Ωδή στους φίλους μου. Με λουκουμάδες 2 υλικών.

in english

Η ζωή χωρίς τους φίλους θα ήταν κενή. Άνοστη. Ανούσια.

Ακόμη κι όταν υπάρχουν στιγμές που τους χάνεις για κάποιο λόγο, ξέρεις ότι είναι πάντα εκεί όταν χρειάζεται.

Είναι πάντα εκεί, όταν έχεις ανάγκη να πεις μια κουβέντα, να γκρινιάξεις, να φωνάξεις, να θυμώσεις, να γελάσεις, να περάσεις καλά, να μοιραστείς κοινούς κώδικες που ίσως κανείς άλλος να μη καταλαβαίνει, να κάνεις παρέα, να μη κάνεις τίποτα.

Ακόμη και χωρίς φυσική παρουσία. Μέσα από μια τηλεφωνική γραμμή, από ένα mail, από ένα μήνυμα, από ένα chat.

Μαριέττα, Αργυρώ, Χριστοφίλη, Κατερίνα, Παναγιώτη, Αντρέα, Ειρήνη.

Με τυχαία σειρά.

Αλλά όχι τυχαία διαλεγμένοι.

Κι επειδή για ένα προφίλ και 356 φίλους ζούμε σε αυτή την κοινωνία (!), αυτή η δημόσια αναφορά είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω για εσάς.

Κι ας μην είστε 356.

Α, κι οι λουκουμάδες αφιερωμένοι εξαιρετικά σε εσάς.

Διαφορετικοί κι ανόμοιοι μεταξύ τους σαν κι εσάς.

Η συνταγή δοκιμασμένη χρόνια από τη Χριστοφίλη.

Ξέρω, ξέρω, με κράζετε.

Την επόμενη φορά, υπόσχομαι να τους φτιάξω για σας.

ΥΛΙΚΑ

Για ένα βαθύ πιάτο λουκουμάδες. Για δύο άτομα ή ένα πολύ λιχούδικο.

  • 1 φλυτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Μέλι και κανέλλα για το πασπάλισμα

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπωλ, ρίχνετε το αλεύρι και το γάλα και ανακατεύετε καλά με το σύρμα μέχρι να πάρετε ένα λείο, αρκετά πηχτό χυλό. Αν χρειάζεται προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι ή γάλα, μέχρι να έχετε πηχτό μείγμα.
  2. Ζεσταίνετε καλά σε μέτρια φωτιά μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνετε περίπου ½ κουτ. της σούπας για κάθε λουκουμαδάκι (φουσκώνουν αυτόματα-αν έχετε το ωραίο γκατζετάκι που βγάζει στρογγυλούς λουκούμαδες με τρύπα στη μέση χρησιμοποιήστε το!). Ρίχνετε κάμποσες κουταλιές –μη τα στριμώξετε για να μη ρίξετε τη θερμοκρασία του λαδιού αλλά και για να μη κολλήσουν μεταξύ τους- και αναποδογυρίζετε αμέσως να ψηθούν κι από την άλλη. ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ!
  3. Βγάζετε σε πιάτο και επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
  4. Πασπαλίζετε με μπόλικη κανέλλα και μέλι, το οποίο αν θέλετε να είναι πιο αραιό σα σιρόπι, ζεσταίνετε πρώτα λίγο σε ένα μπρίκι.
  5. Τους τρώτε ζεστούς!

You might also like:

Κέικ με μπαχαρικά

Υγρό κέικ πεπόνι

Comments:

  • reply

    Eri

    Μα τι φοβεροί οι λουκουκάδες τσακ μπαμ. σωτήριοι!
    Φιλάκια πολλά

    October 18, 2011
  • reply

    Ωραία συνταγή για λίγους!! Θα τους δοκιμάσω και θα επανέλθω.
    καλημέρα.

