Πράσινο χρώμα, αγάπη και κέικ με φυστίκι Αιγίνης και σοκολάτα.

in english

cake_fistiki_sokolata 1

Πράσινο.

Το χρώμα της αισιοδοξίας και της ελπίδας, της ενέργειας, της ένωσης του ουρανού με τη γη.

Το χρώμα της ανοιξιάτικης οργιώδους φύσης και των σμαραγδένιων λαμπερών, κρυστάλλινων νερών.

Το χρώμα που μου αρέσει να δίνω σε ό,τι θετικό κι ευχάριστο.

Που και που, το χρώμα των ματιών μου.

Κάποιες μπλούζες μου.

Τα φυστίκια Αιγίνης που αγαπώ περισσότερο από όλους τους ξηρούς καρπούς.

Το χρώμα αυτού του κέικ.

Της γλύκας του και της ιδιαίτερης μοναδικής γεύσης του.

Το πιο νόστιμο χρώμα.

Το χρώμα που αγαπώ.

cake_fistiki_sokolata 2

Προσαρμοσμένη συνταγή από το Gourmet Ελευθεροτυπίας 2009- συλλογή scrapbook.

Υλικά:

  • 25o γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (καλό είναι να το κοσκινίσουμε για να έχουμε ένα πιο αφράτο μείγμα)
  • 1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. φυστίκι αιγίνης ανάλατο και αλεσμένο στο μούλτι πολύ καλά
  • 200 γρ. κουβερτούρα ή ό,τι είδος έχετε κομμένη σε κομματάκια. Μου αρέσει να είναι μεγαλούτσικα τα κομματάκια για να τα αισθάνομαι στο δόντι μέσα στο κέικ. Επίσης, εγώ έριξα κουβερτούρα πραλίνα και ήταν υπέροχο αλλά και απλή να ρίξετε μια χαρά.

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 πάνω-κάτω.
  2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε ώσπου να αφρατέψουν.
  3. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, το μπέικιν και το τριμμένο φυστίκι. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα να αναμειχθούν τα υλικά.
  4. Προσθέτουμε και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε πάλι απαλά με τη σπάτουλα να ενσωματωθούν κι αυτά.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα κέικ (μακρόστενη ή την κλασική στρογγυλή). Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 1 ώρα.
  6. Δοκιμάζουμε στην ώρα (όχι νωρίτερα γιατί το κέικ θα ξεφουσκώσει) αν είναι έτοιμο με ένα μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα (το τρυπάμε έως κάτω και αν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμο -αλλιώς αφήνουμε 5′ ακόμη περίπου).
  7. Βγάζουμε απ’ τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα, ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με άχνη και απολαμβάνουμε ατελείωτα.
Cake chocolate_olive oil 2

Ρίξε λάδι στη φωτιά κι άφησε και λίγο για κανά κέικ. Με σοκολάτα.

You might also like:

Σοκολατομπανάνα κέικ!

Σοκολατομπανάνα κέικ!

Comments:

  • reply

    Μιάμι!!!!!!!!! δοκιμασμένο, τέλειο!

    March 5, 2013
  • reply

    Το πράσινο είναι επίσης το χρώμα της θεραπείας, κι αυτό το κέηκ δείχνει να είναι πολύ θεραπευτικό για τις λιγούρες και τις υπογλυκαιμίες μας!

    March 5, 2013
  • reply

    Καλά, δεν λέω κάτι περί χρώματος….. τέλειο το κέικ και μ’αρεσει που έβαλες σχετικά ασυνηθιστο φυστίκι. (Τρελλό κόλλημα τα φυστίκια Αιγίνης -παλιά ήταν και πιο πολύ “της μόδας” μου φαίνεται).

    March 6, 2013
    • reply

      είμαστε υπεράνω μοδών! Κάνουμε ό,τι μας αρέσει!

      March 6, 2013
  • reply

    Το πράσινο είναι και το δικό μου αγαπημένο χρώμα Αρτεμάκι!!
    Μ’ αρέσει που το χρησιμοποίησες και στη φωτογράφηση! Ασυνήθιστο το κέικ με το φιστίκι, έχει έναν αέρα κομψότητας!
    Και τα κομμάτια σοκολάτας το ανεβάζουν πολύ!
    Φιλιά πολλά!

    March 6, 2013
  • reply

    Kι εμένα μ αρέσουν τα φυστίκια αιγίνης πιο πολύ από τους υπόλοιπους ξηρους καρπούς.
    Κι ανάλατα ακομα περισσότερο.
    Φαίνεται ωραίο το κεκάκι σου και πολύ ιδιαίτερο. Δεν έχουμε συνηθίσει να βάζουμε τα φυστικα αιγίνης σε κεικ.
    Μπράβο

    Φιλιά

    March 10, 2013
    • reply

      Ευχαριστώ! Δοκίμασέ το τότε, είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει!

      March 10, 2013
  • reply

    Λατρεύω τα φιστίκια Αίγινας και στα γλυκά και φυσικά λατρεύω το χρώμα που δίνουν, ένα καλλιτεχνικό άγγιγμα στη ζαχαροπλαστική. Το μόνο μου παράπονο είναι ότι στην Ελλάδα δεν έχουν το έντονο πράσινο χρώμα που βλέπεις σε διάφορες ανατολίτικες και μη συνταγές. Αφού σκέφτομαι μερικές φορές να προσθέσω και λίγο χρώμα.
    Το κέικ σου φαίνεται πολύ καλό, μου αρέσει που το φιστίκι είναι στα 4 βασικά συστατικά.

    March 12, 2013
    • reply

      …και είμαι σίγουρη και ότι θα σου αρέσει και στη γεύση αν το δοκιμάσεις!

      March 12, 2013

Leave a comment: