Και μους σοκολάτα. Και με πουρέ φράουλας. Και χωρίς ζάχαρη.

Share

in english

Και τα λόγια είναι περιττά.

Βάλε μια γεμάτη κουταλιά στο στόμα και αυτό είναι.

Δε θα σταματήσεις να βάζεις-βγάζεις κουτάλι μέχρι να τελειώσει η μερίδα σου.

Άμα θες πάρε κι άλλη.

Κι άμα θες ξαναφτιάξτο γιατί δεν πρόλαβε να φάει κανείς άλλος.

Με τις υγείες σου.

Του Στέλιου Παρλιάρου από το περιοδικό “Γλυκές ιστορίες” (τχ. 1)

Για 8 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. φράουλες, πλυμένες, καθαρισμένες +λίγες ακόμη για γαρνίρισμα
  • 500 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτύπα την παγωμένη κρέμα γάλακτος στο μίξερ ώσπου να αποκτήσει παχύρευστη μορφή -σα γιαούρτι, όχι σαντυγί. Άστη στην άκρη.
  2. Κόψε σε μικρά κομματάκια την κουβερτούρα σε ένα μπολ
  3. Πολτοποίησε τις φράουλες στο μούλτι και βάλε τον πολτό σε ένα μεγάλο μπρίκι στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
  4. Ρίξε τον καυτό πολτό πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακάτεψε καλά να ενσωματωθούν τα μείγματα.
  5. Πρόσθεσε και τη παχύρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
  6. Μοίρασε σε μπολ/ποτήρια και βάλε στο ψυγείο να κρυώσει για 2-3 ώρες.
  7. Πριν σερβίρεις, μπορείς να γαρνίρεις με φράουλες το κάθε μπωλ και λίγη άχνη ζάχαρη.

11 thoughts on “Και μους σοκολάτα. Και με πουρέ φράουλας. Και χωρίς ζάχαρη.

  1. Μαριέττα

    Εγώ που το δοκίμασα, είναι θεϊκό! Πάντα τέτοια φίλη μου!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *