Ουαλλέζικη κρέμα τυριού (Welsh rabbit)

in english

Αυτή η στήλη του Βαγγέλη Καρατζά «Με ένα γκαζάκι» του περιοδικού Γαστρονόμος μπορεί να είναι η μικρότερη απ’ όλες τις υπόλοιπες του έντυπου που παρουσιάζουν συνταγές αλλά για μένα είναι σχεδόν πάντα μια μεγάλη έκπληξη.

Με ελάχιστα και απλά υλικά, ένα γκαζάκι –όπως λέει και ο τίτλος- και πολύ δημιουργική διάθεση και γενικότερη όρεξη (!), προτείνει νόστιμες και γρήγορες λιχουδιές που συνήθως κρύβουν και μια ιστορία προσωπική, βγαλμένη από τη ζωή του γράφοντος, ο οποίος παρεπιπτόντως δεν υπογράφει ως chef αλλά ως ο art director του εντύπου, διαβάζοντας την ταυτότητα στις πρώτες σελίδες.

Ξαναξεφυλλίζοντας λοιπόν το ίδιο τεύχος με τις μπριζόλες α λα χασάπα (Νοέμβριος 2006), πέφτω πάνω στον «Ουαλλέζικο λαγό», το άρθρο του Β. Καρατζά, στο οποίο ετοιμάζει αυτά τα «ψωμοτυράκια» όπως τα λέει αυτός και ο φίλος του, κι εγώ να «γλύφω» τα δάχτυλά μου μόνο στην ιδέα, την οποία κάνω πράξη κατευθείαν.

Η κρέμα αυτή από την Ουαλία είναι πεντανόστιμη, τρώγεται κατευθείαν κι εμείς την φτιάξαμε για πρωινό παρόλο που έχει αλκοόλ!

 

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ τριμμένο κασέρι (η original συνταγή έχει τσένταρ)
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 1 ποτήρι του κρασιού μπύρα
  • 1-2 κουτ. γλ. γούεστερ σως (δεν είχα, δεν έβαλα)
  • 2 κουτ. γλ. μουστάρδα
  • Πιπέρι
  • 4-6 φέτες ψωμί

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε χαμηλή φωτιά και αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το τυρί να σιγολιώσει.
  2. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τους κρόκους με όλα τα υπόλοιπα υλικά –εκτός απ’ το ψωμί- μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα σιγά σιγά στο λιωμένο τυρί και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι η μάζα να ομογενοποιηθεί.
  4. Απλώνουμε το μείγμα στο ψωμί, ανεβάζουμε τη φωτιά, βάζουμε πάλι πάνω το άδειο τηγάνι και μέσα τις αλειμμένες  φέτες ψωμιού να ξεροψηθούν στα υπολείμματα κρέμας.

 Τρώμε κατευθείαν!

You might also like:

Γρήγορο ψωμί του 18ου αιώνα

Comments:

  • reply

    Μου αρέσει πολύ το τσένταρ και θα δοκιμάσω την πρότασή σου σίγουρα!

    February 17, 2011
    • reply

      Είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει και με το κασεράκι που προτείνει ο Καρατζάς!

      February 17, 2011
  • reply

    Τι λες τώρα!! Και με τσένταρ, και σε εμάς αρέσει πολύ, αλλά και με κασέρι καταπληκτικό θα είναι!! Πάει για δοκιμή μάλλον απόψε!!!

    February 14, 2012
  • reply

    Πεθαίνω για οτιδήποτε με τυρί. Πόσο μάλλον λιωμένο. Πω πω.

    February 14, 2012
    • reply

      @Εfi+Foivi,
      τσένταρ, κασέρι, λιωμένο και ζεστό, άστα να πάνε είναι! Δεν τρως μόνο ένα!

      February 14, 2012

Leave a comment: