There is no one else like you, so be yourself. You are an original by nature, so don’t try to copy or mimic anyone else.
1. Λίγα λόγια για σένα
Introduce yourself
Γειά σου! Είμαι η Bella Karragiannidis. Είμαι multi-ethnic Αμερικανίδα που γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καλιφόρνια. Γνώρισα τον άνθρωπό μου όταν ήμουν 18 χρονών και παντρευτήκαμε ένα χρόνο αργότερα, συνοδεία της μεγάλης και έντονης ελληνικής οικογένειάς του. Έκανα πολλές διαφορετικές δουλειές για πολλά χρόνια, από το να μαγειρεύω σε εστιατόρια και να δουλεύω με νεολαία που αντιμετώπιζε προβλήματα μέχρι που έγινα ηλεκτρολόγος όταν με τον σύζυγό μου είχαμε μια ηλεκτρολογική εταιρεία. Πριν από 7 χρόνια το πάθος μου για την τέχνη, το design, το φαγητό, την κηπουρική και το μοίρασμα της ζωής συνδέθηκαν όταν γεννήθηκε το Ful-filled.
Hello! I am Bella Karragiannidis. I am a multi-ethnic American that was born and raised in California. I met my soul-mate when I was just 18 years old and married into his big, bold Greek family a year later. I have had many different jobs over the years, from cooking in restaurants, to working with troubled youth, and even becoming an electrician where I ran our own electrical company along with my husband. 7 years ago my passions for art, design, food, gardening and sharing life all combined when Ful-filled was born.
2. Που σε βρίσκουμε online
Where do we find you online
social media account(s): @ful.filled (Instagram & TikTok)
blog/site: www.ful-filled.com
3. Πότε και πως ξεκίνησες το food styling/food photography
When and how did you start as a food stylist/food photographer? How did you learn?
Όλα ξεκίνησαν όταν ο σύζυγός μου, μου είπε ότι θα πρέπει να γράψουμε ένα βιβλίο μαγειρικής. Το φαγητό είναι ένα τεράστιο πάθος που μοιραζόμαστε και ήθελε και ο υπόλοιπος κόσμος να βιώσει τη μαγειρική μας. Αυτό το όνειρο με έκανε να πιάσω μια κάμερα και να αρχίσω να κάνω το styling και να φωτογραφίζω όλα όσα μαγειρεύαμε. Έμαθα styling και φωτογραφία εμπειρικά, όμως ήμουν πάντα καλλιτεχνικός τύπος και είχα κάνει κάποια μαθήματα ασπρόμαυρης φωτογραφίας με φιλμ όταν ήμουν μικρότερη. Κανά δυό χρόνια αργότερα, ξεκινήσαμε το food blog μας Ful-filled που εξελίχθηκε σε κάτι περισσότερο από το να μοιραζόμαστε απλά συνταγές. Η φωτογραφία μου εξελίχθηκε σε πλήρη απασχόληση όπου φωτογραφίζω για παγκόσμια brands, διοργανώνω workshops και κάνω συμβουλευτική για το πως να μετατρέψει κανείς το πάθος του σε σκοπό του.
It all started when my husband told me we should write a cookbook. Food is a huge passion that we share and he wanted the rest of the world to experience our cooking. This dream led me to pick up a camera and start styling & shooting everything that we cooked. I learned styling & photography by doing, though, I was always a very artistic person and had taken black and white film photography classes when I was younger. A couple of years later we started our food blog Ful-filled which has grown into so much more than just sharing recipes. My photography has grown into a full-time business where I get to photograph for global brands, host workshops and mentor others on how to turn their passion into their purpose.
4. Ποιός είναι ο βασικός φωτογραφικός εξοπλισμός σου;
What is your basic photo equipment?
Αυτή τη στιγμή φωτογραφίζω με μία Nikon Z5 mirrorless camera body. Οι αγαπημένοι μου φακοί για φωτογραφία φαγητού είναι οι 60mm 2.8 & 105mm 2.8.
I currently shoot with a Nikon Z5 mirrorless camera body. My favorite food photography lenses are my 60mm 2.8 & my 105mm 2.8.
5. Τα πέντε “μαγικά” εργαλεία που χρησιμοποιείς ως food stylist.
What are your five “magic” tools as a food stylist?
Μία καλή τσιμπίδα, χαρτί κουζίνας, διαφόρων μεγεθών πινέλα, μπλου τακ και ένα πιστολάκι θερμού αέρα.
A good pair of food styling tweezers, paper towels, various sized paintbrushes, sticky putty, and a heat gun.
6. Φυσικό ή τεχνητό φως και γιατί; Αν φωτογραφίζεις με τεχνητό φωτισμό ποιος είναι ο βασικός εξοπλισμός σου;
Do you shoot with daylight or artificial light? Why? If you shoot with artificial light what is your basic gear/light set up?
Αγαπώ να φωτογραφίζω με φυσικό φως οπότε, αν είναι αρκετό, είναι πάντα η πρώτη μου επιλογή. Αλλά το ίδιο επίσης αγαπώ να φωτογραφίζω με τεχνητό φως και νομίζω ότι είναι σημαντικό να ξέρεις πως να το χρησιμοποιείς, ιδίως όταν οι φυσικές φωτιστικές συνθήκες δεν είναι ιδανικές. Για τις λήψεις μου με τεχνητό φως, χρησιμοποιώ το Profoto B10plus με διάφορα soft boxes ανάλογα με τον τύπο του φωτός που θέλω να δημιουργήσω.
I love shooting with natural light, so if there is enough, it is always my first choice. But I equally love shooting with artificial light and think that it is critical to know how to use it especially when natural light conditions are not optimal. For my artificial light set-up, I use my Profoto B10plus with various soft boxes depending on the type of lighting I want to emulate.
7. Πού φωτογραφίζεις; Σπίτι-στούντιο-σε πελάτες;
Where do you shoot? At home-studio-clients space?
Ο κύριος χώρος όπου φωτογραφίζω είναι μια μικρή κρεβατοκάμαρα στο σπίτι μας που την χρησιμοποιούμε αποκλειστικά ως στούντιο. Έχει ένα νοτιοανατολικό παράθυρο και αρκετό χώρο για να αποθηκεύω όλα μου τα props και τον εξοπλισμό.
My primary shooting space is a small bedroom in our house that we use as a dedicated studio. It has one South-East facing window and just enough room to store all of my props and equipment.
8. Ποιό είναι το στυλ σου; Πως θα το περιέγραφες;
What is your style? How would you describe it?
Το στυλ μου είναι γενικά light και moody. Τελευταία τείνω προς ένα πιο απλό και φυσικό styling. Θέλω αυτοί που βλέπουν τις φωτογραφίες μου να έχουν μια αίσθηση ηρεμίας, γαλήνης και να τους εξάπτουν το ενδιαφέρον.
My style is generally light and moody. I have been leaning into simpler, more organic styling as of late. I want my viewers to feel a sense of calm, peace & intrigue when they look at my images.
9. Τι σε εμπνέει;
Inspiration source(s)
Η μεγαλύτερή μου έμπνευση έρχεται κυρίως από την κάθε εποχή που διανύουμε. Η Άνοιξη για παράδειγμα, θα εμπνεύσει κάθε πτυχή της δουλειάς μου. Από το φως, έως την παραγωγή προϊόντων, τα έθιμα και τις παραδόσεις της κάθε εποχής.
My biggest inspiration typically comes from whatever season we are currently in. Spring for example will inspire every layer of my work. From the light, to the produce, to the customs and traditions that take place throughout the season.
10. Αγαπημένο σου θέμα.
Favorite subject. And why.
Τα φρέσκα προϊόντα. Αγνά και ανόθευτα φρούτα και λαχανικά είναι μερικά από τα πιο γοητευτικά θέματα. Κάθε προϊόν είναι από μόνο του ένα μικρό αριστούργημα που περιμένει να εκτιμηθεί πριν να καταναλωθεί.
Fresh produce. Fruits and vegetables in an unadulterated state are some of the most captivating subjects. Each piece of produce is like its own little masterpiece just waiting to be appreciated before it gets consumed
11. Θέμα που σε δυσκολεύει ή δε σου αρέσει. Γιατί.
Subject that gives you a hard time or you don’t like. And why.
Ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι. Η προσέγγισή μου σε όλα τα θέματα είναι να τους επιτρέψω να μου “μιλήσουν” με κάποιο τρόπο. Πάντα παλεύω να αναδείξω κάθε θέμα που φωτογραφίζω με τέτοιο τρόπο που να του επιτρέψει να λάμψει όσο τον δυνατόν περισσότερο φυσικά.
I honestly can’t think of anything. My approach to all subjects is to allow them to speak to me in a sense. I always strive to showcase each subject that I shoot in a way that allows it to shine the most naturally.
Don’t overthink. Less is always more. Trust your gut.
12. “Κάψιμο” (όχι φαγητού): σου έχει συμβεί; Αν ναι, πως το αντιμετωπίζεις;
Burn out: has it ever occurred to you? If so, how do you deal with it?
“Κάψιμο”-εξάντληση-έλλειψη έμπνευσης (burn out) είναι σίγουρα κάτι που έχω αντιμετωπίσει. Πριν να καταλάβω ότι πάσχω από Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) είχα πολλές διακυμάνσεις στη δημιουργική μου ώθηση. Η προσέγγισή μου στο “κάψιμο” ήταν το να επιτρέψω στον εαυτό μου να ξεκουραστεί, δημιουργικά μιλώντας, ώσπου ο ενθουσιασμός μου και η έμπνευσή μου να επανέλθουν φυσικά. Ενώ ακόμα κάνω τακτικά δημιουργικά διαλείμματα (συνήθως δύο ημέρες την εβδομάδα), η έμπνευσή μου για να μοιραστώ και να δημιουργήσω είναι πιο σταθερή τώρα που κάνω συμβουλευτική και αγωγή για το ΔΕΠΥ.
Burn out is definitely something I have dealt with. Before I understood that I have ADHD, I experienced a lot of ebbs and flows in my creative motivation. My approach to burn out was to allow myself to rest, creatively speaking, until my excitement and motivation would naturally rebuild. While I still take regular creative breaks (typically two days a week), my motivation to share and create is steadier now that I have counseling and medication for my ADHD.
13. Πώς επιλέγεις τα props σου ανά project; Έχεις προσωπική, δική σου συλλογή; Αγοράζεις/δανείζεσαι/ενοικιάζεις/χορηγούμενα;
How do you choose props per project? Do you have a personal collection? Do you buy/borrow/rent/sponsored?
Όλα μου τα props τα έχω μαζέψει αυτά τα χρόνια που κάνω food photography. Παλιότερα είχα πολλά περισσότερα props. Τώρα που έχω απλοποιήσει το στυλ μου έλκομαι από μια χούφτα μπωλς, πιάτα, μαχαιροπήρουνα κλπ. Σπάνια νοικιάζω props, κι άμα το κάνω, θα είναι για τις ανάγκες κάποιου συγκεκριμένου πελάτη τις οποίες δεν μπορώ να καλύψω με τη δική μου συλλογή.
All of my props have been collected over my years of doing food photography. I used to have way too many props. Now that I have simplified my style, I find myself gravitating toward a handful of bowls, plates, utensils, etc. I rarely rent props, but if I do, it will typically be for a specific client need that I cannot meet with my own collection.
14. Πώς θα περιέγραφες τον ιδανικό πελάτη για σένα;
How would you describe the ideal client for you?
Ο ιδανικός πελάτης για εμένα είναι μια επιχείρηση ή brand με την οποία αισθάνομαι ότι συνδέομαι με κάποιο τρόπο. Είναι ύψιστης σημασίας για εμένα να μπορώ να ζωντανέψω το όραμα του πελάτη μου, έτσι, όσο πιο πολύ συμβαδίζω με το δικό του δημιουργικό όραμα, τότε θα είμαστε το τέλειο συνταίριασμα.
My ideal client is a brand or business that I feel connected with in some way. It’s paramount for me to be able to bring my client’s vision to life, so as long as I am able to align with their creative vision then we will be the perfect match
15. Αγαπημένα food photography-styling βιβλία/blogs/podcasts/videos
Favorite food photography-styling books/blogs/podcasts/videos
Οι Bea Lubas και Rachel Korinek είναι δύο πολύ καλές φίλες μου αλλά ειλικρινά είναι και οι αγαπημένες μου food photography-styling δασκάλες.
Bea Lubas and Rachel Korinek are two very dear friends of mine, but they are genuinely my favorite food photography-styling educators
16. Food photography/styling tips
Μην πολύ σκέφτεσαι. Το πιο απλό είναι και το πιο ωραίο. Εμπιστεύσου το ένστικτό σου.
Συνήθιζα να έχω εμμονή με ανόητες μικρές λεπτομέρειες όπως το πως να βάλω τέλεια ένα ύφασμα σε μια σκηνή. Με τα χρόνια έμαθα ότι είναι πιο σημαντικό να εστιάζεις στο κυρίως θέμα και να χρησιμοποιείς μόνο υποστηρικτικά στοιχεία που συμπληρώνουν ή έχουν κάποιο νόημα στη σκηνή. Οι μικρές λεπτομέρειες έχουν σημασία αλλά το να έχεις μια χαλαρή, φυσική προσέγγιση στον τρόπο που τις φτιάχνεις κάνει τεράστια διαφορά.
Don’t overthink. Less is always more. Trust your gut.
I used to obsess over stupid little details like how to perfectly place a linen in a scene. Over the years I have learned that it is most important to focus on the main subject and to only use supporting elements that compliment or make sense in the scene. Little details matter, but having a loose, organic approach in arranging them makes such a huge difference
17. Συμβουλή σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν food photography-styling
Advice to those who want to start now with food photography-styling
Υπάρχουν τόσοι πολλοί food photographers και stylists στον κόσμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος για άλλον έναν. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάσαι και να “κρατιέσαι” από αυτό, αν θες να μπεις σε αυτόν τον κλάδο, είναι ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος σαν κι εσένα, οπότε να είσαι ο εαυτός σου. Είσαι ένα πρωτότυπο εκ φύσεως, άρα μην προσπαθήσεις να αντιγράψεις ή να μιμηθείς κάποιον άλλον. Μελέτησε δουλειές που σε εμπνέουν ως ένα τρόπο να ανακαλύψεις και να βελτιώσεις το δικό σου μοναδικό στυλ.
There are so many food photographers & stylists in the world, but that doesn’t mean that there isn’t room for another one. The most important thing to remember and hold on to if you venture into this industry is that there is no one else like you, so be yourself. You are an original by nature, so don’t try to copy or mimic anyone else. Study work that inspires you as a way to discover and hone your own unique style
18. Όνειρα και σχέδια που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας
Dreams and plans that you would like to share with us
Το μεγαλύτερο μου όνειρο είναι ακόμα να γράψω ένα βιβλίο μαγειρικής αλλά και να τα καταφέρω επιτέλους να επιστρέψω πίσω στην πατρίδα του συζύγου μου, την Ελλάδα. Όπου σχεδιάζουμε να διοργανώνουμε workshop retreats ως ένα τρόπο να συγκεντρώνουμε πόρους για το ανθρωπιστικό έργο που θέλουμε να κάνουμε στον κόσμο.
My ultimate dream is still to write a cookbook, but also to finally make it back to my husband’s homeland of Greece. Where we plan on hosting workshop retreats as a way to raise funds for the humanitarian work that we want to do in the world
19. Δικό σου (πες ο,τιδήποτε θες)
Say anything you want
Ευχαριστώ πολύ!
Thank you!
*Όλες οι φωτογραφίες του post αυτού είναι πνευματική ιδιοκτησία της Bella Karragiannidis
The photographs of this post are Bella Karragiannidis’ copyrights.
June 1, 2022