Σοκολατομπανάνα κέικ!/Chocolate-banana cake

Μου αρέσουν πολύ τα κέικ.

Μου αρέσει πολύ η σοκολάτα.

Μου αρέσουν πολύ οι μπανάνες.

Ήταν αναπόφευκτο λοιπόν, όταν είδα αυτή την συνταγή εδώ από το υπέροχο blog της Patricia technicolor kitchen και να μη την δοκιμάσω!

Η συνταγή αυτή επίσης μου άρεσε γιατί δεν χρειάζεται καθόλου μίξερ, παρά μόνο ένα κουτάλι ή τον αυγοδάρτη σας!

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου-μαλακό
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 4 λιωμένες μπανάνες
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (ή βανιλίνη)
  • 175 γρ ψηφίδες σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C και βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα 19χ11 εκατ. –εγώ χρησιμοποίησα φόρμες για 12 μάφινς.
  2. Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μεγάλο μπωλ.
  3. Σε άλλο χωριστό μπωλ, ανακατέψτε καλά το βούτυρο, τη ζάχαρη, τις μπανάνες, τα αυγά, τη βανίλια και τις σοκολατένιες ψηφίδες.
  4. Προσθέστε το μείγμα αυτό των υγρών στο μπωλ με τα στερεά (του αλευριού-μπέικιν) και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά, χωρίς όμως να τα παραχτυπήσετε.
  5. Ρίχτε το μείγμα στη φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε και βάλτε να ψηθεί στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 1 ώρα και 15’.

Με τη φόρμα που χρησιμοποίησα εγώ χρειάστηκε πολύ λιγότερος χρόνος, δηλαδή στα 35-45’ ήταν έτοιμο. Οπότε το βλέπετε κι εσείς ανάλογα με τον φούρνο σας και τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε, κάνοντας πάντα το τεστ του «βάζω προς το τέλος του ψησίματος μαχαίρι στο μέσο του κέικ που πρέπει να βγαίνει στεγνό χωρίς ζυμάρι», οπότε είναι έτοιμο!

_________________________

I love cakes.

I love chocolate.

I love bananas.

How could I resist then to this gorgeous recipe from Patricia’s nice blog Technicolor Kitchen and not try it? So I made this lovely chocolate banana cake which doesn’t even need a mixer for its preparation, just a tablespoon or a whisk!

INGREDIENTS

  • 250 gr all purpose flour
  • 2 tsp baking powder
  • 125 gr butter softened
  • 4 smashed bananas
  • 2 eggs slightly bitten
  • 1 tsp vanilla extract
  • 175 gr chocolate chips

DIRECTIONS

  1. Preheat the oven at 180ο C/350°F. Grease and flour a 19×11 cm loaf pan -I used a 12 muffin pan.
  2. Shift the flour and the baking powder in a big bowl
  3. In a separate bowl mix well butter, sugar, bananas, eggs, vanilla and the chocolate chips
  4. Add this mix in the big bowl with the flour and baking powder and mix them but not very intense.
  5. Pour the final mix in the loaf pan or whateven pan you use and bake it for 1 hour and 15′.  With the muffins pan that I used, it took me 35-45′ to bake, so the baking time depends on the pan you will use and your oven. Of course, you can always use the usual test of putting a knife in the middle of the cake, and if it comes out clean, the cake is ready!

Comments:

  • reply

    Αργυρώ Ψαρουδάκη

    μιαμ μιαμ μιαμ!!!! Μάντεψε τι θα φτιάξω αυτό το Σαββατοκύριακο…

    November 26, 2010
    • reply

      Ωραία! Θα έρθω να τα ξαναφάω!:)

      November 26, 2010
  • reply

    Μαριέττα

    Νόστιμο, γρήγορο και εύκολο! Τέλειο, το έφτιαξα πριν από λίγο…
    Εννοείται πως το δοκίμασα αχνιστό και ήταν καταπληκτικό, αν και αντικατέστησα τις ψηφίδες σοκολάτας με σοκολάτα (πλάκα) που κομμάτιασα στο multi (πάντα κάτι θα μου λείπει).
    Σημ.: Χρειάστηκε 50-55 λέπτα ψησίματος, σε φόρμα.

    November 27, 2010
    • reply

      Χαίρομαι που το έφτιαξες, που σου πέτυχε και που σου άρεσε!

      November 28, 2010
  • reply

    Ιωάννα

    το δοκιμάσαμε και ήταν πραγματικά πάρα πολύ νόστιμο..δεν ειναι βαρύ σαν γλυκό και η μπανάνα του δίνει ένα πολύ ωραίο άρωμα..!!

    November 28, 2010
    • reply

      Ευχαριστώ Ιωάννα!
      Χαίρομαι που σας άρεσε!

      November 28, 2010
  • reply

    Καλημέρα! Φαίνεται πως έχουμε τα ίδια γούστα…έκανα πρόσφατα και εγώ παρόμοια muffins. Σκέφτομαι το Σαββατοκύριακο, που ελπίζω να έχω παραπάνω χρόνο…αν και έχω να στολίσω δέντρο 🙂 να δοκιμάσω και τη συνταγή σου για την αλμυρή τάρτα με κιμά και πορτοκάλι. Επειδή δεν είμαι fun του κόλιανδρου θα σκεφτώ άλλο μυρωδικό. Έχεις κάτι να προτείνεις?
    xxx

    December 2, 2010
    • reply

      Γειά σου Λίνα!
      Ο ξερός ή ο φρέσκος κόλιαδρος δεν σου πολυ-αρέσει, γιατί έχουν διαφορετική γεύση, οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτόν που προτιμάς περισσότερο… Στη συνταγή αυτή χρησιμοποίησα ξερό. Αν πάλι ο κόλιανδρος γενικότερα δεν σου αρέσει, μπορείς να τον παραλήψεις εντελώς και να αυξήσεις λίγο την ποσότητα του μαϊντανού -ας πούμε 2 ή 3 κουτ. σούπας- γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο άλλο μυρωδικό που να πλησιάζει σε αυτόν, να μην αλλοιώνει την αρχική γεύση της τάρτας και να ταιριάζει και με την κανέλλα! Είμαι σίγουρη ότι και πάλι νόστιμη θα είναι!
      Παρεπιπτόντως, κι εγώ λέω το Σάββατο να στολίσω δέντρο!!! 🙂

      December 2, 2010
      • reply

        Ο φρέσκος είναι που δεν μου αρέσει. Άρα θα μπορούσα να δοκιμάσω με ξερό και αρκετό μαϊντανό.
        Thanks!

        December 2, 2010
        • reply

          Αν τελικά χρησιμοποιήσεις ξερό ακολούθησε τις αναλογίες που δίνω και στην συνταγή (1/2 κουτ. γλύκου κόλιανδρο τριμμένο και 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο), χωρίς να αυξήσεις τον μαϊντανό -εκτός και αν σου αρέσει πολύ αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα. Διορθώνω και στο post ότι πρόκειται για ξερό κόλιανδρο για να είμαι πιο ακριβής. Διαλέγεις και παίρνεις!

          December 2, 2010

Leave a comment: