tiganites feta meli lemoni

Τηγανίτες με φέτα, μέλι και λεμόνι

tiganites feta meli lemoni

Σα σήμερα, 3 χρόνια πριν ήταν όλα τόσο διαφορετικά και ταυτόχρονα τόσο ίδια.

Όλα έχουν αλλάξει, σε κάθε επίπεδο. Ένα πράγμα μόνο μένει ίδιο: η αγάπη μου για το blog μου και ό,τι προκύπτει από αυτό -μαγειρική, φωτογραφία, styling, γράψιμο.

Ακόμη κι η αγάπη μου για γλυκαλμυρές γεύσεις, πόσο μάλλον όταν αυτές συνδυάζονται σε ένα επιδόρπιο: τηγανίτες με φέτα, λεμόνι και μέλι. Κάτι σα σφακιανόπιτες δηλαδή, κάτι σα γραβιέρα με μέλι δηλαδή, το κάτι άλλο δηλαδή.

Ένα επιδόρπιο που μπορεί να γλυκάνει, να ηρεμήσει και να ξαφνιάσει ευχάριστα τον ουρανίσκο σου στο γιορτινό σου τραπέζι.

tiganites feta meli lemoni 3

Κι όλα αυτά ήρθε να μου τα θυμήσει το guest post που είχα κάνει στο blog της Ερμιόνης με τη μίνι συνεντευξούλα που της είχα δώσει ίδια εποχή το 2013.

Με είχε ρωτήσει τότε η Ερμιόνη:

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;
“Να συνεχίσω να ασχολούμαι με το blogging και αυτό να είναι το επάγγελμά μου αποκλειστικά, με όλες τις παραμέτρους που έχω ήδη αναφέρει. Η φωτογραφία δε και το styling φαγητού επιδιώκω και θέλω να είναι το επίκεντρο”.

Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ.

Κι αυτό το guest post ήρθε να μου το θυμήσει το blog party που κάνουμε κάθε μήνα συνφουντμπλογκέρς με συνταγές που περιλαμβάνουν ένα κοινό υλικό, χαρακτηριστικό της εποχής. Λόγω των ημερών είπαμε το θέμα να είναι ελεύθερο με μόνο κοινό χαρακτηριστικό αυτό των Χριστουγέννων. Δείτε λοιπόν και τις υπόλοιπες χριστουγεννιάτικες ιδέες των υπολοίπων και προετοιμαστείτε για νόστιμες στιγμές με αγαπημένα σας πρόσωπα:

Κολοκυθόσουπα από την Ευγενία του Eat Yourself Greek

Μπισκότα με σουσάμι και σταφίδες της Νίκης από το Μυαλό στο Φαγητό

Χριστουγεννιάτικο Σοκολατένιο Δεντράκι της Εύης από το The Healthy Cook

– Καραμελωμένα λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον της Έλενας από το Elena is Cooking

Panettone του Άρη από το Νεανικόν

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα από την Εβίνα του Cook and Feel

-Tάρτα μπακλαβά της Δώρα από το Pandora’s Kitchen

-Αρωματική βασιλόπιτα με ζάχαρη καρύδας, χωρίς γλουτένη, με αμύγδαλα & ανθότυρο της Εύας του Real Family Food.

tiganites feta meli lemoni 2

Συνταγή από το Cookbook εδώ

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε ή δεν έχετε κρέμα γάλακτος, αντικαταστήστε την με εβαπορέ γάλα χωρίς να το αραιώσετε)
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι (χρησιμοποίησα για όλες τις χρήσεις αλλά την επόμενη φορά θα χρησιμοποιήσω αλεύρι που φουσκώνει μόνο του για να μη γίνουν λεπτές σαν κρέπες. Όπως σας αρέσει)
  • 6 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι:

  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο (εγώ δεν είχα φρέσκο, έριξα ξερό)

Εκτέλεση

Χτυπάμε το 1/2 φλιτζάνι γάλα με τα αυγά πολύ καλά με σύρμα για 3′.

  1. Προσθέτουμε το αλεύρι όλο μαζί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές.
  2. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (ή το υπόλοιπο γάλα), το ξύσμα, την τριμμένη φέτα και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε τηγάνι. Παίρνουμε 1 κουταλιά από το μείγμα (εγώ χρησιμοποίησα την κουτάλα που ανακατεύω το φαγητό σχεδόν γεμάτη, ανάλογα πόσο μεγάλες θέλετε τις τηγανίτες σας), τη ρίχνουμε στο τηγάνι και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει η τηγανίτα -γίνεται σε δευτερόλεπτα. Εάν το τηγάνι είναι αντικολλητικό δε χρειάζεται να συμπληρώσετε έξτρα ελαιόλαδο.
  4. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
  5. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: ζεσταίνουμε το μέλι με το λεμόνι και το θυμάρι σε κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μέλι ρευστό σα σιρόπι και περιχύνουμε τις τηγανίτες.

Comments:

  • reply

    τελειες οι τηγανίτες!!

    February 9, 2017

Leave a comment: