Ανταλλαγή αντικειμένων (props), νέοι και παλιοί φίλοι, αλμυρά μπισκότα. Τσάι και συμπάθεια.

in english

almira biskota_prop exchange

Μανιακή των κουζινικών, παντός είδους, ποτήρια, πιάτα, μαχαιροκουταλοπήρουνα, φλυτζάνια, πετσέτες, χαρτοπετσέτες, μπουκαλάκια, καλαμάκια, οδοντογλυφίδες, τσαγερά, αξεσουάρ, μπιχλιμπίδια, υφάσματα, ξύλα, μάρμαρα, πλακάκια -οκ, εδώ ξέφυγα από τα κουζινικά!-, αισθάνομαι ακόμα λίγο σα την πιτσιρίκα που παίζει με τα πλαστικά λιλιπούτεια φλοράλ σερβίτσια του κουκλόσπιτου ή του φτηνιάρικου αλλά τόσο παιχνιδιάρικου πλήρους σετ μαγειρικής από το πανηγύρι…

Με αυτή τη διάθεση λοιπόν και την ιδέα καρφωμένη στο μυαλό πολύ καιρό τώρα, αποφασίσαμε με την Εύα -με την οποία κάνουμε πολλά και διάφορα η αλήθεια είναι τον τελευταίο καιρό- να διοργανώσουμε μια εκδήλωση ανταλλαγής αντικειμένων που χρησιμοποιούνται στη φωτογράφιση φαγητού (props όπως ονομάζονται στη σχετική ορολογία του food styling) μεταξύ food bloggers αλλά και όσων ενδιαφέρονται για τα αντικείμενα αυτά.

Κι έτσι κι έγινε ένα υπέροχο ηλιόλουστο πρωινό.

prop exchange

Παλιοί γνώριμοι και φίλοι, νέοι υπέροχοι ήρθαν με τα συμπράκαλά τους να μιλήσουμε, να τσιμπήσουμε, να πιούμε τσάι και να ανταλλάξουμε τους μικρούς θυσαυρούς μας.

Η Ελένη, η Ελένη (δις), η Αθηνά, η Μαριλίτα, η Λία, η Γεωργία, η Τόνια, η Ξανθή, ο Χρήστος (πολλά υποσχόμενος μαθητευόμενος σεφ!), ο Λευτέρης, ο Πάρις (επίσης μαθητευόμενος σεφ) ήταν όλοι εκεί! Xάρηκα ιδιαίτερα που ξαναείδα όσους ήδη γνώριζα και για όσους συναντούσα για πρώτη φορά!

prop exchange

Δυο πιάτα, ένα μαχαίρι, δύο πλακάκια, ένα κουτάλι και δύο ποτηράκια-φλυτζάνια ήταν τα λάφυρά μου κι ανυπομονώ να κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στις φωτογραφήσεις μου!

props exchange

Και μαγειρικά, αλμυρά μπισκότα με φέτα και μπαχαρικά, η συνεισφορά μου.

Ό,τι πρέπει για τέτοιες καταστάσεις που θες να “σπας” τη μονοτονία του γλυκού, όταν αυτό κυριαρχεί, ή αν απλά έχεις λιγούρες και θες κάτι εύκολο να υπάρχει πρόχειρο στο σπίτι για τις δύσκολες ώρες…

Μάφινς με τσάι η Εύα και βραστό σοκολατοκέικ και ευγενική προσφορά ζεστού και κρύου τσαγιού από τη lipton.

almira biskota_prop exchange

Collage 2

muffin_prop exchange

Collage 1

Ελπίζω να το ξανακάνουμε!

Σας φιλώ!

almira biskota_prop exchange

(Για περίπου 1 1/2 λαμαρίνα μικρά μπισκότα)

Υλικά:

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 240 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (περίπου 2-3 φλυτζάνια)
  • 2 κουτ. γλ. πάπρικα ή 2 κουτ. γλ. μουστάρδα σκόνη + 1 κουτ. γλ. αποξηραμένο θυμαρι (ή όποιο μπαχαρικό σας αρέσει ή αποξηραμένο βότανο σε ό,τι συνδυασμό και ποσότητα θέλετε. Μπορείτε ακόμη να μη βάλετε και τίποτα από όλα αυτά)
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο για άλειμα
  • 2-3 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη ή/και σουσάμι ή/και μαυροσούσαμο ή/και παπαρουνόσπορο (για το πασπάλισμα)

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο πάνω-κάτω στους 180.
  2. Σε ένα μεγάλο μπωλ, ρίχνω το βούτυρο και τα τρίμματα φέτας και με ένα πηρούνι αρχίζω να λιώνω και να ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει μια μάζα.
  3. Αρχίζω να ρίχνω το αλεύρι λίγο λίγο και να ζυμώνω με το χέρι μέχρι να πάρω μια μαλακιά μπάλα που να μη κολλάει στα χέρια. Αν βολεύει καλύτερα κάνω το ζύμωμα σε αλευρωμένο πάγκο.
  4. Σε αυτό το σημείο ή αφήνετε το ζυμάρι όπως είναι και προχωράτε να το κόψετε σε σχήματα ή προσθέτετε μυρωδικά και μπαχάρια. Εγώ χώρισα αυτό το ζυμάρι στα δύο και στο ένα πρόσθεσα την πάπρικα και στο άλλο τη σκόνη μουστάρδας και το  αποξηραμένο θυμάρι. Ζύμωσα λίγο ακόμα τη κάθε ζύμη χωριστά να αναμειχθούν τα μπαχάρια.
  5. Ανοίγω με πλάστρη το ζυμάρι σε ένα φυλλο 1,5 εκ. περίπου και κόβω σε ό,τι σχήματα θέλω. Εγώ έκανα μικρά (περίπου μέγεθος μπουκιάς) με κουπάτ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι θέλετε, ακόμη και ένα ποτήρι ή φλυτζανάκι για να κόψετε δίσκους, ή με ένα μαχαίρι στικς, λωρίδες, ό,τι φανταστείτε.
  6. Τα βάζετε σε μια καλά βουτυρωμένη λαμαρίνα, αλείφετε με το χτυπημένο αυτό την επιφάνειά τους και είτε πασπαλίζετε με παρμεζάνα ή με μαυροσούσαμο ή με σουσάμι ή με παπαρουνόσπορο. Εγώ έκανα ποικιλία.
  7. Τα ψήνετε για 15-20′. Αν τα κάνετε μεγαλύτερα από τα δικά μου υπολογίστε περίπου 5′ περισσότερο ψήσιμο. Όταν τα βγάλετε από το φούρνο, αφήστε τα λίγο να κρυώσουν, ξεκολλήστε από τη λαμαρίνα κι αφήστε σε μια σχάρα να κρυώσουν καλά.

You might also like:

kritsinia 003

Δύο κριτσίνια για ένα tea party(!): με τυρί και με σουσάμι-μαυροκούκι-χοντρό αλάτι

tiropitakia me ladi kai giaourti 002

Τυροπιτάκια με ελαιόλαδο και γιαούρτι

Comments:

  • reply

    Ξανθή

    Αν και δεν μπόρεσα να κάτσω πολύ μου άρεσε πάρα πολύ, ετοιμαστείτε τώρα να τα πούμε σ εμένα θα σας ειδοποιήσω σύντομα.

    November 14, 2013
  • reply

    Τι όμορφη ιδέα και πόσο ωραία περάσαμε!! Ευχαριστούμε κορίτσια, μπράβο για την πρωτοβουλία. Ωχ, πάω, μου καίγεται το σπανακόρυζο!!

    November 14, 2013
  • reply

    αυτο το χασα αλλά στο επόμενο θα είμαι…. 🙂

    November 14, 2013
  • reply

    Πολύ ωραία ιδέα η ανταλλαγή props!Πρωτότυπη ιδέα τα μπισκοτάκια!

    November 15, 2013
  • reply

    Αυτές οι συναντήσεις είναι υπέροχες. Έχω βρεθεί σε παρόμοιες και είχα πολλές θετικές εντυπώσεις.Τώρα όσο αφορά τα μπισκοτάκια …τα βρίσκω εξαίσια ότι πρέπει για τέτοιες περιπτώσεις!

    December 3, 2013
    • reply

      Ελπίζω να το ξανακάνουμε και να έρθεις κι εσύ!

      December 3, 2013

Leave a comment: