Τη δροσιά του να ‘χεις. Τσάι με κρόκο, λεμόνι, μέλι και φρούτα.

in english

τσάι κρόκος λεμόνι μέλι 1

Ναι, οκ, ήρθε ο Σεπτέμβριος αλλά δε μας πήραν και τα χιόνια.

Η δροσιά θα μας χρειαστεί για αρκετό καιρό ακόμα, ως συνήθως.

Ιδίως η απολαυστική δροσιά, όπως αυτού του τσαγιού με την ιδιαίτερη γεύση, το υπέροχο χρώμα και τη φρουτένια πινελιά.

Φτιάξε μια κανάτα, βάλτη στο ψυγείο και πιες ένα ποτήρι κάθε στιγμή της ημέρας που θες ένα γευστικό ξεδίψασμα αλλά και τόσο θρεπτικό παράλληλα!

Τσίαρς!

τσάι κρόκος λεμόνι μέλι 2

Για μια κανάτα 1 λίτρου

Υλικά

  • 1 λίτρο κρύο νερό
  • 0,15 γρ. κρόκος σκόνη (μισό περίπου φακελάκι των 0,25 γρ. ή 10-12 νήματα. Αν χρησιμοποιήσετε νήματα, να τα μουλιάσετε πρώτα ως εξής: ζεσταίνετε από το προηγούμενο βράδυ νερό, ένα φλυτζάνι, και λίγο πριν βράσει, το βγάζετε από τη φωτιά, το ρίχνετε πίσω στο φλυτζάνι, ρίχνετε και τα νήματα, ανακατεύετε ελαφρώς και τα αφήνετε να μουλιάσουν εκτός ψυγείου όλο το βράδυ. Την επομένη, σουρώνετε το νερό και το ρίχνετε στο 1 λίτρο κρύο νερό, συνεχίζοντας τη διαδικασία κανονικά).
  • 2 κουτ. γλ. μέλι (ή περισσότερο αν είστε πιο γλυκατζίδες. Δοκιμάστε πρώτα)
  • 3 ροδέλες λεμόνι
  • 1 ροδάκινο κομμένο σε κομματάκια ή 10-15 ρόγες σταφύλι ή 1 νεκταρίνι σε κομματάκια ή 1 μήλο σε κομματάκια ή όποιο φρούτο σας αρέσει. Εγώ το δοκίμασα δύο φορές, μία με ροδάκινο και μία με σταφύλι. Και τις δύο ήταν υπέροχο.
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο

Εκτελεση

  1. Σε μια κανάτα που να χωράει 1 λίτρο νερό, ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί. Από τις ροδέλες λεμόνι στίβουμε 5-6 σταγόνες πριν τις ρίξουμε μέσα.
  2. Αν χρησιμοποιήσουμε κρόκο σκόνη, τη ρίχνουμε απευθείας μέσα (χωρίς μούλιασμα) κι ανακατεύουμε. Αν χρησιμοποιήσουμε τα νήματα, ακολουθούμε τη διαδικασία μουλιάσματος (βλ. παραπάνω)
  3. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το μέλι.
  4. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει κι άλλο. Σερβίρουμε με παγάκια ή και όχι. Όσο μένει, τόσο νοστιμίζει.

You might also like:

Basil liqueur 1

Λικέρ βασιλικού

Sokolata rofima_portokali_kanella_vanillia7

Σοκολάτα να την πιείς στο φλυτζάνι

Comments:

  • reply

    Τι χρώμα είναι αυτό! Φανταχτερά φανταστικό! Και το ανάποδο!

    September 2, 2013
    • reply

      χαχα! Ναι! Το σαφράν τα κάνει όλα!

      September 2, 2013
  • reply

    Το κρύο τσάι δεν είναι αποκλειστικά για το καλοκαίρι. Και παγωτά δεν τρώμε όλο το χρόνο?
    Με το μέλι και τον κρόκο θα είναι φανταστικό! Το χρώμα βέβαια θυμίζει καλοκαίρι και είναι χάρμα!

    September 2, 2013
  • reply

    Άλλη μία υπέροχη ιδέα!

    September 3, 2013
  • reply

    Υπέροχες φωτογραφίες Άρτεμις! Και πολύ ωραίο τσαγιερό!

    September 3, 2013
  • reply

    Artemis Stamatelou

    Τό’ φτιαξα απόψε πρώτη φορά, με μήλο. Χρωματιστά και νόστιμο! Πολλές και καλές επιτυχίες και φέτος Άρτεμη!

    November 4, 2013
    • reply

      Πόσο χαίρομαι που το έφτιαξες καταρχήν, που σου άρεσε και που μου άφησες και σχόλιο! 🙂
      Σ’ ευχαριστώ πολύ!

      November 4, 2013

Leave a comment: