Νέα Υόρκη: η πόλη που δε σταματάει να τρώει και να πίνει.

Share

in english

Νέα Υόρκη, μια πόλη, ένα ταξίδι ζωής για πολλούς από εμάς, ναι, ήταν και για μένα/ λίγες οι ευκαιρίες που έχουμε στη ζωή για τέτοια πράγματα/ την άρπαξα απ’ τα μαλλιά και πήγα τρέχοντας/ δεν είναι καιρός για να υπολογίζεις τα πως, τα γιατί και τα πρέπει, κάνε αυτό που μπορείς όταν σου δίνεται η ευκαιρία και μη το πολυσκέφτεσαι/ αυτή η ζωή η τόσο μικρή, η τόσο μεγάλη/ άρπαξέ την και προχώρα/ προχώρα στη Νέα Υόρκη, τη ζωντανή, την παλλόμενη, τη φωτεινή, τη μεγάλη, την κιτς, την φασαριώζα, την ελευθεριάζουσα, την καθαρή, την βρώμικη, την πλούσια, την φτωχή, την εντυπωσιακή/ φάε το φαγητό της/ φαγητό και ποτό παντού, όλες τις ώρες, σε όλα τα σημεία/ au bon pain, το μαγαζί-στέκι που είχαμε για πρωινό-brunches, new york classic chicken sandwich, danish cheese sweet rolls, cupcakes, broccoli cheddar and turkey chilli soups, jalapenos begels with two boiled eggs/ καντίνες παντού, περιποιημένες, κάποιες βραβευμένες με ό,τι μπορείς να φανταστείς, lamb-chicken over rice, βέλγικες βάφλες με παγωτό, μικρά-μεγάλα cupcakes με frosting της επιλογής σου, φρουτολαχανοχυμοί και σαλάτες, frozen yoghurt, ice creams, mexican food, caramel peanuts με επιτόπια καραμέλωση!, cheese goodies/ ουφ, τα ήθελα όλα μαζί/ τα θαλασσινά, τα αστακοσάντουιτς και τα καβούρια στο Long Island και στο Freeport/ το υπέροχο, εθιστικό White Chocolate Martini στο Schiller’s/ ευχαριστώ Τζένη που μου έμαθες και το κοκταίηλ, το μέρος και το crumbs με τα υπέροχα cupcakes, ευχαριστώ για το υπέροχο απόγευμα στο όμορφο διαμέρισμά σου, ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να φωτογραφίσω τα πεντανόστιμα γλυκά σου και χαίρομαι πραγματικά πολύ που σε γνώρισα από κοντά! -ραντεβού τον Δεκέμβρη στα πάτρια εδάφη!/ παγωμένες σόδες με λεμόνι σε λίμνη του Central Park/ μπύρες με μέλι και πορτοκάλι/ υπέροχο σκορδάτο ψητό κοτόπουλο σε μαγαζί-τρύπα από το Περού με τηγανιτές plantains (ξαδερφάκια της μπανάνας) και πουρέ πατάτας με σπανάκι/ για να μη ξεχνιόμαστε “πέταξα” κι ένα ταψάκι γεμιστά να γίνονται στη μικροσκοπική κουζίνα του διαμερίσματος που μέναμε/ τα σούπερμάρκετς, από το πιο μικρό ως το μεγαλύτερο, διατροφικοί παράδεισοι, οι υπάλληλοι κι οι σεκιουριτάδες λίγο ακόμη και θα με αγριοκοίταζαν έτσι όπως χάζευα με τις ώρες τις κονσέρβες, τα μπαχάρια, τα έτοιμα φαγητά, τα πάντα, τη ζωή και το σύμπαν/ μαγαζιά με απίστευτα κουζινικά, υφάσματα, εργαλεία, εξοπλισμό/ στο Strand βρήκα μπροστά μου και το άρπαξα το πανέμορφο βιβλίο της Béatrice Peltre, La Tartine Gourmande: Recipes for an Inspired Life, ενώ έκανα την ψυχή μου πέτρα να μη ξεπαραδιαστώ αγοράζοντας όλες τις υπέροχες εκδόσεις που βρήκα εκεί/ διαβάζοντας λοιπόν τη συνταγή με τις αγγινάρες Ιερουσαλήμ σούπα στο ταξίδι της επιστροφής, πέσαμε σε αυτό το υπέροχο κενό αέρος και βρέθηκαν αλλού το βιβλίο της Bea, αλλού εγώ κι η ψυχή μου στην κούλουρη/ ήρθε το μενού της Turkish airlines να με ανταμείψει προσφέροντάς μου ωραιότατο παραδόξως μενού με μελιτζάνα και κρέας, ταμπουλέ και ψητό ρυζόγαλο/ και να ‘μαι εδώ να σκέφτομαι “ωραία, το κάναμε κι αυτό, που πάμε τώρα παιδιά”;

[slideshow]

7 thoughts on “Νέα Υόρκη: η πόλη που δε σταματάει να τρώει και να πίνει.

  1. Magda

    Χειμαρρώδης η αφήγηση. Το ταξίδι αυτό θέλω κι εγώ διακαώς να το κάνω.
    Ό,τι φάγατε, το θέλω κι εγώ. Αχ, αυτά είναι!
    Και εις άλλα με υγεία, Άρτεμις.

  2. jenny

    Τι να πώ για τις photos σου πιά! Όνειρο!
    ΚΙ εγώ χάρηκα πολύ που ήρθες! Θα τα πούμε σε λίγους μήνες! Φιλιά!

  3. Αργυρώ Ψαρουδάκη

    Νομίζεις οτι οι μυρωδιές απο τα θαλασσινά και οι γεύσεις απο τα μπαχάρια που τυλίγουν τα φαγητά και τα γλυκά φτάνουν και σ’ εμάς. Καταπληκτικο κείμενο και νοστιμότατες φωτογραφίες που σου’ ρχεται να τις φας! Μπράβο Άρτεμη!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *