Food4Good: φακές σαλάτα, Surfers4life και ζούμπα.

 

_DSC5410-25

Αυτό το Food4Good την 1η Ιουνίου στο Ολυμπιακό Κοπηλατοδρόμειο στον Σχοινιά ήταν το τελειωτικό χτύπημα:

περίπου 10.000 μερίδες φαγητό, πάνω από 30 bloggers, 2.000+ επισκέπτες, τα καζάνια να παίρνουν φωτιά στην κυριολεξία κι εγώ μέσα σ’ όλα και στην απίστευτη κούρασή μου να χορεύω ζούμπα στις κερκίδες.

Από τον Νικόλα Μοσχοβίτη

Από τον Νικόλα Μοσχοβίτη

Το καλό είναι ότι όλα πήγαν ανέλπιστα καλά, το φαγητό έφτασε για όλους, ό,τι περίσσεψε προσφέρθηκε στο Ι.Δ.Ε.Α. για το βραδυνό τους συσσίτιο στους άστεγους στο κέντρο της Αθήνας κι όπως πάντα, η ικανοποίηση τεράστια που μέσα από πολύ δουλειά και κόπο βοηθήσαμε κι εμείς με τον τρόπο μας την ομάδα Surfers4life που διοργάνωσε το 2ο Φεστιβάλ “Ευ ζην” που είχε στόχο να υποστηρίξει ευπαθείς ομάδες και να στείλει το μήνυμα “Είμαι νικητής”.

Το μενού προσαρμοσμένο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, που σημαίνει σαλάτες και γιαούρτια με μέλι και μούσλι και φρούτα έως light λουκανικογιαουρτλού, πίτα του βοσκού και κέικ με μέλι.

Ευχαριστούμε πραγματικά όλες τις εταιρείες-υποστηρικτές, χωρίς τη βοήθεια των οποίων αυτό το Food4Good δε θα πραγματοποιούνταν: Μέλι Αττική-Attiki Honey, ΓΙΩΤΗΣ -FYTRO, Creta Farms Greece, Farmers Republic, ΦΑΓΕ Total, ΑΒ Βασιλόπουλος, Maggi Greece, Symphonia Ltd., stokarotsi.gr, ΔήΜηΤρΑς γΑίΑ, Simply Greek, Κωσταρέλος τυροκομικά, Κρεοπωλείο Παπούλιας και Κρεοπωλείο Λόγος, INTERTRADE HELLAS A.B.E.E, Xαλβαδοποιΐα Μαραθώνος.

 

Α, κι η συνταγή!

Για 6 μερίδες περίπου

Υλικά:

  • 1/2 κιλό φακές
  • 1-2 πράσινες πιπεριές ή φλωρίνης ή κι ανάμεικτες ψιλοκομμένες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (λευκό και πράσινο μέρος)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 6-7 φιλετάκια αντζούγιας
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 8-10 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα μπόλικο νερό να βράσει και ρίχνουμε τις φακές -αφού τις έχουμε καθαρίσει από τυχόν πετραδάκια και ξεβγάλει- ώσπου να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν.
  2. Τις στραγγίζουμε, αφαιρούμε τη δάφνη και τις βάζουμε σε ένα μπωλ -το σκόρδο θα έχει διαλυθεί όμορφα όμορφα.
  3. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά (πιπεριές και κρεμμυδάκι)
  4. Ετοιμάζουμε τη σως: στο μούλτι ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά -αντζούγιες, μουστάρδα, μέλι, ξύδι, ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσουν οι αντζούγιες και να γίνει μια όμορφη ενιαία σάλτσα.
  5. Περιχύνουμε πάνω από τις φακές, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Τιπ: πρόσθεσε ό,τι λαχανικά έχεις και σου αρέσουν, του πάνε πολύ και οι ελιές και η κάππαρη.

Comments:

  • reply

    Χαιρομαι που ημουν και εγω μελος της ομάδας Φακή 🙂 Πάντα τέτοια!!!!

    June 18, 2014
  • reply

    Από ότι κατάλαβα πέρασες τέλεια και πήγε πολύ καλά η εκδήλωση!
    Οι φακές από την άλλη γίνονται τέλεια σαλάτα! Μου αρέσει ο συνδυασμός υλικών και είμαι περίεργη να δω πως ταιριάζει το μέλι με τη μουστάρδα! Καλό βράδυ^^

    June 20, 2014
    • reply

      Μέλι-μουστάρδα-βαλσάμικο-ελαιόλαδο είναι ένα μείγμα που φτιάχνω συχνά για οποιαδήποτε σαλάτα -δοκίμασέ την και πάνω από πρασινάδες κάθε τύπου (μαρούλια, σπανάκια, λόλες, σαλάτες), είναι υπέροχη.

      June 20, 2014

Leave a comment: