Σοκολατάκια. Τα χωρίς κομματάκια.

sokolatakia_silikomart 5

Σοκολατάκια.

Μου αρέσουν σκέτα, χωρίς κομματάκια μέσα, χωρίς ξηρούς καρπούς, απλή σοκολάτα, αρωματισμένη με διάφορα, με αλκοόλ, μπαχαρικά ή και όχι, αλλά πάντα σκέτα. Να λιώνουν στο στόμα.

Αυτό κι έγινε. Με δύο ειδών σοκολάτας -κουβερτούρα (επέλεξε με όσο ποσοστό κακάο θες) και λευκή.

Που μπήκε σε φορμάκια-καλουπάκια σιλικόνης της silikomart και έκανα και την χριστουγεννιάτικη τσαχπινιά μου -έβγαλα ταρανδάκια, κάλτσες χριστουγεννιάτικες γεμάτες με δώρα και χιονάνθρωπους σκέτη γλύκα.

sokolatakia_silikomart 2

Αν δεν έχετε φορμάκια, απλά πλάστε μικρά μπαλάκια όσο ένας μεγάλος σβώλος που θα τα τυλίξετε με ένα απαλό, ελαφρύ στρώμα κακάο ή και άχνης ζάχαρης -αλήθεια, θυμάται κανείς τους σβώλους;

sokolatakia_silikomart 1sokolatakia_silikomart 6sokolatakia_silikomart 3

sokolatakia_silikomart 4

Υλικά:

Για περίπου 30 σοκολατάκια

  • 300 γρ. κουβερτούρα. Ό,τι θέλετε εσείς, σε ό,τι ποσοστό κακάο θέλετε. Εγώ έβαλα μία συσκευασία κουβερτούρα κλασική (43% κακάο) και μία λευκή που είχα εύκαιρη στο ντουλάπι μου.
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος 35%
  • κι εδώ αρχίζει ο αυτοσχεδιασμός υλικών: στη μαύρη σοκολάτα έβαλα 1 κουτ. γλυκού μέλι, 1 κουτ. σούπας κονιάκ αρωματισμένο με μέλι (αν δεν έχετε, βάλ’τε απλό κονιάκ), 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.
  • στη λευκή σοκολάτα έβαλα: στη μισή ποσότητα τριμμένο τζίντζερ (όχι φρέσκο, ένα “κοφτό” κουτ. γλυκού) και στην υπόλοιπη μισή το ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι.

Εκτέλεση:

  1. Έφτιαξα πρώτα τη λευκή σοκολάτα: Λιώστε την σε μπαίν μαρί.
  2. Στη μισή λιωμένη σοκολάτα έριξα 4 κουτ. σούπας από την κρέμα γάλακτος και το τζίντζερ. Ανακάτεψα καλά ν’ αναμειχθούν τα υλικά και έβαλα σε καλούπια. Αφήνω στην άκρη.
  3. Στην υπόλοιπη μισή λιωμένη λευκή σοκολάτα έριξα άλλες 4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακάτεψα πάλι καλά και έβαλα σε καλούπια. Αφήνω στην άκρη.
  4. Πιάνω τη μαύρη σοκολάτα: Λιώστε την σε μπαίν μαρί.
  5. Ρίχνω στη λιωμένη σοκολάτα την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και όλα τα υπόλοιπα υλικά (κονιάκ, μέλι, βανίλια) κι ανακατεύω καλά. Βάζω σε καλούπια (ή πλάθω μπαλάκια, αφού πρώτα το έχω αφήσει για καμιά ωρίτσα στο ψυγείο για να μπορέσω να το πλάσω -τα οποία μπαλάκια καλύπτω με ένα ελαφρύ στρώμα κακάο ή και άχνη ζάχαρη).
  6. Βάζω στο ψυγείο τα καλούπια μέχρι να κρυώσουν κι όταν δω ότι έχουν σφίξει τα σοκολατάκια, τα ξεφορμάρω και τα χλαπακιάζω. Ελαφρώς.

 

Ευχαριστώ για τα καλούπια-φορμάκια!

wedding dresses NZ

 

 

Comments:

  • reply

    sp00nstories

    Φοβερά τα φορμάκια της silikomart!Και τα σοκολατάκια εξαιρετικά!Καλή Χρονιά^^

    December 26, 2014
  • reply

    Ώντος Φοβερά τα φορμάκια και όλο το κόνσεπτ γενικά!
    Χρόνια πολλά με υγεία και δημιουργικότητα

    January 5, 2015
  • reply

    Καλή Χρονιά σε όλους σας!
    🙂

    January 5, 2015
  • reply

    καλή χρονιά μικρή μου!!! με υγεία και ότι άλλο επιθυμείς!! 🙂

    January 9, 2015

Leave a comment: