Μους γάλακτος με μπισκότα σοκολάτας/Milk chocolate mousse with cookies

Ξυπνάω που λέτε το Σάββατο το πρωί και τι βλέπω; Χιονίζει!

Και η έκπληξη δεν είναι τόσο ότι χιονίζει στην Αθήνα –τα τελευταία χρόνια κάτι έχει αρχίσει να γίνεται…- αλλά ότι τις προηγούμενες μέρες είχαμε 20ο C!  Με μια δεύτερη σκέψη, ούτε αυτό με παραξένεψε έτσι όπως εξελίσσεται η κλιματική αλλαγή, με το δικό μας «δαχτυλάκι» βέβαια…

Άνοιξα λοιπόν κι εγώ τα παράθυρα να βλέπω έξω, παρέμεινα με τις πυτζάμες όλη την ημέρα και έφτιαξα αυτό το γρήγορο, σοκολατένιο πειρασμό που καταβρόχθισα επιτόπου! 

Από την Πόπη Χρυσανθίδου, Gourmet Ελευθεροτυπίας, Φεβρουάριος 2009 

 ΥΛΙΚΑ

  • 350 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή σα γιαούρτι
  • ½ πακέτο μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας της αρεσκείας σας 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τεμαχίζετε σε ένα μπωλ την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια για να λιώσει πιο εύκολα
  2. Ζεσταίνετε τα 250 γρ. κρέμας γάλακτος μέχρι λίγο πριν να βράσει και την ρίχνετε πάνω από την κουβερτούρα.
  3. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να χλιαρίνει λίγο
  4. Ρίχνετε και ανακατεύετε και την χτυπημένη κρέμα γάλακτος
  5. Σπάτε σε κομμάτια τα μπισκότα σε ποτήρια ή σε ένα μπωλ και αδειάζετε από πάνω τη μους
  6. Γαρνίρετε με φλούδες σοκολάτας, με τρίμματα ή κομμάτια σοκολάτας ή την αφήνετε σκέτη και την τρώτε χωρίς δεύτερη σκέψη!

 _______________________________

I wake up in this Saturday morning and what do I see? It is snowing!

And I was surprised not only because it snows in Athens –we are used to it the last few years- but also because the previous day the temperature was up to 20ο C! In a second thought, that didn’t surprise me much too, considering the consequences of the climate change we have been experiencing because of our own non ecological intervention… 

So, what do I do? I open the windows to look at the rare for Athens snow, stay with my pyjamas all day long and make this quick, chocolate temptation which I devoured immediately!

 From Popi Xrysanthidou, Gourmet magazine, Febrouary 2009 

INGREDIENTS

  • 350 gr. Milk chocolate
  • 250 gr. Heavy cream 35% fat
  • 250 gr heavy cream 35% fat, slightly whipped like a yogurt
  • ½ package, or as many as you like, chocolate cookies or any cookie you prefer

 DIRECTIONS

  1. Cut in small pieces the chocolate and put them in a bowl
  2. Heat the 250 gr of heavy milk just before it starts boiling and pour it over the chocolate
  3. Mix well until the chocolate melts and gets a little bit colder
  4. Add the whipped cream and mix well
  5. Brake the cookies in pieces and share them in glasses or in a bowl and add the mousse
  6. Garnish it with chocolate or cookies pieces or eat it plain without second thought!

Comments:

  • reply

    Ειναι πολύ πειρασμος αυτο το ποτηρακι…
    Και τι τελεια που χιονιζει εκει…

    December 12, 2010
    • reply

      Κι έτσι όπως είναι ανώμαλος ο καιρός, ξυπνάω σήμερα Κυριακή και έξω έχει λιακάδα -με κρύο βέβαια- αλλά λιακάδα!

      December 12, 2010
  • reply

    Με κάτι τέτοιες συνταγές κάνεις το ζλουπιτάκι μου να σε λατρεύει 🙂

    December 12, 2010
    • reply

      Χαίρομαι και του έχω κι άλλα τέτοια!

      December 12, 2010
  • reply

    Αργυρώ Ψαρουδάκη

    πωπωωωωωωω τι μου έκανες μεσημεριάτικα… θα με καταστρέψεις!!!!!!

    March 14, 2011
    • reply

      @Αργυρώ,
      μπα, είσαι δυνατός άνθρωπος, θα τα καταφέρεις!

      March 14, 2011

Leave a comment: