Food4Good No2 με πολύ χαρά και φασόλια πιάζ!
Το Food 4 Good No2 πραγματοποιήθηκε για άλλη μια φορά το Σάββατο 8 Μαρτίου στο Cheapart, όπου 16 food bloggers μαζευτήκαμε και μαγειρέψαμε νηστίσιμα φαγητά και γλυκά για όλους τους καλεσμένους, προσφέροντας τα έσοδα στην Ένωση Μαζί για το Παιδί.
Η χαρά πολύ μεγάλη και πάλι, η κούραση απίστευτη, η αγωνία να πάνε όλα καλά στα ύψη και η ικανοποίηση στο τέλος όταν όντως όλα πάνε καλά, τεράστια!
Πόσο χαίρομαι όταν συναντώ από κοντά ανθρώπους που έως τώρα γνωρίζω μόνο διαδικτυακά, όταν έρχονται φίλοι και γνωστοί -άλλους που έχω να δω χρόνια αλλά και τους κολλητούς-, όταν γνωρίζω νέους εκείνη τη στιγμή. Σε αυτό το event, μαγειρικό μου “ταίρι” ήταν η υπέροχη Νικολέττα από το yummymommy όπου μαζί φτιάξαμε αυτή τη νόστιμη σαλάτα με φασόλια μαυρομμάτικα, ψητές πιπεριές φλωρίνης, ελιές και σως με σησαμέλαιο. Η ιδέα δε της Νικολέττας να τη σερβίρουμε μέσα σε ζυμαρένιες κούπες -που υπομονετικά έφτιαξε ο σύζυξ- μοναδική και όμορφη!
Οι guest bloggers που συμμετείχαν σε αυτή τη δεύτερη διοργάνωση είναι οι εξής και τους ευχαριστούμε πολύ από καρδιάς:
Μάριον Παστριμά (http://cookingandart-marion.blogspot.gr/)
Νικολέτα Φιλιππίδη (http://www.yummymommy.gr/)
Κατερίνα aka Foivi Geller (http://donkeyandthecarrot.blogspot.gr/)
Μαρίνα Κουκουράκη (http://marinaslifefamily.blogspot.gr/)
Μαρία Κοκκίνου (http://cookandfeed.blogspot.gr/)
Λευτέρης Σαββίδης (http://cookleit.wordpress.com/)
Δώρα/Μαριέττα (http://www.bakemesoftly.com/)
Χρήστος Λουκάς (http://laxanokitsos.blogspot.gr/)
Και οι διοργανωτές:
Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Μακεδονικός Χαλβάς, ευχαριστούμε ειλικρινά πολύ όλους όσους ήταν κοντά μας εκείνη την ημέρα αλλά και όλους όσους υποστήριξαν επικοινωνιακά τη δράση αυτή.
Εις το επανιδείν!
Υλικά:
- 300 γρ φασόλια μαυρομμάτικα
- 5-6 αγγουράκια τουρσί (σε ροδέλες ή και περισσότερα αν σας αρέσουν)
- 2 πιπεριές Φλωρίνης (ψητές και κομμένες σε κυβάκια)
- 3 κουτ. της σούπας ελιές (σε ροδέλες)
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα (σε ροδέλες)
- 5-6 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό (ψιλοκομμένος)
- 2 κουτ. σούπας μπαλσάμικο ξύδι
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό κι όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τα μαυρομμάτικα. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να διαλύονται. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τα μαυρομμάτικα με τα αγγουράκια, τις πιπεριές Φλωρίνης, τις ελιές, τα κρεμμυδάκια, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Εοιμάζουμε τη σος: σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το μπαλσάμικο, το σησαμέλαιο, το μέλι και τη μουστάρδα. Μόλις γίνει μια ομοιογενής σος (την δοκιμάζουμε κιόλας και προσθέτουμε έξτρα κάποιο από τα υλικά για να ταιριάζει στη γεύση μας) την περιχύνουμε πάνω από τα φασόλια. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου ή και από το ψυγείο.
Foivi Geller
ήταν τέλεια και στο μάτι και στο στόμα!
Artemis Tsipi
🙂
Maria
Χάρηκα πολύ που γνωριστήκαμε και από κοντά! Τα φασόλια πιαζ ήταν εξαιρετικά!
Artemis Tsipi
Κι εγώ Μαρία!! 🙂 Σ’ ευχαριστούμε!
The Foodie Corner
Η σαλάτα ήταν πραγματικά υπέροχη. Τα φασόλια τα είχατε μαγειρέψει στην εντέλεια και οι φωλίτσες ήταν pure genius! Μπράβο κορίτσια!
Artemis Tsipi
🙂
anastasia
τελεια ολα! κριμα που ειμαι μακρυα και δν μπορεσα να ερθω!! και η συνταγη με τα φασολια σουπερ!
spoon-stories
Χόρτασε το μάτι μου νοστιμιές! Πόσο θα ήθελα να ήμουν εκεί να τσίμπαγα λίγο από όλα? Τα ξέρω τα φασόλια πιαζ και ομολογώ πως τα έκανες πολύ νόστιμα!