Ανατολή αγάπη μου. Τα συκωτάκια των πουλιών τα λιβανέζικα.

in english

sikotakia pouliwn 1

Αυτή η Ανατολή πάντα με μάγευε…

Θες η μικρασιάτισα γιαγιά, θες οι μακρινοί ελληνο-αιγυπτιώτες συγγενείς, θες ίσως τα ταξίδια σε Κωνσταντινούπολη και Αγίους Τόπους ως την “τρυφερή” ηλικία των 20;

Μπορεί και τίποτα απ’ όλα αυτά, αλλά να, με έλκουν οι άνθρωποί της, η αίσθησή της, το χρώμα της, οι μυρωδιές της, η μουσική της και βεβαίως -τι άλλο;- το φαγητό της.

sikotakia pouliwn 3

Πάντα, τα μπαχάρια, τα μεθυστικά αρώματα, η δεξιοτεχνία και το μεράκι τους για το φαγητό με άγγιζε και ό,τι πετύχω από συνταγή που να προέρχεται από τις περιοχές αυτές μου κεντρίζει το ενδιαφέρον. Καιρό πολύ λοιπόν, είχα κολλημένη στο scapbook μου τη συνταγή ετούτη για λιβανέζικο συκωτάκι.

Απλό, γρήγορο κι απολαυστικό.

Πάρτε μια γεύση ανατολής…

sikotakia pouliwn 2

Υλικά:

  • 1 σκαφάκι συκωτάκια πουλιών (περίπου δηλαδή 1/2 κιλό). Πλυμένα και κομμένα στα δύο αν είναι μεγάλα.
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/2 κουτ. γλ. κύμινο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
  • 2-3 κουτ. σούπας πετιμέζι ροδιού (ή αν δεν βρίσκετε εύκολα όπως εγώ λικέρ ροδιού ή χυμό φυσικού ροδιού)
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μεγάλο τηγάνι βάζετε τα συκωτάκια και ρίχνετε νερό τόσο όσο ίσα να σκεπαστούν. Ανάβετε τη φωτιά στο δυνατό. Όταν αρχίζει να βράζει, τη χαμηλώνετε και αφήνετε να σιγοβράσουν ώσπου να απορροφήσουν σχεδόν όλο το νερό και να τρυπιούνται με το πιρούνι.
  2. Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε καλά για 1-2′, σβήνετε τη φωτιά και σερβίρετε.
  3. Μπορείτε να το συνοδέψετε με ένα απλό πιλάφι ή κους κους.

Comments:

  • reply

    Μου αρέσουν τόσο πολύ τα συκωτάκια!Η συνταγή δε είναι πολύ καλή ^^Με την πρώτη ευκαιρία θα την κάνω.

    January 21, 2014

Leave a comment: