Food for Good: μια εκδήλωση, ένας σκοπός, πολύ χαρά. Α, και μια μηλόπιτα με χαλβά που ποτέ δε φωτογραφήθηκε…

in english

food4good3

Ο δρόμος από τη στιγμή σύλληψης μιας ιδέας ώσπου να τη δεις να υλοποιείται είναι μακρύς και μπορεί να περάσει από πολλά στάδια: απόρριψη, ενθουσιασμός, απογοήτευση, κουράγιο, χαρά, διαφωνίες, συμφωνίες, καθυστερήσεις, κούραση, γέλια, (ένα πονεμένο γόνατο στα ξαφνικά), ξενύχτι. Και τέλος, ευτυχώς, αμέριστη χαρά κι ικανοποίηση μεγάλη.

Κάπως έτσι ήταν η πορεία της ιδέας να γίνει μια εκδήλωση που να συνδυάζει το φαγητό και τη διάθεσή του για ένα σκοπό. Ένα σκοπό Καλό.

Κι η ιδέα ήταν αυτή του food for good.

food4good5

Το Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013, Food Bloggers υποδέχτηκαν στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ φίλους, συγγενείς, γνωστούς κι αγνώστους σε μια γευστική εκδήλωση, όπου με την προσφορά όσων ήρθαν συγκεντρώθηκαν χρήματα που δόθηκαν στην ΜΚΟ, Δρόμοι Ζωής. Έναν φορέα που από το 2000 βοηθάει σε διάφορα επίπεδα -διανοητική, ηθική και υλική συμπαράσταση παιδιών, εφήβων, οικογενειών που βρίσκονται σε συνθήκες κοινωνικής περιθωριοποίησης.

food4good Collage

food4good2

food4good 1

40 διαφορετικά αλμυρά και γλυκά πιάτα, 20 food bloggers, περίπου 300 επισκέπτες και αμέτρητα χαμόγελα και χαρά είναι ο απολογισμός. Μαζί με μια μοναδική σύνδεση, συνεννόηση και επικοινωνία μεταξύ των 8 bloggers που είχαμε την ευθύνη της διοργάνωσης:

Αθηνά Πάνου: Sugar Buzz
Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου-Μαραγκουδάκη: Sabor by Conna

Έλενα Σμπώκου: Elena’s Cooking
Εμμανουέλα Κόκκαλη: Eating Around
Ελένη Βονισάκου: The Foodie Corner
Μαριλίτα Χατζηβασιλείου: Gourmelita
Εύα Μονοχάρη: Funky cook

…και η αφεντιά μου.

food4good4

Και με τη συμβολή των υπολοίπων bloggers που τόσο πρόθυμα κι ευγενικά συμμετείχαν με τις νοστιμιές τους:

Μαριλού Παντάκη, Κωστή Αλβανό και Δημήτρη Αλβανό: της ομάδας του Madame Ginger
Κατερίνα Nτεληδήμου: Culinary Flavors
Ελεάννα Γιαννοπούλου: Foodaki
Λία Παπαδοπούλου: Olives & Olive
Γωγώ Παπαδιονυσίου: Mamatsita
Μαρία Μαστραντώνη: oinomagirion.blogspot.gr
Τάσσος Αντωνίου και Άννα Ευθυμίου: mama peinao
Ξανθή Μπαξεβάνη: asproylas.blogspot.gr
Nικόλας Μοσχοβίτης: Cooking Diary

Τέλος, όλο αυτό δε θα πραγματοποιούνταν χωρίς την οικονομική υποστήριξη της εταιρείας Αφοί Χαϊτογλου (Μακεδονικός Χαλβάς), την διάθεση του χώρου από το ΡΟΜΑΝΤΣΟ και την διάθεση προϊόντων από την: Nestle, Ήπειρος & Αdoro, Αριάδνη, Στέφος, Αλεβίζος.

Ευχαριστούμε επίσης όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους αλλά και όσους ανέφεραν το event αυτό, σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.

Υ.Γ.: Κι αυτή είναι η μηλόπιτα με τον χαλβά που δε φωτογραφήθηκε ποτέ αλλά φαγώθηκε ολόκληρη!

Συνταγή παραλλαγμένη από το site του Μακεδονικού Χαλβά

Υλικά:

για τη βάση:

  • 250 γρ. μπισκότα digestive τριμμένα σε σκόνη
  • 150 γρ. λιωμένο βούτυρο

για τη γέμιση:

  • 3-4 μήλα κομμένα σε κυβάκια (+όσα σας πάρει για να καλύψετε την επιφάνεια της τάρτας, κομμένα σε λεπτά φετάκια)
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλική
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλλα τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 50 γρ. χαλβά βανίλια σε κομματάκια
  • Ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Ξεκινάμε από τη βάση: σε ένα μπολ ανακατεύουμε με κουτάλι τα τριμμένα μπισκότα και το λιωμένο μπισκότο ώσπου να γίνει μια υγρή μάζα.
  2. Τη ρίχνουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι να καλύψει όλο τον πάτο σε μια ομοιόμορφη στρώση πατώντας τη με τα δάχτυλά σας ή με την εξωτερική πλευρά του κουταλιού. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
  3. Ετοιμάζουμε τη γέμιση ρίχντας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο, τα κυβάκια μήλου, τη ζάχαρη και την κανέλλα. Ανακατεύουμε πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν και μαλακώσουν ελαφρώς τα μήλα.
  4. Σβήνουμε με το κονιάκ, ανακατεύουμε, αφήνουμε να εξατμιστεί 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε 5′ στην άκρη. Ανάβουμε το γκριλ στους 220.
  5. Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση παντού. Σκορπίζουμε τα κομματάκια-τρίμματα χαλβά.
  6. Κόβουμε φετάκια λεπτά μήλου και καλύπτουμε ολόκληρη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε παντού με ζάχαρη και βάζουμε στο φούρνο για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη από πάνω. Βγάζουμε από το φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει.

You might also like:

tart_goat cheese_tomato_olives_onions

Πικ νικ, μια “επαναστατική” ημέρα, μια τάρτα και άλλα θαυμαστά!

 

Comments:

  • reply

    Πολύ πολύ ωραία η σκέψη και η όλη διοργάνωση. Συγχαρητήρια και Καλή Χρονιά!

    January 7, 2014
    • reply

      Ευχαριστούμε πολύ!
      Καλή Χρονιά και σε σένα!

      January 7, 2014
  • reply

    Συγχαρητήρια από την αρχή που ξεκίνησε ως σκέψη ως την τέλεια οργάνωση του. Καλή χρονιά να έχετε με υγεία και τα όνειρα σας πραγματικότητα!!

    January 7, 2014
    • reply

      Ευχαριστούμε πολύ!
      Υγεία και ό,τι ποθείς πραγματικά!

      January 7, 2014
  • reply

    Μπράβο σε όλες σας, γεια στα χεράκια σας και του χρόνου !!!

    January 8, 2014
  • reply

    mm_skg

    Μπραβο σας, τοσο για την σκεψη οσο και για την διοργανωση! Εμεις εδω στα βορεια, δυστυχως δεν ειμαστε τοσο οργανωμενοι για να αποφασισουμε κατι παρομοιο…
    Καλη Χρονια!

    January 9, 2014
    • reply

      Ευχαριστούμε πολύ!
      Αποφασιστικότητα χρειάζεται και συντονισμό! Όλα γίνονται!
      Καλή Χρονιά και σε σένα!

      January 9, 2014

Leave a comment: