WonderFoodPeople: η στήλη όπου φιλοξενώ ανθρώπους από το χώρο του food styling, food photography και food blogging. Ανθρώπους, των οποίων τη δουλειά θαυμάζω και που οι δημιουργίες τους και η αισθητική τους αποτελεί έμπνευση για μένα.

δεν αισθάνομαι ότι δουλεύω αλλά πως κάνω απλά το χόμπυ μου, γιατί έτσι είναι όταν αγαπάς και έχεις πάθος με κάτι. Το κάνεις πάντα με πολύ καλή διάθεση.

Γνώρισε την Αναστασία Αδαμάκη.

 

AnastasiaAdamaki1

1. Λίγα λόγια για σένα

Eίμαι η Αναστασία Αδαμάκη, φωτογράφος με εμπειρία στην φωτογραφία φαγητού αλλά και στην αρχιτεκτονική φωτογραφία (ξενοδοχεία, σπίτια, interior & exterior). Συνεργάζομαι με εταιρείες τροφίμων, κατά καιρούς με εστιατόρια, σεφ και ξενοδοχεία. Έχω συνεργαστεί επίσης με πολλά περιοδικά φαγητού και διακόσμησης και αγαπώ πολύ την δουλειά μου. Βασικά αγαπώ πολύ την φωτογραφία, δεν αισθάνομαι ότι δουλεύω αλλά πως κάνω απλά το χόμπυ μου, γιατί έτσι είναι όταν αγαπάς και έχεις πάθος με κάτι. Το κάνεις πάντα με πολύ καλή διάθεση.

 

2. Που σε βρίσκουμε online:

Instagram: Anastasia Adamaki

Facebook: Anastasia Adamaki

Facebook page: Anastasia Adamaki Photography

Blog: Anastasia Adamaki Photography 

 

3. Πώς και πότε ξεκίνησες food photography και πως έμαθες;

Aπό το λύκειο είχα αποφασίσει πως ήθελα να γίνω φωτογράφος. Οπότε ήρθα στην Αθήνα από την Αλεξανδρούπολη στα 19 μου για να σπουδάσω φωτογραφία. Σπούδασα στην Leica Academy και αφού τέλειωσα την σχολή κάποια στιγμή βρήκα δουλειά ως βοηθός φωτογράφου, οπότε σιγά σιγά απέκτησα εμπειρία και συνέχισα μόνη μου.

 

AnastasiaAdamaki2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Ποιός είναι ο βασικός φωτογραφικός εξοπλισμός σου;

Χρησιμοποιώ full frame camera (canon ), φακούς 50-70mm και 70-300mm, τρίποδο, studio flash αλλά είμαι λάτρης και του φυσικού φωτισμού

 

5. Φωτογραφίζεις με φυσικό ή τεχνητό φως και γιατί; Αν φωτογραφίζεις με τεχνητό φωτισμό ποιος είναι ο βασικός εξοπλισμός σου;

Μου αρέσει να φωτογραφίζω και με τους δύο τρόπους και φυσικό φως αλλά και τεχνητό. Τις περισσότερες φορές ο φωτισμός είναι τεχνητός. Το φυσικό φως αλλάζει πιο γρήγορα και αν η φωτογράφιση πρόκειται να κρατήσει ώρες τότε φωτογραφίζω με τεχνητό φως για να έχω το αποτέλεσμα που επιθυμώ σε όλες τις λήψεις.

Χρησιμοποιώ studio flash , ανακλαστήρες, καθρεφτάκια, spot lights, soft boxes, ανάλογα τι ύφος θέλω να δώσω.

 

AnastasiaAdamaki3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Που φωτογραφίζεις; Σπίτι-στούντιο-σε πελάτες;

Το studio μου είναι το σπίτι μου ναι. Σε κάποιες περιπτώσεις πηγαίνω στον χώρο του πελάτη και εκεί μεταφέρω τον εξοπλισμό μου και αν χρειαστεί και props

 

7. Ποιό είναι το στυλ σου; Πως θα το περιέγραφες;

Noμίζω πως το στυλ μου αλλάζει ανάλογα με την περίπτωση. Αλλά σε κάθε περίπτωση θέλω να υπάρχει ωραίος φωτισμός και κάδρα. Μου αρέσει το πιο μίνιμαλ στυλ αλλά όπως είπα και παραπάνω εξαρτάται από την φωτογράφιση

 

AnastasiaAdamaki4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Τι σε εμπνέει;

Ο,τιδήποτε μπορεί να με εμπνεύσει ανά πάσα στιγμή. Φυσικά και οι εικόνες που βλέπω σε όλα τα social media

 

9. Αγαπημένο σου θέμα. Γιατί.

Στην φωτογραφία φαγητού μου αρέσουν πιο πολύ τα γλυκά, πρωινά , σαλάτες και πιάτα με χρώματα και σχήματα. Δεν ξέρω γιατί ….μάλλον γιατί μου αρέσουν πιο πολύ και να τα τρώω!!!

 

10. Θέμα που σε δυσκολεύει ή δε σου αρέσει. Γιατί.

Με δυσκολεύει ίσως (όχι πολύ ) ό,τι δεν είναι όμορφο εμφανισιακά γιατί πρέπει να το κάνεις εσύ να φανεί πιο όμορφο

 

AnastasiaAdamaki5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11. Κάψιμο (όχι φαγητού): σου έχει συμβεί; Αν ναι, πως το αντιμετωπίζεις;

Δεν μου έχει συμβεί, ευτυχώς

 

12. Ισορροπία σε συνεργασία με food/prop stylist: πως την κρατάς, πως είναι να συνεργάζεσαι με κάποιον άλλον για τη δημιουργία της εικόνας που θα φωτογραφίσεις;

Στο παρελθόν υπήρχε σχεδόν πάντα η συνεργασία με food/prop stylist. Eγώ δεν μαγείρευα ποτέ. Άλλος μαγείρευε (και έκανε το styling) και εγώ έκανα μόνο την φωτογραφία. Σιγά σιγά και με την ανάπτυξη των social media άρχισα να κάνω και τελείως μόνη μου κάποιες δουλειές. Εξακολουθώ να μην μαγειρεύω τα πάντα για αυτό και σε κάποιες φωτογραφήσεις έχω πάντα συνεργάτη. Μου αρέσει η συνεργασία και επικοινωνία με άλλα άτομα , πάντα δύο μυαλά είναι καλύτερα από ένα.

 

AnastasiaAdamaki6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13. Πώς θα περιέγραφες τον ιδανικό πελάτη για σένα;

Αυτόν που με επιλέγει γιατί του αρέσει η δουλειά μου και με εμπιστεύεται να δημιουργήσω ό,τι καλύτερο μπορώ για να αναδείξω το προϊόν του.

 

14. Αγαπημένα food photography βιβλία/blogs/podcasts/videos

Δεν έχω κάποια αγαπημένα, μου αρέσουν πολλά. Γενικά πάντα μου άρεσε να βλέπω εικόνες (αυτή η εμμονή μου με έκανε φωτογράφο). Θέλω να βλέπω συνέχεια εικόνες και να φαντάζομαι και άλλες.

 

15. Food photography tips

Μμμ τι να πω, απλότητα, όσο πιο απλά τόσο καλύτερα. Προσοχή στον φωτισμό (όχι κακό φωτισμό με λάμπες σπιτιού ). Αν δεν έχουμε τον κατάλληλο τεχνητό φωτισμό τότε το daylight είναι ό,τι καλύτερο αλλά και πάλι πρέπει να προσέχουμε πως θα το χρησιμοποιήσουμε

Σωστή επιλογή props, συνδυασμοί χρωμάτων και σχημάτων, ωραίες επιφάνειες – τραπέζι.

 

AnastasiaAdamaki7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16. Συμβουλή σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν food photography

Αν τους παθιάζει να το κάνουν. Όταν κάτι μας αρέσει τότε τις περισσότερες φορές το κάνουμε και καλά.

 

17. Όνειρα και σχέδια που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας

Σίγουρα το ότι έγινα φωτογράφος είναι ένα όνειρό μου που έγινε πραγματικότητα όπως και πολλές συνεργασίες που έχω κάνει. Και απλά θέλω να συνεχίσει όσο γίνεται περισσότερο.

 

AnastasiaAdamaki8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18. Δικό σου (πες ο,τιδήποτε θες)

Θέλω καταρχήν να σε ευχαριστήσω που επέλεξες να με φιλοξενήσεις στο site σου, είναι χαρά και τιμή μου. Και να ευχηθώ σε εσένα και στους αναγνώστες σου καλές δημιουργικές εικόνες.

Ευχαριστώ πολύ!!!

 

*Όλες οι φωτογραφίες του post αυτού είναι πνευματική ιδιοκτησία της Αναστασίας Αδαμάκη.