα που θες.
- Σερβίρεις με έξτρα ελαιόλαδο, καβουρδισμένο σουσάμι, σουμάκ, ροδοπέταλα, πάπρικα, ανηθο, μαϊντανό ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξη σου. Απαραιτήτως όμως με κάποιο ψωμοειδές: πιτάκια, κριτσίνια, παξιμάδια ή και ωραιότατα φρέσκα λαχανικά -αγγουράκια, καρότα