Πολύ απλό, γρήγορο, οικονομικό και νόστιμο!
Από το περιοδικό Realfood, Δεκέμβριος 2010
ΥΛΙΚΑ
(Πολλαπλασίασα την αρχική δόση για να βγάλω 18-24 κομμάτια)
- Ένα πακέτο μεγάλες τορτίγιας (η συσκευασία περιλαμβάνει 6 τορτίγιας)
- 6 μεγάλες φέτες -ή 12 μικρές- από ό,τι αλλαντικό θέλετε (εγώ έβαλα μορταδέλα με φυστίκι και πιπέρι και γαλοπούλα καπνιστή)
- 1 κεσεδάκι τυρί κρέμα (200 γρ), αραιωμένο με 2-3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα
- φρεσκοτριμένο πιπέρι και αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνετε λίγο πιπέρι και αλάτι στο αραιωμένο τυρί κρέμα και ανακατεύετε καλά μέχρι έχετε μία σφιχτή κρέμα.
- Απλώνετε σε κάθε μία τορτίγια μπόλικο τυρί, μια φέτα από το αλλαντικό που θα βάλετε -ή δύο φέτες αν είναι μικρές- και το κάνετε σφιχτό ρολό.
- Τυλίγετε το κάθε ρολό με μεμβράνη τροφίμων και σφίγγετε καλά. Το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Ξετυλίγετε τις τορτίγιας, κόβετε τις άκρες από τις δύο πλευρές 1-2 εκ. (συνήθως είναι άδειες!) και τις κόβετε σε 3 ή 4 μικρά ρολάκια. Τα τοποθετείτε όρθια σε μια πιατέλα για να φαίνεται ωραίο το εσωτερικό σπιράλ!
Τρώγονται κρύα!
kala, xalara troo ti misi piatela!!! Teleio!
Εμείς την τσακίσαμε όλη!