WonderFoodPeople: η στήλη όπου φιλοξενώ ανθρώπους από το χώρο του food styling, food photography και food blogging. Ανθρώπους, των οποίων τη δουλειά θαυμάζω και που οι δημιουργίες τους και η αισθητική τους αποτελεί έμπνευση για μένα.

Το παν είναι να ξεκινήσουν να φωτογραφίζουν, κι ας μην ξέρουν όλες τις τεχνικές ή τους κανόνες… Ν’ απολαύσουν το ταξίδι , να περάσουν απ’ όλα τα στάδια της μάθησης… Η διαδρομή έχει μεγαλύτερη αξία από τον προορισμό.

 

Γνώρισε την Ζορζέτ.

 

BakeTheClick51. Λίγα λόγια για σένα

Τ΄όνομά μου είναι Γεωργία, κατάγομαι από την Πάτρα και συνεχίζω να ζω εκεί. Σπούδασα Γαλλική Φιλολογία γι’ αυτό και οι φίλοι με φωνάζουν εδώ και χρόνια Ζορζέτ.

 

2. Που σε βρίσκουμε online:

Θα με βρείτε στα σόσιαλ, Instagram & Facebook ως baketheclick, αλλά και στην ιστοσελίδα μου baketheclick.gr

 

3. Πότε και πως ξεκίνησες το food styling/food photography;

Ασχολούμαι με τη φωτογραφία φαγητού και το food styling εδώ και τρία χρόνια, σε επαγγελματικό επίπεδο όμως τα τελευταία δύο χρόνια.

 

4. Ποιός είναι ο βασικός φωτογραφικός εξοπλισμός σου;

Ξεκίνησα έχοντας στα χέρια μου μια Canon μηχανή με crop αισθητήρα αλλά εδώ και έξι μήνες φωτογραφίζω με την Canon full frame κάμερά μου . Επίσης, έχω ένα τρίποδο Manfrotto και τον nifty fifty 50mm f1.8 φακό μου.

 

BakeTheClick7

5. Τα πέντε “μαγικά” εργαλεία που χρησιμοποιείς ως food stylist.

Χρησιμοποιώ πινέλα διαφόρων μεγεθών, τσιμπιδάκι φρυδιών, βαποριζατέρ με νερό κι έχω πάντα δίπλα μου ρολό κουζίνας για τυχόν ατυχήματα.

 

6. Φυσικό ή τεχνητό φως και γιατί; Αν φωτογραφίζεις με τεχνητό φωτισμό ποιος είναι ο βασικός εξοπλισμός σου;

Μέχρι στιγμής φωτογραφίζω με φυσικό φως και το αγαπώ! Είμαι μεγάλη πρόκληση καθώς το φως μεταβάλλεται συνεχώς. Κατά τη γνώμη μου, μόνο αν δουλέψεις με φυσικό φωτισμό μπορείς να κατανοήσεις πλήρως το φως και τις δυνατότητές του. Εξάλλου είναι το πιο βασικό εργαλείο που διαθέτει ο κάθε φωτογράφος.

 

7. Πού φωτογραφίζεις; Σπίτι-στούντιο-σε πελάτες;

Φωτογραφίζω στο σπίτι στην πόλη αλλά και στο χωριό. Θα έλεγα ότι το στούντιό μου είναι μάλλον η σοφίτα στο σπίτι του χωριού, διότι είναι ένας χώρος που μπορώ να φωτογραφίζω ήσυχα.

 

BakeTheClick1

 

8. Ποιό είναι το στυλ σου; Πως θα το περιέγραφες;

Το στυλ μου θα το χαρακτήριζα ρουστίκ και moody. Moυ αρέσουν πολύ οι τέχνες όπως η μουσική, ο χορός & η ζωγραφική και έχουν διαμορφώσει ξεκάθαρα το φωτογραφικό μου ύφος.

 

9. Τι σε εμπνέει;

Μ’ εμπνέει πολύ η φύση, τα χρώματά της, οι καρποί της, αλλά μπορώ να εμπνευστώ και από μια βόλτα στο αγαπημένο μου σημείο στην πόλη, δοκιμάζοντας νέες γεύσεις και υλικά καθώς και από την τέχνη όπως προείπα.

 

BakeTheClick2

 

10. Αγαπημένο σου θέμα.

Μου αρέσει πολύ το baking (να ψήνω αρτοποιήματα) αλλά λατρεύω ν’ αποτυπώνω και την προετοιμασία μιας συνταγής κυρίως μέσω των action shots! Επίσης αγαπώ πολύ τη stilllife φωτογραφία.

 

11. Θέμα που σε δυσκολεύει ή δε σου αρέσει. Γιατί.

Δεν υπάρχει θέμα που να μη μου αρέσει. Με δυσκολεύει όμως ιδιαίτερα το ζεστό φαγητό. Πιστεύω ότι από μόνο του είναι πολύ δύσκολο, δεδομένου ότι το φαγητό « πεθαίνει» σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που θα σερβιριστεί και βρίσκω ιδιαίτερα προκλητικό να μπορέσω ν’ αποτυπώσω τόσο την νοστιμιά όσο και την ομορφιά ενός ζεστού πιάτου.

 

12. Κάψιμο (όχι φαγητού): σου έχει συμβεί; Αν ναι, πως το αντιμετωπίζεις;

Φυσικά και μου συμβαίνει, ιδίως όταν φωτογραφίζω απανωτά πολλές συνταγές. Το εκπληκτικό όμως είναι ότι ακόμα κι όταν δεν έχω έμπνευση, μπορώ να ξεκινήσω να στήνω το σκηνικό μου και από το πουθενά να καταλήξω να βγάλω πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που περίμενα. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν πιέζομαι χρονικά καθώς φαίνεται ότι λειτουργώ πολύ καλύτερα υπό συνθήκες πίεσης.

 

13. Πώς επιλέγεις τα props σου ανά project; Έχεις προσωπική, δική σου συλλογή; Αγοράζεις/δανείζεσαι/ενοικιάζεις/χορηγούμενα;

Επιλέγω τα props σύμφωνα με τις ανάγκες, το ύφος και τη χρωματική παλέτα κάθε συνταγής. Έχω δική μου συλλογή με props την οποία εμπλουτίζω συνέχεια. Για μένα τα props είναι η «προίκα» μου.

BakeTheClick4

 

14. Πώς θα περιέγραφες τον ιδανικό πελάτη για σένα;

Ιδανικός πελάτης είναι αυτός που ξέρει τι ζητάει και τι του αρέσει, είναι ανοιχτόμυαλος και δεκτικός. Επίσης αυτός που εκτιμάει και αναγνωρίζει τη δουλειά ενός φωτογράφου ή ενός food stylist, πόσο μάλλον όταν όλα, από την προετοιμασία και εκτέλεση μιας συνταγής, το styling, τη φωτογραφία μέχρι και την επεξεργασία των λήψεων, περνάνε από τα χέρια ενός μόνο ανθρώπου.

 

15. Αγαπημένα food photography-styling βιβλία/blogs/podcasts/videos

Αγαπημένα βιβλία: “ Creative Food Photography” της Kimberly Espinel, “ How to photograph food” της Beata Lubas.

BakeTheClick6

 

16. Food photography/styling tips

Το παν είναι να ξεκινήσουν να φωτογραφίζουν, κι ας μην ξέρουν όλες τις τεχνικές ή τους κανόνες. Η εμπειρία είναι πολύτιμο εφόδιο που θα τους βοηθήσει να εξελιχθούν. Όσον αφορά τα υλικά που χρησιμοποιούν, η φρεσκάδα και η ποιότητα είναι απαραίτητη.

 

17. Συμβουλή σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν food photographystyling

Ν’ απολαύσουν το ταξίδι , να περάσουν απ’ όλα τα στάδια της μάθησης, κατακτώντας κάθε μέρα και κάτι νέο, χτίζοντας σιγά σιγά το προσωπικό τους στυλ. Η διαδρομή έχει μεγαλύτερη αξία από τον προορισμό.

BakeTheClick3

 

18. Όνειρα και σχέδια που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας

Κάποια στιγμή εύχομαι να έχω το ολόδικό μου στούντιο με μια κουζίνα όπως την ονειρεύομαι.

 

19. Δικό σου (πες ο,τιδήποτε θες)

Εύχομαι σε όλους να κυνηγήσουν το όνειρό τους και να το υποστηρίξουν μέχρι τέλους. Ζούμε μονάχα μια φορά, ας την κάνουμε αξέχαστη!

 

Σ’ ευχαριστώ πολύ!

*Όλες οι φωτογραφίες αυτού του ποστ είναι πνευματική ιδιοκτησία της Ζορζέτ, Bake The Click.