Σκόρδο στο ελαιόλαδο/Garlic in olive oil

Η έννοια του κελαριού με ιντριγκάρει.

Μου αρέσει η ιδέα ενός χώρου όπου θα υπάρχουν ένα σωρό λιχουδιές που θα έχουν φτιαχτεί από εμένα και θα περιμένουν καρτερικά την ώρα τους να βρεθούν στο τραπέζι μου: παξιμάδια, μαρμελάδες, γιαούρτι, ποτά, παστά, τουρσιά, ελιές, ζυμαρικά, όλα εν τάξη.

Γι’ αυτό το λόγο –αν και κελάρι δε διαθέτω-, έφτιαξα το σκόρδο αυτό* που συντηρείται για αρκετές εβδομάδες στο ψυγείο, έτοιμο για χρήση ανά πάσα στιγμή.

Και βέβαια, το λάδι που το συντηρεί είναι ένα νόστιμο ελαφριά αρωματισμένο ελαιόλαδο, έτοιμο επίσης για χρήση σε σαλάτες και μαγειρικές.

*η συνταγή προέρχεται από το περιοδικό Real Simple (2006)

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κεφάλι σκόρδο ή όσα εσείς θέλετε ανάλογα με το πόσο το χρησιμοποιείτε στην μαγειρική σας.
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χωρίζετε τις σκελίδες μία μία χωρίς να τις καθαρίσετε από τα φλούδια τους
  2. Βράζετε νερό και τις ρίχνετε να βράσουν για 3-4’
  3. Πετάτε το νερό αυτό και τις ξαναβάζετε να βράσουν για άλλο τόσο.
  4. Επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά.
  5. Στραγγίζετε τις σκελίδες κι όταν κρυώσουν λίγο τις ξεφλουδίζετε –τα φλούδια βγαίνουν σχεδόν μόνα τους
  6. Τις βάζετε σε ένα βαζάκι, τις σκεπάζετε με ελαιόλαδο και τις φυλάτε στο ψυγείο.

 _______________________

 The idea of a cellar intrigues me.

I would love to have a room where I would store all kinds of goodies made by me waiting patiently the proper time to get to my table: rusks, jams, yoghurt, drinks and liquers, salted stuff, pickles, olives, pasta.

That’s why, -although I don’t have a cellar- I made this garlic* that is conserved for many weeks in the fridge, ready to be used any time. Of course, the olive oil that conserves it, is a tasty and light scented oil that can be used in salads or to any kind of cooking that calls for a little bit of garlic scent!

 *The recipe is from magazine Real Simple (2006)

INGREDIENTS

  • 1 head of garlic or more –it depends on how much you use garlic in your cookings!
  • Olive oil

DIRECTIONS

  1. Separate the cloves of the garlic one by one without peeling them
  2. Put water in a small pan, put the cloves and let them boil for 3-4’
  3. Throw the water, add some fresh and let cloves boil for 3-4’ more.
  4. Repeat one more time.
  5. Strain the cloves, let them cold a little bit and unpeel them –they are almost self peeled!
  6. Put them in a jar, cover them with olive oil and keep them in the fridge.

Leave a comment: