Το ξεχωριστό δίδυμο αγγλικό αδερφάκι και ταρτάκια με σπανάκι, δυόσμο και κρούστα γιαουρτιού!/Wonderfoodland in english in a separate blog and spinach tarts with mint and yoghurt crust!

Επιτέλους κατάφερα και ολοκλήρωσα το δίδυμο αγγλικό αδερφάκι του Wonderfoodland σε ξεχωριστό blog για την καλύτερη περιήγηση των αγγλόφωνων φίλων μου και επισκεπτών!

Το http://wonderfoodlandinenglish.wordpress.com/ είναι πλέον πραγματικότητα και θα ανανεώνεται ταυτόχρονα με την ελληνική εκδοχή του.

Θα υπάρχει link από το ένα στο άλλο στη λίστα δεξιά για να πηγαινο-έρχεται όποιος ενδιαφέρεται. Οπότε, αυτό είναι το τελευταίο δίγλωσσο post στο Wonderfoodland, το οποίο από εδώ και πέρα θα είναι αμιγώς ελληνικό!

Και για να προχωράω και τους μεζέδες του πρωτοχρονιάτικου μπουφέ, διαβάστε παρακάτω και για τα ταρτάκια με σπανάκι, δυόσμο και κρούστα γιαουρτιού! Νόστιμα και υγιεινά, τρώγονται πολύ ευχάριστα και κρύα!

______________

I finally managed to complete the twin brother –or sister!- of Wonderfoodland in a separate blog written only in English!

And that is, for a most convenient and easy navigation in this wonderful land of food, only for you, my English speaking internet fellows!

So, bookmark http://wonderfoodlandinenglish.wordpress.com/ which will be simultaneously refreshed with the greek version of it!

There will be a link to each other on the right side of the blog so as not to be lost.

So, check the rest and the spinach tarts of my New Year’s Eve buffet in Wonderfoodland in English!

 

 

Από τον Γαστρονόμο Δεκέμβριος 2009, της Νένας Ισμυρνόγλου

ΥΛΙΚΑ

Η αρχική συνταγή γράφει ότι τα υλικά αυτά είναι για 16 ταρτάκια, όμως εμένα μου έφτασε ίσα ίσα για 40 και η επικάλυψη γιαουρτιού μου περίσσεψε, χρησιμοποιώντας φόρμα με θήκες για μάφιν. 

  • 16 στρογγυλά ατομικά τεμάχια ζύμης κουρού (η κάθε μία συσκευασία έχει 20 τεμάχια)
  • 700 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα (εγώ έβαλα 4 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια κι ένα ξερό)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας ξερό δυόσμο ή τα φύλλα από 1 ματσάκι φρέσκο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φορμών 

Για την κρούστα γιαουρτιού

  • 700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 αυγά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο σε τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία (εγώ έριξα μαυροκούκι ωμό)
  • Δική μου προσθήκη: έριξα και μισό κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Φτιάχνουμε τη γέμιση, ζεσταίνοντας το λάδι σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 7-8 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί και να στεγνώσει εντελώς –η κατσαρόλα να μην έχει καθόλου υγρά.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Ψήνουμε τα ταρτάκια, προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200ο C και αλείφοντας ατομικές φόρμες για τάρτες ή φόρμα για μάφινς με ελαιόλαδο.
  5. Τοποθετούμε σε κάθε μία θήκη από ένα φύλλο ζύμης, καλύπτοντας και τα τοιχώματα, βάζουμε ένα μικρό κομμάτι λαδόκολλας στην κάθε μία θήκη και βαρύδια από πάνω για να μη φουσκώσει το ζυμάρι (όσπρια, ρύζι ή τα ειδικά κεραμικά βαρύδια)
  6. Ψήνουμε για 10’, αφαιρούμε τις λαδόκολλες με τα βαρύδια, τις βγάζουμε από τις φόρμες και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Μην σβήσετε τον φούρνο και μην αλλάξετε θερμοκρασία.
  7. Φτιάχνουμε το μείγμα της κρούστας, χτυπώντας σε ένα μπολ τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο (αν βάλετε) και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
  8. Συναρμολογούμε, βάζοντας σε κάθε θήκη από ένα ψημένο ζυμάρι, μια κοφτή κουταλιά σούπας ή λίγο λιγότερο σπανάκι και μια γεμάτη κουταλιά σούπας ή και λίγο παραπάνω γιαουρτο-αυγό.
  9. Πασπαλίστε κάθε τάρτα με σουσάμι και ψήστε για 25’ ή μέχρι να πήξει το γιαούρτι και να πάρει λίγο χρώμα.

Comments:

  • reply

    Eri

    Ειναι φανταστικά θα τα κάνω για τον Κώστα σίγουρα!

    February 28, 2011
    • reply

      @Ερη,
      όντως δοκίμασέ τα, θα σου αρέσουν!

      February 28, 2011

Leave a comment: