Πίτσα με αραβική πίτα, κιμά κοτόπουλου και τυριά

in english

Βραδάκι Παρασκευής, πτώματα από τη δουλειά και την εβδομάδα γενικότερα, με χαλαρή διάθεση λόγω επικείμενου σαββατοκύριακου, πεινασμένοι και χωρίς ίχνος έτοιμου φαγητού, παρά μόνο με έναν ξεπαγωμένο κιμά κοτόπουλου που είχα βγάλει απ’ το πρωΐ όταν οι διαθέσεις ήταν άλλες…

Το μόνο που θέλουμε είναι πιτζαμοπαντόφλα outfit, πίτσα, μπύρα και χάσιμο στα άδυτα του καναπέ.

Η σκέψη του ντελίβερι «παλεύει» με τη συνείδηση του επιλέγω-και-ετοιμάζω-την-τροφή-μου-όπως-θέλω-εγώ, αλλά αυτή τη στιγμή βαριέμαι αφόρητα να μαγειρέψω αυτό που ονειρευόμουν το πρωί -αλήθεια τι ήταν;

Ώσπου, μπλινκ!, ιδέα!

Τρέχω στην κατάψυξη, βγάζω τις αραβικές πίτες, πετάω και το κιμαδάκι να γίνεται ώσπου να προθερμανθεί ο φούρνος και σε λίγα λεπτά, βουλιάζουμε αγκαλιά με τα πιτσάκια μας στις μαξιλάρες του καναπέ μας…

ΥΛΙΚΑ

  • 8 μέτριες αραβικές πίτες
  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μικρό καρότο
  • 2-3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1 βαθύ πιάτο της σούπας διάφορα τριμμένα τυριά-ό,τι σας έχει ξεμείνει στο ψυγείο. Εγώ έβαλα λίγο γκούντα, λίγο κασέρι, λίγο καπνιστό τυρί, λίγο παρμεζάνα ανακατεμένα.
  • ½-1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα (ή απλή αν δεν έχετε αλλά πάει και το κάρυ σε όσους αρέσει)
  • Μουστάρδα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στο γκριλ στους 220ο C. Ζεσταίνετε σε μικρή κατσαρόλα λίγο λάδι και τσιγαρίζετε τα λαχανικά (κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο) για 1’, τα οποία πρώτα έχετε καθαρίσει και ψιλοκόψει στο μούλτι.
  2. Προσθέτετε τον κιμά και με ένα ξύλινο κουτάλι τον ανακατεύετε συνεχώς ξεσβολιάζοντάς τον και κάνοντάς τον τρίμματα.
  3. Ρίχνετε την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε 1-2’ να εξατμιστεί το αλκοόλ, σκεπάζετε με καπάκι και βράζετε μέχρι να πιεί τα υγρά του. Ρίχνετε και τον μαϊντανό, ανακατεύετε και σβήνετε την φωτιά.
  4. Βάζετε τις πίτες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αλείφετε την κάθε μία με ένα κουτ. γλυκού μουστάρδα, απλώνετε τον κιμά και καλύπτετε με τυριά.
  5. Ψήστε για 2-3’ μέχρι να λιώσει το τυρί.

Πίνετε μπύρα. Παίρνετε έναν υπνάκο στον καναπέ!

You might also like:

Εύκολο ψωμί με μπύρα

τάρτα με κιμά, πορτοκάλι και κόλιανδρο

Comments:

  • reply

    Με τέτοιο μεζέ βάζω το six pack!

    January 20, 2011
  • reply

    Κι εγώ το ίδιο: ενιαίο six pack σε συσκευασία μίας μπάκας! 🙂

    January 20, 2011
  • reply

    Για κοίτα! πάνω που έψαχνα κάτι απλό και εύκολο για σήμερα το βράδι …και είναι και Παρασκευή! thx!!!

    January 21, 2011
    • reply

      @Marietta,
      Και εννοείται ότι γίνεται και με τον κλασικό κιμά και ό,τι παραλλαγές θέλει ο καθένας.

      January 21, 2011
  • reply

    Στο μούλτι τα λαχανικά? Ενίσταμαι!!! 😛

    November 20, 2013

Leave a comment: