Περί κεφαλής, ξεροκεφαλιάς κι ασώματης κεφαλής. Ή κέικ σοκολατένιο, υγρό και λάγνο.
“Θα το φας το κεφαλάκι σου μέρες που ‘ναι…”, του ‘λεγα και δεν άκουγε.
Eτούτο εδώ το ξεροκέφαλο κεκάκι ήταν στιγμιαίος έρωτας με το που το είδα στο Marislurp.
Ναι, τζίτζερμαν η φόρμα αλλά μη κολλάς: γίνε παιχνιδιάρης και κάνε του κεφαλιού σου. Ε και που είναι Πάσχα κι όχι Χριστούγεννα;
Κι αν είν’ το λάγνο κέικ αμαρτία θα βγω να το φωνάξω με λατρεία, θα βγω να το φωνάξω να το πω πως είμαι αμαρτωλή που τ’ αγαπώ.
Κανονικά θ’ ανέβαζα κουλουράκια αλλά πάρε καλύτερα αυτό το λινκ και δες πως τα φτιάχνω χωρίς την αμμωνία να σου γεμίζει τα ρουθούνια.
Εντωμεταξύ, γέμισέ τα με σοκολάτα.
Λοιπόν, δεν είχα όλη την ποσότητα βουτύρου, συμπλήρωσα με ελαιόλαδο.
Έριξα και μια μικρή πρέζα χοντρό αλάτι.
Έριξα και μια (οκ, και κάτι) κουταλίτσα του γλυκού γουίσκι.
Κατά τ’ άλλα, ιδού τα υπόλοιπα υλικά της αρχικής συνταγής.
Υλικά:
Για ένα στρογγυλό ταψάκι 24 εκ. -αν είσαι νορμάλ άνθρωπος κι όχι εγώ.
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
- 250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (ή μισό μισό με ελαιόλαδο)
- 200 γρ ζάχαρη
- 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 70 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνεις τον φούρνο πάνω-κάτω στους 180. Βουτυρώνεις τη φόρμα σου καλά και πασπαλίζεις με κακάο να καλυφθούν καλά παντού τα πάντα και τινάζεις το περίσσιο. Βάζεις τη φόρμα στο ψυγείο ώσπου να ‘ρθει η ώρα της.
- Λιώνεις τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφήνεις στην άκρη.
- Ρίχνεις στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάς καλά για 4-5′.
- Προσθέτεις στη συνέχεια ένα-ενα τ’ αυγά, χτυπώντας ενδιάμεσα για 1′.
- Ρίχνεις τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάς ελαφρώς με χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί η σοκολάτα.
- Εδώ πρόσθεσα αλκοόλ και αλάτι -εσύ του κεφαλιού σου.
- Ρίχνεις και το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύεις απαλά με μια σπάτουλα.
- Βγάζεις τη φόρμα από το ψυγείο, ρίχνεις μέσα το μείγμα και ψήνεις για 25-27′ ώσπου να “σπάσει” η επιφάνεια και να φουσκώσει ελαφρώς. Στο κέντρο θα παραμείνει υγρό κι έτσι το θέλουμε αγαπημένε φίλε.
- Βγάλ’το από το φούρνο κι άσ’το να κρυώσει όπως είναι μέσα στη φόρμα για καμιά ώρα. Μετά, κάνε του κεφαλιού σου και πάλι.
*Ευχαριστώ για τον Mr. Ginger Silikomart!
Ξανθή
Έχω κι εγώ μια τέτοια φόρμα, στην επόμενη παρασκευή κέικ θα κάνω του κεφαλιού μου!!