Πλατώ με αλλαντικά και την παρέα τους!

in english

Τα πλατώ αλλαντικών και κυρίως τυριών είναι από τα αγαπημένα μου τσιμπολογήματα!

Μαζί με μια ωραία μπύρα ή ένα ωραίο δροσερό κρασί, μπορούν να με κρατήσουν άπειρες ώρες από πάνω τους. Για τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ, τα αλλαντικά στάθηκαν πολύ ωραία όλη τη νύχτα, με τους καλεσμένους να τα τσιμπολογούν διαρκώς. Το ποια αλλαντικά θα βάλετε στην πιατέλα σας έγκειται στην προτίμηση του καθενός καθώς και η επιλογή της παρέας τους: κριτσίνια, κράκερς, ντιπς, τουρσί, μουστάρδες και λοιπά…

Δείτε λοιπόν, τι επέλεξα εγώ να βάλω στην πιατέλα μου και γύρω-γύρω από αυτήν, το βράδυ εκείνο…

ΥΛΙΚΑ

Για μια μεγάλη στρογγυλή πιατέλα και διάφορα μπολάκια να την πλαισιώνουν. Οι ποσότητες είναι τόσες όσες τα άτομα που περιμένετε γι’ αυτό δεν αναφέρω κάτι συγκεκριμένο.

  • καπνιστή γαλοπούλα (φουαντρέ)
  • μορταδέλλα με φυστίκι και πιπέρι
  • σαλάμι μπύρας με επικάλυψη παρμεζάνας
  • προσούτο
  • λουκάνικα φρανκφούρτης βραστά
  • τουρσί διάφορα λαχανικά γλυκόξινα
  • αγγουράκια τουρσί
  • πάστα πιπεριάς φλωρίνης με τυρί
  • μουστάρδα
  • κριτσίνια μακριά
  • κριτσίνια μικρά ολικής αλέσεως
  • μικρά φρυγανάκια με γεύση ελιά και ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το στήσιμο των υλικών σας χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας! Εγώ καταγράφω απλά τον δικό μου τρόπο…

  1. Αν οι φέτες της μορταδέλας είναι μεγάλες, κόψτε τις στη μέση και κάντε τες χωνάκια
  2. κόψτε τη γαλοπούλα σε μικρότερα κομμάτια και πιάστε τα με οδοντογλυφίδες
  3. τυλίξτε το σαλάμι μπύρας με ένα μισό αγγουράκι τουρσί και πιάστε το με οδοντογλυφίδες
  4. Πάρτε τα μακριά κριτσίνια και τυλίξτε στην άκρη του καθενός από μια λωρίδα προσούτο. Βάλτε τα σε ένα ποτήρι στο κέντρο του πλατώ
  5. Σε μπολάκια μοιράστε τα ντιπ και τη μουστάρδα/ες που θα χρησιμοποιήσετε, τα βραστά λουκάνικα, τα τουρσί και τα κριτσίνια

Comments:

  • reply

    Ο καλός μου δεν θα έφευγε ποτέ από αυτή την ανάρτηση…..
    Πολύ ωραία στημένα!

    January 13, 2011
    • reply

      @Πόπη, να δεις και τι ωραία που τα… ξεστήσαμε -ιδίως ο δικός μου καλός! 🙂

      January 13, 2011

Leave a comment: