Όταν μαγείρεψα στον μισό χρόνο, με τη μισή ποσότητα…

Halftimemeals event

6 food bloggers. 1 σεφ. 4 events στην Αθήνα. 4 συνταγές.

Live cooking, μου είπανε, έλα στον Κινηματογράφο Αθήναιον Παρασκευή βράδυ αρχές Δεκεμβρίου, θα μαγειρέψεις μια συνταγή του Αντρέα Λαγού υπό την καθοδήγησή του, θα είναι και η Madame Ginger εκεί, θα μαγειρέψει κι εκείνη επίσης την ίδια συνταγή, με διαφορετικές κρέμες γάλακτος όμως -και καλυμένη την ετικέτα. Όποια σάλτσα “δέσει” πρώτη στον μισό χρόνο -μακαρονάδα γαρ- και με τη μισή ποσότητα, θα στεφθεί νικήτρια.

logo

Και πήγα. Κι έτσι κι έγινε. Και γνώρισα από κοντά τον Αντρέα, που όντως είναι τόσο συμπαθής τύπος όσο φαίνεται. Ναι.

Και πήραμε θέσεις. Και αναμέναμε τον κόσμο να βγει στο διάλειμμα της ταινίας. Και τότε ξεκίνησε η κρεμοαναμέτρηση.

Και το χρονόμετρο άρχισε να μετράει 15′ ως τον μηδενισμό. Και σωτάρουμε το σκόρδο με τα μπαχάρια και σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε την ντομάτα και βράζουμε τα υπέροχα φρέσκα ζυμαρικά και ανακατεύουμε το όλον μαζί, ρίχνουμε και τις κρέμες και…

…δεν προλαβαίνω να ρίξω μισή από τη δικιά μου και κατευθείαν η σάλτσα δένει, ντομάτα, μπαχαρικά, βασιλικός και ανθότυρο όλα μία χρωματική και γευστική πανδαισία, ο χρόνος σταματάει, ΣΤΟΠ, σε πολύ λιγότερο από 15′ ετούτη εδώ η μακαρονάδα ήταν έτοιμη να σερβιριστεί στο κοινό που, εκείνο το απόγευμα αντί για ποπ κορν, απόλαυσε τις υπέροχες κρεμώδεις βίδες.

Σερβίρουμε και προσφέρουμε απευθείας στον κόσμο, χαρούμενοι όλοι απολαμβάνουν και ξαναμπαίνουν στην αίθουσα να παρακολουθήσουν την υπόλοιπη ταινία με τη γεύση ακόμα στα χείλη τους.

Τη γεύση της υπέροχης μακαρονάδας του Αντρέα που αποκαλύφθηκε στη συνέχεια και ήταν η Adoro Per Pasta που έκανε όλη τη “μαγική δουλειά”!

Δες όλες τις υπόλοιπες συνταγές που μαγειρεύτηκαν σε αυτά τα events και πολλές άλλες του Αντρέα στο www.halftimemeals.gr

Δες και το τι έγινε σε αυτά τα events στο βίντεο αυτό.

Και τώρα μπες στην κουζίνα και μαγείρεψε. Στον μισό χρόνο, με τη μισή ποσότητα και τις μισές θερμίδες.

Leave a comment: