
Μια σοκολάτα μαρκίζ για τον πατέρα μου
Αγαπημένε μου μπαμπά,
αυτό το σοκολατένιο, αφράτο γλυκό στο χαρίζω για τα γενέθλιά σου.
Να είσαι πάντα καλά,
δημιουργικός,
με χιούμορ
και ζωντάνια όπως πάντα!
Πιο συμπαγής από μους, κόβεται σε κομμάτια και απευθύνεται σε chocaholics.
Από το βιβλίο «Σοκολάτα» του Στέλιου Παρλιάρου
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
- 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και κομμάτια
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
- 3 κρόκοι αυγών
- 3 ασπράδια αυγών
- 90 γρ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία μικρή κατσαρόλα και σε πολύ χαμηλή φωτιά, βάζετε τη σοκολάτα και το νερό και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη να γίνει χλιαρό
- Σε ένα μπωλ, ανακατεύετε με το χέρι –όχι μίξερ- τους κρόκους, με την άχνη και το βούτυρο μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
- Ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα αυτό και ανακατεύετε καλά.
- Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ρίχνετε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά.
- Αδειάζετε το μείγμα σε μία φόρμα και αφήνετε στο ψυγείο για 4 ώρες.
- Ξεφορμάρετε βουτώντας τη φόρμα ως τη μέση σε ζεστό νερό για δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα.
- Συνοδεύετε προαιρετικά με 150 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένη και 30 γρ. γκραν μαρνιέ ή άλλο λικέρ της αρεσκείας σας. Διατηρείται μια εβδομάδα στο ψυγείο.
You might also like:
Popi/tasteadvisor
Να τον χαίρεσαι, εξαιρετική, θα την δοκιμάσω!
Artemis Tsipi
Σας ευχαριστώ για τις ευχές και τα γλυκά σας (!) λόγια!
Μαρία
Να τα εκατοστήσει, να τον χαίρεσαι. Και το γλυκό, λαχταριστό.
Μαριέττα
Να τον χαιρόσαστε και πάντα να είναι καλά και να αναδυκνείει τα καλλιτεχνικά του ταλέντα!
Cathy
Ενα κλασικο στους λατρεις της μαυρης σοκολατας!! Πολυ ωραιο δωρο για τον Μπαμπα σου, να τον χαιρεσαι!!
Artemis Tsipi
@Cathy,
κι εμείς, είμαστε απ’ αυτούς -και όχι μόνο! Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!