Cooking together: comfort food ή τα μακαρόνια με τ’ αυγό.

in english

makaronia_avgo 2

Τελικά σε αυτό το κοινό μαγείρεμα, για μένα δεν είναι μόνο η χαρά και η ικανοποίηση του να μαγειρεύω μαζί με κάποιον άλλον, το να στήνουμε το πιάτο και να το φωτογραφίζουμε.

Κυρίως είναι του να το τρώμε μαζί μετά, αυτή η Κοινωνία.

Η οποία βεβαίως καταστρέφεται εντελώς όταν, ο μισός κρόκος από το αυγό, που τόση ώρα φύλαγα να φάω τελευταίο, μου γλυστράει από το πηρούνι, πέφτει χάμω και ορμάει το ένα από τα δύο σκυλιά της Εύας και το κατασπαράζει…

makaronia_avgo 3

makaronia_avgo 1

Κλασική συνταγή Μάνης.

Υλικά:

  • Μακαρόνια σπαγγέτι (όσα θέλετε εσείς)
  • αυγά (1 στην κάθε μερίδα)
  • τυρί τριμμένο μπόλικο (κεφαλογραβιέρα ή μυζήθρα)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζετε μπόλικο νερό και το βάζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Τότε προσθέστε μια μικρή χούφτα αλάτι και ρίξτε τα μακαρόνια. Ανακατεύετε καλά κατά διαστήματα μέχρι να βράσουν.
  2. Σουρώνετε τα μακαρόνια και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθεί ο πάτος. Αφήνετε να κάψει και ρίχνετε τα μακαρόνια. Ανακατεύετε καλά.
  3. Πασπαλίζετε με μπόλικο τυρί. Ανακατεύετε καλά. Αφήνετε στην άκρη.
  4. Σε ένα τηγάνι, βάζετε ελαιόλαδο και αφήνετε να κάψει. Σπάτε προσεχτικά όσο αυγά θέλετε, πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι  και τα τηγανίζετε μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι κι ο κρόκος. Σβήνετε τη φωτιά.
  5. Σερβίρετε τα μακαρόνια και πάνω από κάθε μερίδα βάζετε κι από ένα αυγό “μάτι”.
  6. Αν θέλετε τρίβετε λίγο ακόμα φρέσκο πιπέρι και λίγο ακόμα τυρί. Τρώτε αμέσως.

Comments:

  • reply

    Πριν λίγο καιρό μου είχε παι αυτή τη συνταγή μια φίλη από την Καλαμάτα… Πώς δεν έκανα εμετό στο άκουσμα της. Προχθές την δοκίμασα και ξετρελάθηκα… Δεν υπάρχει αυτό το φαγητό! Οπως το λες comfort food!

    April 1, 2014
    • reply

      Ακούγεται περίεργο ναι, αλλά κι όμως είναι μία νοστιμιά που μάλιστα στην περιοχή εκεί της Μεσσηνίας συνήθιζαν για να τραφεί η οικογένεια και να χορτάσει. Είναι υπέροχο και με ένα αντίστοιχο απλό πιλάφι!

      April 1, 2014
  • reply

    Αναστασία

    Πωπω!!! Μου θύμησες τη μαμά μου με αυτή τη συνταγή!! Πάντα όταν περίσσευαν μακαρόνια, για την επόμενη μέρα τηγανίζε ενα αυγό το έβαζε από πάνω και έτρωγε. Εμάς μας έφτιαχνε άλλο φαί και αυτό ήταν το φαί της! Να σκάει ο κρόκος να γίνεται σάλτσα για το μακαρονι!!!

    April 1, 2014
    • reply

      Τι ωραίο ένα απλό πιάτο φαΐ να σε γυρίζει χρόνια πίσω, ε; Κι αυτό με το κρόκο που γίνεται σάλτσα για το μακαρόνι είναι όλη η μαγεία του φαγητού αυτού, ναι!

      April 1, 2014
  • reply

    Καλό μήνα!!!!!!
    Κολάστηκα

    April 1, 2014
  • reply

    Το αυγό με κολλάει λίγο πάνω στα μακαρόνια… ΟΜΩΣ δεν έχω και μεγάλες αντιστάσεις…
    Μπορούν να καμφθούν πολύ εύκολα.
    Βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες, δεν θέλω και πολύ.
    Φαίνονται απλά ακαταμάχητα τα μακαρονια σου!

    *Η τελευταία φωτό από το σερβίρισμα …”τα σπάει”!

    April 1, 2014
    • reply

      Κάμψε τις αντιστάσεις και κάνε το μεγάλο βήμα 😛

      April 1, 2014
  • reply

    Παίζει και να με έπιαναν τα κλάματα αν πάθαινα αυτό που έπαθες με τον κρόκο!!
    Αξιοζήλευτο το πιάτο σας κορίτσια, θα το δοκιμάσω γιατί νομίζω ότι θα μας αρέσει πολύ!!
    Φιλιά!

    April 1, 2014
  • reply

    Μόλις έφαγα και ξανά πείνασα μόλις το είδα!Τέλειο είναι! Μα να σου πέσει ο κρόκος? Καλό Μήνα!

    April 1, 2014
    • reply

      Καλό Μήνα!!
      (έτρεμε το χέρι μου από τη συγκίνηση, γι’ αυτό!)

      April 1, 2014
  • reply

    Μμμμμ τελειο!

    April 2, 2014

Leave a comment: