Τορτίγιας με αλλαντικά και τυρί κρέμα
Πολύ απλό, γρήγορο, οικονομικό και νόστιμο!
Από το περιοδικό Realfood, Δεκέμβριος 2010
ΥΛΙΚΑ
(Πολλαπλασίασα την αρχική δόση για να βγάλω 18-24 κομμάτια)
- Ένα πακέτο μεγάλες τορτίγιας (η συσκευασία περιλαμβάνει 6 τορτίγιας)
- 6 μεγάλες φέτες -ή 12 μικρές- από ό,τι αλλαντικό θέλετε (εγώ έβαλα μορταδέλα με φυστίκι και πιπέρι και γαλοπούλα καπνιστή)
- 1 κεσεδάκι τυρί κρέμα (200 γρ), αραιωμένο με 2-3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα
- φρεσκοτριμένο πιπέρι και αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνετε λίγο πιπέρι και αλάτι στο αραιωμένο τυρί κρέμα και ανακατεύετε καλά μέχρι έχετε μία σφιχτή κρέμα.
- Απλώνετε σε κάθε μία τορτίγια μπόλικο τυρί, μια φέτα από το αλλαντικό που θα βάλετε -ή δύο φέτες αν είναι μικρές- και το κάνετε σφιχτό ρολό.
- Τυλίγετε το κάθε ρολό με μεμβράνη τροφίμων και σφίγγετε καλά. Το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Ξετυλίγετε τις τορτίγιας, κόβετε τις άκρες από τις δύο πλευρές 1-2 εκ. (συνήθως είναι άδειες!) και τις κόβετε σε 3 ή 4 μικρά ρολάκια. Τα τοποθετείτε όρθια σε μια πιατέλα για να φαίνεται ωραίο το εσωτερικό σπιράλ!
Τρώγονται κρύα!
Foivi Geller
kala, xalara troo ti misi piatela!!! Teleio!
Artemis Tsipi
Εμείς την τσακίσαμε όλη!