Cheesecake με σοκολάτα

in english

Αφορμή για την επιχείρηση αυτού του γλυκού από τον Στέλιο Παρλιάρο –βιβλίο «Σοκολάτα», εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ- είναι τα γενέθλια της επί 10ετίας συναδέλφου μου Πόπης!

Χρόνια Πολλά λοιπόν, για άλλη μια φορά, και πάντα αφορμές σαν κι αυτή να με κάνουν να πειραματίζομαι και να φτιάχνω τέτοιες λιχουδιές –πετυχημένες!

ΥΛΙΚΑ

Τα υλικά της αρχικής συνταγής που σας δίνω είναι για στεφάνι 20 εκ. Χρειάστηκε για τη στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο στεφάνι 23 εκ. που έχω εγώ, να τετραπλασιάσω τη δόση της κρέμας σοκολάτας γιατί έβγαινε πολύ χαμηλό!

Η μόνη αλλαγή που έχω κάνει στη συνταγή είναι η προσθήκη βανίλιας για περισσότερο άρωμα.

Για τη βάση

  • 170 γρ. μπισκότα πτι-μπερ τριμμένα
  • 60 γρ. καρύδι τριμμένο
  • 110 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση

  • 70 γρ. κουβερτούρα λιωμένη (στους 40ο C)
  • 170 γρ. τυρί φιλαδέλφεια
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 30 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας-υγρή (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνετε τη βάση:

1.      Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160ο C.

2.      Τρίβετε τα μπισκότα και τα καρύδια στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο καλά.

3.      Σε τσέρκι δαχτυλίδι ή σε φόρμα με αποσπώμενο στεφάνι 20 εκ. βάζετε το μείγμα της βάσης και πιέζετε καλά ομοιόμορφα (αν χρησιμοποιήσετε τσέρκι, το τοποθετείτε πάνω σε λαμαρίνα και εκεί βάζετε τη βάση)

4.      Ψήνετε για 10-12’ περίπου, βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά. Αν χρησιμοποιήσατε τσέρκι, μεταφέρετε προσεκτικά τη βάση σε πιατέλα.

Φτιάχνετε τη γέμιση:

1.      Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύετε με το χέρι το τυρί Φιλαδέλφεια με την άχνη ζάχαρη και το αυγό μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Προσοχή να μη κτυπηθεί πολύ.

2.      Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά. Αν χρησιμοποιήσουμε υγρή βανίλια, την προσθέτουμε κι αυτή κι ανακατεύουμε.

3.      Γεμίζουμε το τσέρκι ή τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 4 ώρες. Διατηρείται στο ψυγείο για 4 ημέρες.

You might also like:

μπισκότα σοκολάτας γεμιστά με λιωμένη σοκολάτα!

Μους γάλακτος με μπισκότα σοκολάτας

Comments:

  • reply

    Artemis, fantastiki cheesecake…pios giortazi gia na kanomai ena allo?

    March 10, 2011
    • reply

      @Peter,
      θα ξαναφτιάξω ανεξαρτήτως γιορτής!

      March 10, 2011
  • reply

    Fantastikes oi fotos! Anadeiknyoun to gluko pou fainetai akoma pio laxtaristo!

    March 10, 2011
  • reply

    Καταπληκτική συνταγή και πολύ ωραίες οι φωτογραφίες σου. Να σου πώ πότε είναι τα γεννεθλιά μου; 😛

    March 15, 2011
    • reply

      @Myrto,
      πολύ ευχαρίστως!! Το φτιάχνω και χωρίς γενέθλια! 🙂

      March 15, 2011

Leave a comment: