Καλή Χρονιά με ένα μπουφεδάκι για φίλους και brigadeiros!/Happy New Year with a buffet for friends and brigadeiros!

Εύχομαι σε όλους ολόψυχα Καλή Χρονιά με υγεία και αισιοδοξία για να 

εκπληρωθεί ό,τι ονειρεύεται ο καθένας!

Εμείς θέλαμε να είμαστε κοντά στους φίλους και γνωστούς μας την πρώτη 

μέρα του 2011, γι’ αυτό και τους καλέσαμε όλους στο σπίτι μας! Ετοίμασα και ένα μικρό μπουφέ με κρύες μπουκίτσες για την μεταμεσονύκτια λιγούρα, φτιάξαμε και μπαράκι με το ανάλογο αλκοόλ και ευχηθήκαμε τα καλύτερα για τον καθένα για το 2011!

 Πέντε πιατέλες με πρωτοχρονιάτικους μεζέδες και ένα γλυκό: 

  1. Τα νόστιμα πράσινα σάντουϊτς με σολομό που έχουν ξανα-πρωταγωνιστήσει εδώ
  2. Ταρτάκια με σπανάκι, δύοσμο και γιαούρτι-αυγό επικάλυψη
  3. Αλμυρά κέικ με τυριά και μπέικον
  4. Τορτίγιας με τυρί κρέμα και μορταδέλα
  5. Πλατώ με αλλαντικά, λουκάνικα, τουρσί, ντιπ και κριτσίνια

και τελευταία αλλά καλύτερα, 

6.   Brigadeiros, τα διάσημα βραζιλιάνικα σοκολατάκια! 

Και ξεκινάω με τα σοκολατάκια, για μια γλυκιά αρχή!

Πρόκειται για γλυκίσματα που φτιάχνουν στη Βραζιλία σε όλα τα παιδικά –και μη- πάρτυ και είναι πανεύκολα γιατί φτιάχνονται ανακατεύοντας μόνο τρία υλικά: ζαχαρούχο γάλα, κακάο και βούτυρο!

Τη συνταγή την βρήκα για άλλη μια φορά από την υπέροχη Patricia της Technicolor kitchen, η οποία φτιάχνει brigadeiros σε διάφορες παραλλαγές και δείτε και αυτό το βιντεάκι που δείχνει παιδιά να φτιάχνουν τα brigadeiros στο πι και φι!

Δοκιμάστε τα! 

ΥΛΙΚΑ

Για ~20 σοκολατάκια 

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 3 κουτ. σούπας κακάο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα και να αρχίσει να φαίνεται ο πάτος της κατσαρόλας.
  2. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες να σφίξει –ιδανικά μια ολόκληρη νύχτα. (Την πρώτη φορά που τα έφτιαξα, τα άφησα λιγότερο από μια νύχτα στο ψυγείο και δεν πλάθονταν εύκολα αλλά και μετά άπλωσαν στα καραμελόχαρτα με αποτέλεσμα να θέλουν κουταλάκι οι καλεσμένοι για να τα φάνε!!)
  3. Το βγάζουμε από το ψυγείο, πέρνουμε με ένα μικρό κουτάλι μείγμα και φτιάχνουμε μπαλάκια που τα περνάμε από κακάο, τρούφα, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο μας αρέσει. 

Προσοχή: Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα! 

Τip: εάν το μείγμα κολλάει στα χέρια και μετά το ψυγείο, αλείφετε τα χέρια σας με λίγο βούτυρο για να πλάθονται εύκολα.

_________________________

I wish a Happy New Year to all people with health and optimism so as everyone’s dream to be fulfilled!

I wish a Happy New Year to all people with health and optimism so as everyone’s dream to be fulfilled!

The first day of the year, we wanted to be close to our friends and relatives so we invited them to our place where a small buffet and a bar was set up for the early hours hunger! We laughed, drank, ate, listened to music, danced a little bit and played cards until morning!

Get a look to the small buffet with the 5 different fingerfood and one dessert:

  1. The delicious green salmon sandwiches that I have made before here!
  2. Spinach tarts with mint and yoghurt-eggs frosting
  3. Salty cakes with cheese and bacon
  4. Creamy cheese and mortadelle tortillas
  5. Plateau with cooked pork meats, sausages, dips, pickles and bread sticks

and last but not least,

6.    Brigadeiros, Brazil’s famous chocolate truffles!

 And I’m starting with brigadeiros, for a sweet Year!

They are Brazil’s national candies and they are made to all kids’ –or not- parties! They are very easy to make as all you have to do is stir together the three ingredients –sweetened condensed milk, cocoa and butter- on fire until the mixture thickens! I found this lovely recipe from Patricia’s Technicolor kitchen, who is making various versions of brigadeiros, and this great video where children make them at the drop of a hat!

Try them! 

INGREDIENTS

For about 20 brigadeiros 

  • 1 can of sweetened condensed milk
  • 3 tbsp of cocoa powder
  • 2 tbsp of  butter 

DIRECTIONS

  1. Put in a small pan all the ingredients and keep stirring them well on medium fire until the mixture thickens and the bottom of the pan appears
  2. When it does, take it off the heat and pour it in a bowl, lid it and let it cold in the fridge for several hours or all night long, until it is firm. (The first time I made them, I let them cold for less than one night in the fridge and as a result not only they weren’t easily rolled but also they were spread in the papers and my guests asked for teaspoons to eat them!!)
  3. Take it out of the fridge, take a small portion with a teaspoon and make balls. Roll them over cocoa powder or truffle or smashed dried fruits or anything you like!

 Attention: noone can eat just one!

Tip: if the mixture is still sticky when you take it out of the fridge, butter a little bit your hands and shape the brigadeiros more easily.

Comments:

  • reply

    Εξαιρετικό μπουφέ!
    Θα δοκιμάσω σύντομα τις ιδέες σου!
    Φιλιά

    January 3, 2011
    • reply

      @ Popi+Xanthi,
      σας ευχαριστώ πολύ και Καλή Χρονιά!

      January 3, 2011
  • reply

    Καλή Χρονιά!!!

    January 3, 2011
  • reply

    Καλή χρονιά να έχεις!!!!
    Τι εύκολο γλυκάκι!!!

    January 3, 2011
    • reply

      @manousina,
      Καλή χρονιά και σε σένα! Είναι όντως εύκολο και νόστιμο!

      January 3, 2011
  • reply

    Τα γλυκάκια αυτά τα είχα φτιάξει παλιότερα με φοβερά αποτελέσματα. Είναι πολύ νόστιμα και κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα.
    Καλή Χρονιά σου εύχομαι Άρτεμις με πολλές δημιουργίες!
    Μάγδα

    January 4, 2011
    • reply

      Καλή Χρονιά Μάγδα, ό,τι καλύτερο σου εύχομαι!
      Όντως, είναι πολύ νόστιμα και “καταστροφικά”!

      January 5, 2011
  • reply

    Καλή χρονιά να έχεις, με υγεία.
    Τα σοκολατάκια σου φαίνονται ωραία και πανεύκολα στην εκτέλεσή τους.

    January 6, 2011
    • reply

      Καλή Χρονιά Μαρία, σου εύχομαι ό,τι καλύτερο.
      Ευχαριστώ πολύ, αξίζει να τα δοκιμάσεις!

      January 6, 2011

Leave a comment: