Νόστιμα πράσινα σάντουιτς με σολομό!/Delicious green salmon sandwiches!

Μου αρέσουν πολύ οι μεζέδες, οι μπουκίτσες, το φαγητό των μπουφέδων και γενικά η ποικιλία διαφόρων γεύσεων που όλες μαζί θα αποτελούν ένα σύνολο –ή και όχι μερικές φορές! Εδώ είναι και η παγίδα του ότι δεν μπορείς να υπολογίσεις την ποσότητα του φαγητού που τελικά έχεις φάει, αλλά αυτό το παραβλέπω εντελώς!

Όταν λοιπόν προσκαλούμαι σε πάρτυ και σε συγκεντρώσεις διαφόρων ειδών, η πρώτη μου ατάκα είναι: «Ωραία, κι εγώ τι να φέρω;» Και φυσικά, όταν είναι γνωστοί μου (γιατί οι υπόλοιποι ντρέπονται!), μου δίνουν το ελεύθερο να συνεισφέρω κι εγώ στην τροφοδοσία του πεινασμένου πλήθους!

Έτσι λοιπόν και έγινε στα γενέθλια της αγαπημένης μου ξαδέρφης Δέσποινας όπου της έφτιαξα αυτά τα πολύ νόστιμα, γρήγορα και ευπαρουσίαστα «πράσινα» από τον μαϊντανό σάντουιτς που τρώγονται κρύα, μπορείτε να τα φτιάξετε κι από την προηγούμενη ημέρα και να πάρουν μια πολύ ωραία θέση στο μπουφέ!

Voila!

Από το Realfood Μαΐου 2010 με ελαφρές προσωπικές «πινελιές»

ΥΛΙΚΑ

Πολλαπλασίασα την αρχική δόση, έκοψα στα τέσσερα το κάθε τοστ αντί στα δύο και έβγαλα 40 μικρά τριγωνάκια.

  • 1 πακέτο ψωμί τοστ λευκό χωρίς κόρα (20 φέτες)
  • 2 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια (η αρχική συνταγή είχε 1 ξερό μέτριο κρεμμύδι, εσείς χρησιμοποιήστε ό,τι προτιμάτε)
  • 10 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. σολομό καπνιστό ψιλοκομμένο
  • 2-3 κουτ. σούπας μαγιονέζα, συν 1-2 κουτ. σούπας ακόμα για το εξωτερικό άλειμμα στο τέλος (χρησιμοποίησα μαγιονέζα που περιείχε λεμόνι. Αν βάλετε απλή, περιχύστε τον σολομό με λίγες σταγόνες λεμονιού)
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια (αν χρησιμοποιήσετε το ξερό κρεμμύδι, κόψτε το στα 4 και αφήστε το για ένα βράδυ στο ψυγείο, το οποίο μετά στραγγίζετε και ψιλοκόβετε).
  2. Ανακατεύετε καλά τα κρεμμύδια, τον σολομό, το αγγουράκια, το πιπέρι και τις 2-3 κουτ. σούπας μαγιονέζα.
  3. Μοιράζετε το μείγμα στις μισές φέτες ψωμί και σκεπάζετε με τις υπόλοιπες, πιέζοντας τα τοστ να «κάτσουν καλά!»
  4. Τα κόβετε διαγωνίως με ένα μεγάλο με δοντάκια μαχαίρι σε δύο ή τέσσερα τρίγωνα. Τα αλείφετε ελαφρώς με την υπόλοιπη μαγιονέζα με ένα μαχαιράκι και από τις τρεις πλευρές.
  5. Βάζετε σε ένα πιάτο τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και «βουτάτε» τις τρεις αλειμμένες με μαγιονέζα πλευρές των τοστ για να κολλήσει γύρω γύρω.

Βάζετε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα τους!

______________________________

I really love mezedes, small bites, fingerfood and generally the variety of different kind of food that make a whole –or not some times! This is a trap! You can eat without limits, uncertain of the quantity of all the things you have swallowed, but I guess I overlook this fact.

So, when I’m invited to a party, I usually ask “what do you want me to cook?” and the usual answer is “whatever you want!”. And I did what I wanted to do, to my favourite’s cousin party Despina: these delicious green from parsley salmon sandwiches which are easily made, eaten cold and can be prepared from the day before and make an impression to your buffet!

Voila!

From  Realfood magazine, May 2010, with a  slight personal touch!

INGREDIENTS

I multiplied the original dosage, cut in four and not in two every toast and got 40 little triangle ones.

  • 20 slices of white bread without crust
  • 2 small fresh green onions (the original recipe calls for 1 dry medium onion, you can use whatever you want)
  • 10 finely chopped pickled gherkins
  • 200 gr finely chopped smoked salmon, sprinkled with some drops of lemon juice
  • 2-3 tbsp mayonnaise, plus 1-2 tbsp more for the external spreading at the end
  • Finely chopped parsley (almost half bunch)
  • pepper

DIRECTIONS

  1. Finely chop the onions (if you use dry one, cut it in four, let it in the fridge for one night, strain it and then chop it)
  2. Mix together the onions, salmon, pickles, pepper and 2-3 tbsp of mayonnaise.
  3. Share this mixture to 10 bread slices, cover them with the rest of the bread and slightly press them to get stuck
  4. Cut each toast diagonal in two or four triangles with a big knife and spread a little bit of mayonnaise to each of the three sides.
  5. Pour the parsley in a plate and then put each triangle in it to have the parsley stuck all over the three sides.

Store them in the fridge until their time comes!

Comments:

  • reply

    Vassiliki

    Τέλεια ιδέα!

    December 10, 2010
    • reply

      @ Elpiniki + Vassiliki,
      σας ευχαριστώ πολύ!

      December 10, 2010
  • reply

    Ωραια ιδεα… κι εμενα μ αρεσουν οι μπουκιτσες πολύ!

    December 10, 2010
  • reply

    Οι φωτογραφίες σου όπως πάντα εντυπωσιακές!
    Μπορείς να δοκιμάσεις και με τυρί κρέμα αντί μαγιονέζας την επόμενη φορά! Ταιριάζει πολύ με τον καπνιστό σολωμό.

    December 10, 2010
    • reply

      @Mαίρη,
      πολύ ωραία ιδέα! Ευχαριστώ πολύ 🙂

      December 10, 2010
  • reply

    Mylona despina

    H Αρτεμις έφτιαξε καταπληκτικά σαντουιτς στο πάρτυ γενεθλιων μου!!!! Είμαι η ξαδέρφη της και ναι!! είμαι πολύ περήφανη για την ίδια..
    Για τα σαντουιτς μιλούσαμε και στο γραφείο με κάποιους καλεσμένους..

    Και όσο για τις φωτογραφίες είναι λαχταριστές..σαν τις συνταγές της..

    December 20, 2010
    • reply

      Ευχαριστώ Δέσποινα, ευχαριστώ πολύ!!!

      December 20, 2010

Leave a comment: