Επιστρέφοντας από Λονδίνο και το Food Bloggers Connect μέρος Ι + αναμνηστικό δωράκι!

in english

Είμαι απλά ενθουσιασμένη.

Με τα πάντα.

Με το συνέδριο, με την πόλη, με το ταξίδι.

Το συνέδριο καταρχήν, το 3ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Food Blogger Connect στο Λονδίνο 12-14/8, ήταν άρτιο στην οργάνωσή του, κάλυψε ένα πολύ μεγάλο εύρος θεμάτων, είχε πολύ ενδιαφέροντες ομιλητές, καταξιωμένους στο αντικείμενό τους με μεγάλη διάθεση να προσφέρουν την εμπειρία και τη γνώση τους.

Ομαδική φωτογραφία

Χαρακτηριστική η παρουσία της Jaden Hair από το Steamy Kitchen, η οποία μας μίλησε και τις τρεις ημέρες, αποκαλύπτοντάς μας συμβουλές, προσωπικές εμπειρίες στη διαδρομή της στο food blogging και τι χρειάζεται για να επιτύχει ένα food blog: εν ολίγοις, ότι χρειάζεται να κάνει οποιοσδήποτε για να ξεχωρίσει σε κάποιο πεδίο: να το αγαπά και να εξασκείτε διαρκώς γι’ αυτό.

Πολύ και καλή μαγειρική, καλή γραφή, καλές φωτογραφίες, καλό styling και ειδίκευση του blog σε κάποιο συγκεκριμένο θέμα –όχι απαραίτητα αλμυρά-γλυκά αλλά και εύκολα και γρήγορα, πίτες, ζυμαρικά κλπ. Γενικά, να είσαι ο εαυτός σου και να κάνεις αυτό που ξέρεις καλύτερα για να ξεχωρίσεις.

Υπήρξε ένα εργαστήριο Food Photography & Styling με την Beatrice Peltre από το Tartine Gourmande το οποίο όμως δεν παρακολούθησα γιατί δυστυχώς δεν υπήρχαν θέσεις, αλλά άκουσα τα πολύ ενδιαφέροντα tips της Jemma Watts, φωτογράφου με πελάτες όπως ο Jamie Oliver και πολλοί άλλοι.

Η φωτογράφος Jemma Watts με τα tips της

Το video blogging μας ανέλυσε ο βραζιλιάνος Nando Cuca από το Cuca Brazuca, τραβώντας και ένα σχετικό βίντεο όταν η Ινδή γνωστή chef στη Βρετανία Anjum Anand με βοηθούς δύο συμμετέχοντες που είχαν κερδίσει σε διαγωνισμό του χορηγού, μαγείρεψε για εμάς μία καταπληκτική σαλάτα με ρεβύθια, κολοκυθάκια, κόλιανδρο, μπαχαρικά και φέτα. Πεντανόστιμο! Τράβηξα κι εγώ κάποιο μικρό βιντεάκι, το οποίο θα επιχειρήσω να επεξεργαστώ προκειμένου να σας το παρουσιάσω προσεχώς!

Video blogging με Cuca Brazuca από τη Βραζιλία!

Μαγειρεύοντας ινδικά με την Aznuk

Ινδική ρεβυθοσαλάτα

Δεν έμεινε ρεβυθάκι!

Ο κάθε ομιλητής είχε κάτι σημαντικό να μας προσφέρει, με μόνη εξαίρεση τους μέσω skype ομιλητές που δυστυχώς τεχνικά προβλήματα δεν μας επέτρεψαν να τους ακούσουμε.

Οι χορηγοί όλοι είχαν κι αυτοί από την μεριά τους να μας πουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα: olives from spain, τις οποίες απολαμβάναμε κατά τη διάρκεια όλου του συνεδρίου.

Μάλιστα, με την εταιρεία αυτή ήμουν τυχερή-άτυχη: η εταιρεία πρόσφερε μαθήματα μαγειρικής στο Λονδίνο τέλη Σεπτεμβρίου για τα οποία έτυχε να κληρωθώ, αλλά επειδή δεν θα μπορέσω να παρακολουθήσω τα πρόσφερα στη νέα μου φίλη από τη Βουλγαρία, κάτοικος Λονδίνου, Snejana από το orange thyme –μάλιστα χρειάστηκε να «ταρακουνηθώ» εκείνη τη στιγμή από την γεμάτη χιούμορ και ζωντάνια γερμανίδα Karin από το yum and more για να συνειδητοποιήσω ότι:

1ον  είχα κερδίσει,

2ον δεν μπορούσα να παρακολουθήσω και

3ον  μπορούσα να το δώσω άλλου!

Η Snejana κι εγώ

Snejana from Bulgary -living in London for the last 4 years

Snejana and Karin: bla, bla, bla!

Ναι, ναι τόσο πολύ στον κόσμο μου ήμουν! Και ένα αστείο, «καρμικό» σχεδόν περιστατικό που εντείνει το παραπάνω: σε μια από τις συνεδρίες, δίπλα μου καθόταν η Zoeh από τη Γαλλία με το Gourmande Abroad φτιάχνοντας τις πολύ χαριτωμένες καρτούλες της με τα μικροσκοπικά βαζάκια με πιπέρια. Η εικόνα μου άρεσε πολύ, τη φωτογραφίζω και το βράδυ γυρνώντας στο ξενοδοχείο και ξανακοιτάζοντας τις φωτογραφίες της ημέρας παρατηρώ στις σημειώσεις της το εξής: «Athina from Greece, www.sugarbuzz.gr»! Το μυστήριο λύθηκε λίγες ημέρες αργότερα στην Αθήνα όταν παίρνω μήνυμα από την Αθηνά ότι είχε έρθει μόνο για το Σάββατο στο συνέδριο, είχε μιλήσει με τη διπλανή μου και δεν συναντηθήκαμε ποτέ! Ε, αυτό λοιπόν, ήταν το τελειωτικό χτύπημα για να αποφασίσουμε να γνωριστούμε από κοντά τελικά στην πόλη μας!

Η sugar buzz-Αθηνά δίπλα μου χωρίς ποτέ να συναντηθούμε!

Οι υπόλοιποι χορηγοί –cuisinart, cooklet, υπέροχα κρασιά από το Λίβανο, κατσικίσια γαλλικά τυριά- είχαν όλοι χρήσιμα πραγματικά πράγματα να μας παρουσιάσουν αλλά θα σταθώ στα υπέροχα κομψοτεχνήματα μικροσκοπικά γλυκίσματα της Leila από το Leila Brandao. Νόστιμα, προσεγμένα σαν κοσμήματα και με απίστευτη ποικιλία στα γνωστά βραζιλιάνικα σοκολατάκια brigadeiros!

Leila's petits delices! Yummy!

Χάρηκα πολύ επίσης που της χάρισα ένα φλυτζάνι του καφέ με το πιατάκι του από το σερβίτσιο της γιαγιάς μου στο πλαίσιο της ανταλλαγής props (χρηστικά αντικείμενα που χρησιμοποιούνται στις φωτογραφίσεις –από τα μαχαροπήρουνα έως τη χαρτοπετσέτα, τα ποτήρια κλπ) στο τέλος του συνεδρίου.

Το δεύτερο αντικείμενο που είχα πάρει μαζί μου για την ανταλλαγή ήταν ένα χάλκινο μικρό μπρίκι του ελληνικού καφέ –από αυτά που βράζουν καφέ στη χόβολη-, το οποίο έδωσα στην αγγλίδα Helen από το Fuss free flavours και η οποία μου έδωσε με τη σειρά της ένα όμορφο εμπριμέ πετσετάκι και ένα λινό λευκό με κέντημα. Επίσης πήρα ένα μαχαιροπήρουνο ξύλινα από την γλυκειά ιταλίδα Giulia από το juls kitchen –η οποία έχει γράψει κι ένα πολύ όμορφο βιβλίο με συνταγές της γιαγιάς της από την Τοσκάνη- και ένα αρωματισμένο χοντρό αλάτι από την Zoeh!

Στο τέλος της ανταλλαγής, μου δώσαν και κάτι λευκές και κόκκινες χαρτοπετσέτες! Γιούπιιι!

Τα props που πήρα ως αντάλλαγμα για τα δικά μου!

Αλλά και η τσάντα που πήρε ο κάθε ένας από εμάς που συμμετείχε περιείχε θυσαυρούς: ηλεκτρικό μύλο για μπαχαρικά από την cusinart, αρωματισμένα αλάτια, μπαχαρικά, ζυμαρικά, ελιές, μούσλι, μια σπάτουλα, αμύγδαλα, μέλι, κόκκους κακάο, το περιοδικό μαγειρικής Woman & home και πολλά ενημερωτικά φυλλάδια για διάφορα προϊόντα –αυτή η τσάντα ήταν η αιτία που ανέβασε ψηλά το βάρος της βαλίτσας μου, ευτυχώς όχι υπερβολικά για τα όρια του αεροδρομίου!

Αλλά το πιο σημαντικό για μένα τελικά, για αυτές τις τρεις ημέρες του συνεδρίου ήταν το εξής: ότι είχα την ευκαιρία να γνωρίσω κόσμο που αγαπά να κάνει αυτό που κάνω κι εγώ από κάθε γωνιά του πλανήτη:

Καταρχήν από Αγγλία την υπέροχη Bethany από το dirty kitchen secrets, που ήταν η ψυχή του συνεδρίου με άγχος και αγωνία να πάνε όλα καλά και που πραγματικά τα κατάφερε μαζί με την υπόλοιπη ομάδα: την Τσέχα, κάτοικο Λονδίνου Sarka με τις καταπληκτικές φωτογραφίες της από το cooking your dream -ευχαριστώ πολύ για την ομαδική φωτογραφία!-, τον βραζιλιάνο Cuca και τη Sarah από το Maison Cupcake.

Hello Bethany!

Επίσης, εκτός από τη Γερμανία και Βουλγαρία είχα τη χαρά να γνωρίσω:

από το Καζακστάν –γειά σου Kira από το cook4style, η οποία είναι και η μοναδική στη χώρα της!

από την Ιταλία (βλ. Giulia παραπάνω και τη χαμογελαστή Emiko από το emikodavies),

από την Ουγγαρία –γειά σου Zizi από το zizi adventures κι ευχαριστώ για την πολύ ωραία φωτογραφία με την Snejana!

την Αμερικάνα που ζεί εδώ και χρόνια στη Ρωσία –γειά σου κι εσένα Jennifer από το dividing my time-,

τη συμπαθέστατη πιτσιρίκα αγγλίδα Emma με το ιδιαίτερο ταλέντο στη ζαχαροπλαστική από το poires au chocolat,

την Mostly about chocolate, την baking blue finger, την ren behan, την culinaria libris, την bexcooks, την caitlingu κι ελπίζω να μην ξεχνάω κανέναν!

Kira από Καζακστάν!

Τελειώνοντας, θα ήθελα να πω ότι άνθρωποι που γνώρισα, όσα άκουσα και είδα στο συνέδριο αυτό γέμισαν το μυαλό και την ψυχή με συναισθήματα, εικόνες, μυρωδιές και χαρά, ευχόμενη να είμαι καλά και να μπορέσω να πάω και του χρόνου για να ζήσω μια αντίστοιχη εμπειρία!

Α, και να μην ξεχάσω!

Είπα επιστρέφοντας ως καλή τουρίστρια, να σας ψωνίσω κατιτίς από το Λόντον!

To βιβλιαράκι «Cupcakes & Cookies» από την Αυστραλέζικη έκδοση Women’s Weekly με 70 πανέμορφες συνταγές για κεκάκια και κουλουράκια (διευκρίνιση: το βιβλίο είναι γραμμένο στα αγγλικά) μαζί με όμορφες θηκούλες για cupcakes από το βιβλιοπωλείο Foyles!

Τα θέλει κανείς;

Αν ναι, αρκεί ένα σχόλιό σας:

ή στο post αυτό,

ή αντίστοιχα στο προφίλ μου στο facebook

ή στο προφίλ μου στο twitter

ή κάνετε μια εγγραφή δηλώνοντας το e-mail σας στο blog μου στη δεξιά πλευρά της αρχικής σελίδας.

Μπορείτε να συμμετέχετε με ένα μόνο σχόλιο ο καθένας επιλέγοντας έναν από τους παραπάνω τρόπους επικοινωνίας έως και την Τρίτη 23/8 ώσπου το ρολόϊ χτυπήσει 12.00 ακριβώς τα μεσάνυχτα!

Με κλήρωση θα βγει ο τυχερός, θα ανακοινωθεί στο επόμενο post για το Λονδίνο μέρος ΙΙ και θα του τα αποστείλω ταχυδρομικώς στη διεύθυνση που θα μου πει με ιδιαίτερο μήνυμα.

Καλή επιτυχία!

[slideshow]

To be continued…

Comments:

  • reply

    Καλημέρα!!!
    Τι όμορφη εμπειρία! Τι καλά έκανες που πήγες! Κατατοπιστικότατες οι φώτο αλλά και η περιγραφή σου, ότι πρέπει για να ζηλέψουμε εμείς εδώ!
    Ευτυχώς μετά τον πρωινό καφέ αναχωρώ για διακοπές, οπότε θα το ξεπεράσω!
    Πολλά φιλιά!

    August 21, 2011
    • reply

      @Hermione,
      Καλά να περάσεις, να ξεκουραστείς και να φορτίσεις μπαταρίες!

      August 21, 2011
  • reply

    Έχεις μεταφέρει πολύ ζωντανά όλη την εμπειρία σου από το συνέδριο. Διαβάζοντας το άρθρο σου είναι σαν να είμασταν όλοι εκεί. Πραγματικά, πέρα από τις γνώσεις και τις πληροφορίες που θα πρέπει να αποκομίσατε από το συνέδριο, το πιο ωραίο θα πρέπει να ήταν η γνωριμία και η επικοινωνία με ανθρώπους με το ίδιο ενδιαφέρον. Γιατί δεν οργανώνετε μια ημερίδα και εδώ για τους έλληνες foodblogers, για να γνωριστείτε, βρε αδελφέ;

    August 21, 2011
    • reply

      @Μαριέττα,
      πέρσι τον Οκτώβριο διοργανώθηκε το 1ο greek food bloggers conference και ήταν μεγάλη επιτυχία! Ελπίζω να διοργανωθεί και 2ο φέτος.

      August 21, 2011
  • reply

    Τέλεια περιγραφή! Κατάφερες να μεταφέρεις τη ζωντάνια και τον πολυθεματικό χαρακτήρα του συνεδρίου. Αντε με το καλό να οργανώσουμε και το δικό μας 2ο GR foodblogger Camp! Έχεις θέση στην οργανωτική ομάδα με τέτοια εμπειρία 🙂

    August 21, 2011
    • reply

      @Βίκυ,
      ευχαριστώ πολύ! Ανυπομονώ και για το δικό μας και για να συμβάλλω με όποιο τρόπο μπορώ!

      August 21, 2011
  • reply

    It was lovely to meet you last week – what a fun conference it was. I am so full of ideas and inspiration form it.

    I am looking forward to using the coffee pot in a photo soon, not quite sure what yet!

    xx

    August 21, 2011
    • reply

      @Helen,
      it was nice to meet you too! I’m sure you’ll find the best way to use it! See you on line!

      August 21, 2011
  • reply

    Rena

    Καλημέρα κοπέλα μου!!! Θα με ενδιέφερε τo βιβλιαράκι «Cupcakes & Cookies» (ο γιος μου λατρεύει τα μπισκότα!!!).. Μπορώ να έχω φωτοτυπία του????
    Τα υπόλοιπα φαντάζομαι θα τα πούμε από κοντά!!!
    Φιλιά πολλά 🙂

    August 22, 2011
  • reply

    kalliope

    καλημέρα,

    ζηλεύουμε όλοι. Απίθανη περιγραφή και καταπληκτική εμπειρία. ήταν ωραίο ξεκίνημα για την πρώτη μέρα μετά τις διακοπές. Δεν ξέρω τι θέλω περισσότερο. Να μαγειρέψω ή να φύγω για Λονδίνο…

    August 22, 2011
  • reply

    Πολύ το χάρηκα το post σου Άρτεμις. Αν τα Αγγλικά μου γίνουν καλύτερα πολύ θα ήθελα να το παρακολουθήσω του χρόνου. Δεν είναι μαγικό να συναντάς ανθρώπους με τα ίδια ενδιαφέροντα από όλα τα μέρη του κόσμου;;
    Αυτή η επικοινωνία με ξετρελαίνει.
    Θα περιμένω και τα υπόλοιπα
    Καλή εβδομάδα!

    August 22, 2011
    • reply

      @Ξανθή,
      Ευχαριστώ πολύ! Εάν καταλαβαίνεις αγγλικά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα -πλην κάποιων με “βαριά” προφορά. Αν δεν μιλάς και τόσο καλά, επίσης κανένα πρόβλημα. Η διάθεση είναι τόσο καλή που όλοι βοηθάνε και καταλαβαίνουν τι θέλεις να πεις! Είναι όντως μαγικό τουλάχιστον το να γνωρίζεις αφενός ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο με διαφορετικές κουλτούρες και αφετέρου με το ίδιο πάθος με εσένα. Ελπίζω να το σκέφτεσαι σοβαρά για του χρόνου γιατί εγώ το έχω ήδη στα υπόψιν!

      @kalliope,
      και μαγείρεψε και φύγε για Λονδίνο! Κουράγιο στη δουλειά!

      @Rena,
      Εύχομαι να είσαι τυχερή και να πέσει ο κλήρος σε εσένα! Αν όχι, θα προσπαθήσω να βγάλω κάποιες φωτοτυπίες πριν το στείλω στον/ην τυχερό/ή!

      August 22, 2011
  • reply

    Με βλέπεις που έχω πρασινίσει; Από τη ζήλια μου είναι, χιχιχιχι:))
    Χαίρομαι που πέρασες τόσο όμορφα, η περιγραφή σου ήταν τέλεια. Σαν να ήμουνα εκεί!

    August 22, 2011
    • reply

      @mia maria,
      ευχαριστώ πολύ! Ήταν πράγματι μια ξεχωριστή εμπειρία.

      August 22, 2011
  • reply

    Eri

    Αρτεμις!!!! Ηταν σαν να ημουν εκει! Τέλειες οι φωτογραφίες σου και το κείμενο σου! Ζήλεψα αλλά σ’ευχαριστώ πολύ για το post, είναι καταπληκτικό!
    Φιλάκια

    August 24, 2011
  • reply

    Πριν λίγες μέρες έπεσα κατά λάθος στο μπλογκ σου και διάβαζα για το συνέδριο. Δεν ξέρεις πόσο ζήλεψα που πήγες! Πολύ θα ήθελα να πάω σε κάτι τέτοιο! Πρέπει να ήταν καταπληκτική εμπειρία! Χαίρομαι που πάλι σήμερα μπήκα εδώ λόγω φβ!

    August 24, 2011
    • reply

      @kiki,
      σε ευχαριστώ πολύ! Εγώ τυχαίνει να γνωρίζω τη “μικρή κουζίνα σου” καιρό τώρα!
      Όντως ήταν μια φοβερή εμπειρία και πραγματικά το σκέφτομαι και για του χρόνου! Μακάρι να πάμε περισσότεροι Έλληνες την επόμενη φορά!

      August 24, 2011
      • reply

        Πολύ χαίρομαι 🙂
        Ναι! Μακάρι! Δεν ήξερα καν ότι γίνεται τέτοια συνάντηση!

        August 24, 2011
        • reply

          @Κικι,
          το επόμενο συνέδριο θα γίνει τον Ιούνιο 2012. Δεν έχει βγει ακόμα πρόγραμμα, αναμένουμε!

          August 25, 2011
  • reply

    Άρτεμη μου δεν πρόλαβα την ημερομηνία του δώρου αλλά δεν πειράζει!!Απόλαυσα το slide με τις φωτογραφίες!Τα υπόλοιπα τα είπαμε εμείς!Πολλά φιλιά!!! Πάντα τέτοια!!

    August 25, 2011
    • reply

      @Athina,
      δεν πειράζει, θα δοθούν κι άλλες ευκαιρίες! Σ’ ευχαριστώ πολύ και εις το επανιδείν!

      August 25, 2011
  • reply

    Είμαι κι εγώ μια από τις παραπάνω ζηλιάρες. Τέλεια εμπειρία !!!!!!!!Και στο Λονδίνο ,την αγαπημένη μου πόλη αν κι έχω κάμποσα χρόνια να πάω. Μακάρι΄να μπορουσα κι εγώ να παρευρεθώ σε κάτι ανάλογο. Θα μπορούσε ίσως να γίνει κάτι ανάλογο, μικρότερης κλίμακας ίσως, κι εδώ στην Ελλάδα. Να γνωριστούμε μεταξύ. μας. Πιστεύω ότι είναι πολύ αναζωογονητικό το να γνωρίζεις καινούριους ανθρώπους και ακόμη περισσότερο, όταν αυτοί έχουν τις ίδιες προτιμήσεις και τα ίδια πάθη με σένα.

    November 15, 2011
    • reply

      @eleftheria,
      όντως ήταν καταπληκτικά. Στην Αθήνα πέρσι τον Οκτώβριο είχε διοργανωθεί το 1ο Συνέδριο Ελλήνων Food Bloggers το οποίο όντως ήταν κι αυτό καταπληκτικό, συγκινητικό και αποτέλεσε έμνευση για πολλούς -όπως και για μένα! Ελπίζω να γίνει κάποια στιγμή και το 2ο για να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί κι όσοι ακόμη δεν είχαμε την ευκαιρία τότε να γνωριστούμε!

      November 15, 2011

Leave a comment: