Οι «Γεύσεις του τόπου μας» και η μαγειρική με τον Δ. Σκαρμούτσο

Gefseis topou mas

Μου λένε: στις “Γεύσεις του τόπου μας” να πας.

Μου λένε: να μαγειρέψεις με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.

Κι εγώ θα πάω.

Κι εγώ θα μαγειρέψω.

Διάβασε τα τι και τα πως:

Για πρώτη φορά οι «Γεύσεις του τόπου μας», μετά την περσινή τους επιτυχία, έρχονται και στην Αθήνα, με την υποστήριξη της ΙΚΕΑ, εταιρείας του Ομίλου FOURLIS. Το πάρκινγκ του καταστήματος ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο θα φιλοξενήσει τις «Γεύσεις του τόπου μας» την Παρασκευή 22 Μαΐου, με οικοδεσπότη τον Χριστόφορο Πέσκια και το Σάββατο 23 Μαΐου, με οικοδεσπότη τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τοπικοί παραγωγοί θα εκθέσουν ξεχωριστά ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, όπως ζυμαρικά, σάλτσες, μπάρες δημητριακών, βότανα, μπαχαρικά, θαλασσινά, κρασί, τσίπουρο, γλυκά και οι σεφ θα ετοιμάσουν, με αυτά, μοναδικές τοπικές γεύσεις. Έτσι, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους τοπικούς παραγωγούς, αλλά και να γευτούν εξαιρετικά εδέσματα. Επίσης, όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή και κληρωθεί, θα μαγειρέψουν υπό την καθοδήγηση των έμπειρων σεφ, στα ειδικά διαμορφωμένα “Εργαστήρια Γεύσεων”.

Η ΙΚΕΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας, του Ομίλου FOURLIS, πραγματοποιεί παράλληλη δράση και θα διαθέσει το ισόποσο του 5% των εσόδων του καταστήματος ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο, από το Σάββατο 23 Μαΐου, για την υποστήριξη δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της ευρύτερης περιοχής της Αττικής με τη μορφή επίπλων και απαραίτητων ειδών. Αξίζει να σημειωθεί ότι, από την αντίστοιχη παράλληλη δράση των εκδηλώσεων «Γεύσεις του Τόπου μας» στη Λάρισα, τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιήθηκαν το 2014, η ΙΚΕΑ διέθεσε είδη αξίας 26.000€.

Η Αθήνα είναι και ο τελευταίος σταθμός των «Γεύσεων του τόπου μας», μετά τη Λάρισα, τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη.

Ιδού λοιπόν το video-πρόσκληση:

https://youtu.be/LVNPBtO2HMk

Και δείτε κι εδώ τι έγινε στα Ιωάννινα πριν λίγες ημέρες:

https://www.youtube.com/watch?v=LtbEmXP-3Aw

Είστε όλοι προσκεκλημένοι, λοιπόν, για να γνωρίσουμε τοπικούς παραγωγούς και να απολαύσουμε μοναδικά πιάτα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και τον Χριστόφορο Πέσκια!

*Το Σάββατο 23/5, 17.00-18.00 το απόγευμα θα βοηθώ τον Δημήτρη Σκαρμούτσο στην αξιοποίηση των υπέροχων προϊόντων.

*Ώρες εκδήλωσης: Παρασκευή 22/5/15: 10:30 έως 20:00 & Σάββατο 23/5/15: 10:30 έως 18:30.

Leave a comment: