Όταν πάγωσε το γιαούρτι. Και έγινε παγωτό. Με μέλι.
Και όταν πάγωσε το γιαούρτι, έγινε παγωτό.
Κι επειδή γουστάρουμε και τις κλασικές γεύσεις, μεταξύ άλλων, βάλαμε και μέλι. Μέσα.
Κι επειδή εκνευρίζομαι να το πληρώνω χρυσό στα μανιταρο-frozen-yogurt της εποχής, το έφτιαξα μόνη μου.
Και το έφαγα με παρέα.
Με παρέα που με ενέπνευσε να το φτιάξω.
Αυτά είναι.
Α. Και κάτι ακόμα.
Μη διστάσετε να το φάτε ποικιλοτρόπως.
Σε σκιά, σε δροσιά, στο μπαλκόνι, σε καρέκλα, σε αιώρα, σε κούνια, σε σκαμπώ, στον καναπέ, βράδυ, μέρα, μεσημέρι, με μπισκότα, με έξτρα μέλι από πάνω, με γλυκό του κουταλιού, με καρύδια, με φρούτα, σε χωνάκι, σε μπωλάκι, με κουτάλι απευθείας από την κατάψυξη.
Συμπληρώστε με ό,τι άλλο λείπει και θέλετε.
Από την Έφη Παπαδοπούλου, Βήμα Gourmet
ΥΛΙΚΑ
Για 1 λίτρο παγωτό
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό light (ή μη. 2 κεσεδάκια)
- 200 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπωλ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνετε το μείγμα στην παγωτομηχανή και την αφήνετε να κάνει όλη τη βρωμοδουλειά.
- Εναλλακτικά, χειροκίνητα: αν δεν έχετε παγωτομηχανή, ακολουθείτε μια διαδικασία σπασίματος των κρυστάλλων προκειμένου να γίνει το παγωτό λείο και κρεμώδη και όχι σαν γρανίτα: βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη να παγώσει για αρκετές ώρες μέχρι να πήξει, το βγάζετε και το χτυπάτε δυνατά με αναδευτήρα ή με μίξερ και το βάζετε πάλι στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία 4-5 φορές και όταν έχει σχεδόν πήξει, το χτυπάτε για τελευταία φορά και το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει οριστικά (ουφ!) –πάρτε παγωτομηχανή, δεν κοστίζει ακριβά και η απόλαυση και η γεύση του δικού σου παγωτού, δε συγκρίνεται με κανενός αγοραστού!
You might also like:
Diama Vlantoni
μμμ…ωραίο ακούγεται…καμμιά ιδέα για εργαζόμενες-μαμάδες-που-θέλουν-να-κάνουν-παγωτό έχεις να μας δώσεις? δλδ για μαμάδες που δεν κάνουν πολλά πολλά σην κουζίνα, αλλά θέλουν να ετοιμάσουν μαμαδίσιο παγωτάκι για τα μικρά τους, γλυκό, σοκολατένιο κατα προτίμηση και εύκολο? και κυρίως, ψιλο-υγιεινό…
Δ.
Artemis Tsipi
@Diama,
για τσέκαρε αυτό που σου στέλνω: εύκολο, γρήγορο, χωρίς παγωτομηχανή. Δε το έχω δοκιμάσει, αλλά το site αυτό έχει ωραίες συνταγές. Ελπίζω να σου κάνει: http://makingsweets.blogspot.gr/2010/04/blog-post_30.html
Δες και τη σοκολάτα γρανίτα που έφτιαξα πέρσι: http://wonderfoodland.wordpress.com/2011/08/05/%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1/
maria
Φαίνεται λαχταριστό! Ωραίο! Σαν να μην έχει ούτε κρυσταλλάκια! Δεν έχω ποτέ προσπαθήσει να φτιάξω μόνη μου σκέτο γιαούρτι παγωτό, εννοώ χωρίς κρέμα γάλακτος.
Ωραίο το blog σου. Μου άρεσε πολύ και η γρανίτα σοκολάτα που πρότεινες στην προηγούμενη φίλη! Ελαφριά και δροσερή! Και το παγωτό γιαούρτι το ίδιο!
Την καλησπέρα μου!
Artemis Tsipi
@Maria,
ευχαριστώ πολύ! Όντως, δεν έχει κρυσταλλάκια, είναι κρεμώδης και απαλό! Ελπίζω να το δοκιμάσεις και να σου αρέσει! Καλωσήρθες!
eirini
συμφωνω για τα αγοραστα!ειναι πολυ ευκολο να το φτιαξεις στο σπιτι!θελω να τοδοκιμασω με μερεντα αν και μου αρεσε η εκδοχη σου με μελι!
Artemis Tsipi
@eirini, ευχαριστώ! Μερέντα, ε; μμμ…. ωραίο θα είναι.