    October 18, 2011
  • reply

    Αχ! κάτι τέτοια κάνεις βρε φιλενάδα και μας συγκινείς! σλουπ… όχι δεν ήταν δάκρυ, μου τρέχουν τα σάλια για τους λουκουμάδες, βγάζεις και ζωντανές φωτογραφίες, που να πάρει… 😉

    October 18, 2011
  • reply

    Υπέροχοι οι λουκουμάδες!!! Με το κρυάκι είναι ότι καλύτερο! Με μπόλικη κανελίτσα και μέλι….άλλο πράγμα! Καλή σου μέρα!

    October 18, 2011
  • reply

    Ποσο μα ποσο μ αρεσουν οι λουκουμαδες… σημειωνων τα υλικα αμεσως!

    October 18, 2011
  • reply

    despinaris

    Εγώ μπορώ να έχω εκείνον εκεί που έχεις τσιμπήσει με το πηρούνι στην τελευταία φωτογραφία;;;;; Ωραία ιδέα!!! Ωραίες ιδέες μας δίνεις….χχ

    October 18, 2011
  • reply

    Ενώ λατρεύω τους λουκουμάδες, βαριέμαι να τους φτιάχνω! Η γιαγιά μου παλιά έβαζε την ζύμη στην χούφτα της και τους πατούσε μέσα στο καυτό λάδι. Της βγαίναν ολοστρόγγυλοι. Ίσως αυτό και μια ενδεχομενη αποτυχία να με φόβισε και δεν δοκίμασα ποτε να τους κάνω….. τελικά όμως βλέπω ότι και με το κουτάλι γίνονται! Υπεροχη η ανάρτηση σου όπως πάντα!

    October 18, 2011
    • reply

      @Vasiliki,
      αν κι όχι ολοστρόγγυλοι, είναι καταπληκτικοί! Μη σε πτοεί το σχήμα!

      October 18, 2011
  • reply

    με μέλι κανέλα και παγωτό καϊμάκι 🙂
    Υπέροχοι, Άρτεμις!!!
    Φιλιά
    Καλημέρα

    October 18, 2011
  • reply

    Χριστοφίλη

    Φιλενάδα, άργησα ν’απαντήσω το ξέρω, ωστόσο…
    Σ’ευχαριστώ!
    Σ’αγαπώ!
    Χρόνια πολλά στο blog σου!!!

    October 23, 2011
  • reply

    ΚΩΣΤΑΣ

    15 χρόνια περίπου πριν είχα δοκιμάσει και εγώ κάτι από αυτά που μαγείρευες σε μαζώξεις(για λουκουμάδες δε θυμάμαι!!!). Αλλά βλέπω ότι το κάνεις με καλύτερους όρους πια! Πολλά χαιρετίσματα στη πρώτη κοπελιά που απάντησε (ναι Χριστόφιλη για εσένα το λέω!!!), στη Μαριέτα, και βέβαια σε εσένα Άρτεμις.

    November 7, 2011
    • reply

      @Κώστας,
      15 χρόνια πριν, ε; Η αλήθεια είναι ότι με τη μνήμη χρυσόψαρου που έχω, δυσκολεύομαι να θυμηθώ κάτι συγκεκριμένο πέρα από το ότι πάντα ανακατευόμουν με την κουζίνα! Ευχαριστώ πολύ πάντως και θα μεταφέρω τους χαιρετισμούς σε όλους!

      November 7, 2011
  • reply

    Έφτιαξα πρόσφατα λουκουμάδες αλλά με μαγιά!! Φαντάζομαι κι ετσί φουσκώνουν αρκετά!! Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω τη δική σου συνταγή!!

    November 11, 2011
    • reply

      @Artemis,
      συνονόματη, όντως φουσκώνουν όσο πρέπει! Ελπίζω να δοκιμάσεις και να σου αρέσουν!

      November 11, 2011
  • reply

    Κατερίνα

    Οι λουκουμάδες σου βγήκαν υπέροχοι και χωρίς μαγιά!! Πολλά συγχαρητήρια γι’ αυτή την συνταγή σου!!

    January 31, 2013
    • reply

      @Κατερίνα, ευχαριστώ πολύ! Κι ευχαριστώ και τη φίλη μου Χριστοφίλη που μου την έδωσε! 🙂

      January 31, 2013

Leave a comment: