Δύο εστιατόρια, στιγμές κι εκτίμηση. Milos Restaurant Athens, TGI Friday’s.

in english

Το εκτιμώ πολύ και με τιμά ιδιαιτέρως να με προσκαλούν σε κάποιο εστιατόριο είτε για να δοκιμάσω το νέο τους μενού είτε επειδή είναι καινούργιο είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

Τίποτα δεν είναι δεδομένο, ιδίως αυτή τη πολύ δύσκολη περίοδο για όλους, και η πρόσκληση αυτή είναι για μένα αντανάκλαση και προσωπική ικανοποίηση για τα όσα προσπαθώ να κάνω: να γράφω σε ετούτο το blog με την καρδιά μου, να μαγειρεύω με βάση τις ορέξεις μου, να φωτογραφίζω και να “σκηνοθετώ” το φαγητό με έμπνευση.

Δεδομένο επίσης δεν είναι ότι το καλό φαγητό το απολαμβάνεις έτσι κι αλλιώς. Για μένα, ο συνδυασμός του με καλή παρέα, φίλους και γνωστούς, ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεσαι κοινά ενδιαφέροντα και αγάπες, το κάνει ακόμη απολαυστικότερο. Και ουσιαστικότερο.

Μίλος

Photograph courtesy of Milos.ca

Photograph courtesy of Milos.ca

Κι έτσι κι έγινε.

Πρώτα στο Εστιατόριο Μίλος.

Η αλήθεια είναι ότι είναι ένα από τα εστιατόρια που δεν “πλησιάζω”. Ή τουλάχιστον δεν πλησίαζα έως σήμερα.

Όπως κι ο περισσότερος κόσμος άλλωστε γιατί αδιαμφισβήτητα είναι αυτό που είναι: καταρχήν, ένα από τα εστιατόρια του Ξενοδοχείου Χίλτον, με παραρτήματα στις Η.Π.Α., με σεφ τον Κερκυραίο Περικλή Κοσκινά και με πρωταγωνιστή στο μενού του, το ψάρι και τα θαλασσινά -που δεν φημίζονται για τις οικείες τιμές τους.

Με αυτή την επίσκεψη λοιπόν, είχα την ευκαιρία, όχι να ξεχάσω τα παραπάνω βεβαίως βεβαίως, αλλά να δω τα πραγματικά αξιόλογα εστιατόρια σαν κι αυτό (και όχι τα δυστυχώς άπειρα “δήθεν”) με μια άλλη ματιά. Και να δω και κάτι διαφορετικό από τις ταβέρνες -που τόσο αγαπώ!

Μπορεί να είναι εστιατόριο της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής αλυσίδας διεθνώς αλλά δεν παύει να προσαρμόζεται στην εντοπιότητα και στις συνθήκες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο:

  • έλληνα σεφ, νέο, ταλαντούχο και αξιώσεων
  • ελληνικά, φρέσκα και εποχιακά προϊόντα που προμηθεύονται από το Ραδίκι,  τον τροφοσυλλέκτη από τη Μεσσηνία που τροφοδοτεί εστιατόρια με ό,τι παράγει η γύρω περιοχή (από χόρτα, μέχρι αυγά, θαλασσινό αλάτι, βότανα, κλπ.)
  • φρέσκα, ντόπια ψάρια και θαλασσινά
  • περιβάλλον κι εξυπηρέτηση που σε κάνουν να αισθάνεσαι άνετα, αν και είσαι σε ξενοδοχείο
  • και τέλος, σημαντικό λόγω της δύσκολης για όλους οικονομικής κατάστασης και όχι μόνο, ότι δεν “εκμεταλλεύεται” το όνομά του – Χίλτον γαρ- και όλα τα συν του για να “πουλήσει” ακριβότερα απ’ ότι θα άξιζε το προϊόν του, δηλαδή, το νόστιμο, καλομαγειρεμένο, προσεγμένο και ποιοτικό φαγητό του.

Δείτε το μενού του εδώ με ενδεικτικές τιμές!

Η εμπειρία είναι μοναδική και δεν απογοητεύει.

Φωτογραφίες από την υπέροχη Εμμανουέλα του Eating Around!

TGI Friday’s

_DSC1567-41

Εδώ η εμπειρία γνωστή.

Και αν και τέτοια, απολαυστική για άλλη μια φορά. Και άκρως καλοκαιρινή, νόστιμη και εντυπωσιακή.

Το νέο μενού με βάση την αγαύη (κακτοειδές από τον χυμό του οποίου παρασκευάζεται η τεκίλα) “The Agave Lime Exotics”, περιλαμβάνει μια ολόκληρη σειρά από κοκτέιλς, ορεκτικά, σάλτσες και κυρίως πιάτα.

Και είχαμε την τύχη να το απολαύσουμε στο κατάστημα TGI Friday’s στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Και κάντε και μια βουτιά. Και πιείτε και το κοκτέηλ σας. Και εξαργυρώστε και το εισιτήριο της εισόδου στην παραλία στο εστιατόριο.

Και πάρτε και τους φίλους σας μαζί.

Γιατί είπαμε. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν είναι το ίδιο χωρίς αυτούς.

collage 1

collage 2

collage 3

collage 4

collage 5

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Comments:

  • reply

    Έτσι είναι, τα ταλέντα ξεχωρίζουν και τα καλούν παντού!
    Αλλά, φίλη μου πολύ κουράζεσαι, στα επόμενα events, θα πάω εγώ, για να ξεκουραστείς λιγάκι. Που να τρέχεις… σε ξενοδοχεία και παραλίες, πίνοντας και τρώγοντας….

    June 16, 2013
    • reply

      Ζηλιάρα!!! 😛

      June 16, 2013
      • reply

        Μα προκαλείς χρυσό μου… έχεις κι ωραίες φωτογραφίες….σκάω η γυναίκα!
        🙂 Συνέχισε έτσι φιλαράκι, να ζεις, να ευχαριστιέσαι και να δημιουργείς!

        June 16, 2013
  • reply

    Beautiful pics Artemis. 🙂

    July 16, 2013

Leave a comment: