Μπισκότα σοκολάτας γεμιστά με λιωμένη σοκολάτα/Chocolate cookies filled with melt chocolate

…ή αλλιώς, σοκολάτα με σοκολάτα και σοκολάτα μαζί! Πόσο ν’ αντέξει ένας άνθρωπος σαν κι εμένα;

Θα σας πω.

Δεν αντέχει.

Αν και βγήκαν πολύ μεγάλα, αν και η σοκολάτα δεν μου βγήκε τόσο ρευστή όσο “υπόσχονταν” η φωτογραφία από το βιβλίο  “Γλυκά παιδικά όνειρα” της σειράς “Μαθήματα γλυκιάς αλχημείας” του Στέλιου Παρλιάρου απ’ όπου πήρα τη συνταγή, τα μπισκότα αυτά είναι μαλακά και πολύ γευστικά.

Τα έφτιαξα, τα έφαγα και πήρα και στη δουλειά για να ταΐσω και άλλο κόσμο μπας και φύγει το κρίμα από το λαιμό μου…

ΥΛΙΚΑ

Για περίπου 15 μπισκότα

  • 120 γρ. κουβερντούρα 55% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί
  • 110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 130 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 30 γρ. κακάο κοσκινισμένο
  • 1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για τη γέμιση: 280 γρ. κουβερντούρα 55% κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνουμε τα 120 γρ.  κουβερντούρα σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 8-10’ ώσπου το μείγμα να ασπρίσει και να φουσκώσει.
  3. Ρίχνουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2’ ακόμη.
  4. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη λιωμένη κουβερντούρα.
  5. Ανακατεύουμε καλά ώστε να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Αν και δεν το αναφέρει η συνταγή, εγώ έβαλα σε αυτό το σημείο τη ζύμη στο ψυγείο για ~30’ γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν μου βγήκε και τόσο σφιχτή η ζύμη ώστε να μπορεί να ανοιχτεί σε φύλλο και με δυσκόλευε.
  6. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλ, και με τη βοήθεια κουπ-πατ, κόβουμε μπισκότα στρογγυλά διαμέτρου 5 εκ.
  7. Τοποθετούμε τα μισά μπισκότα σε λαδόκολλα, βάζουμε στο κέντρο κάθε μπισκότου λίγη τεμαχισμένη κουβερντούρα της γέμισης και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα, πιέζοντας γύρω γύρω για να κολλήσουν.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15’ στους 160ο-170ο C.
  9. Ζεστά είναι κολασμένα. Κρύα είναι κολασμένα. Ξανά.

Tips-θέματα: Αν και τελικά βγήκαν πολύ νόστιμα και ωραία τα μπισκότα αυτά, αντιμετώπισα τα εξής θέματα που θα ήθελα να μοιραστώ μπας και δεν χρειαστεί να τα αντιμετωπίσετε και εσείς:

  • Χρειάστηκε να ανοίξω τη ζύμη μεταξύ δύο λαδόχαρτων γιατί κόλλαγε ακόμη αφού την έβγαλα από το ψυγείο. Ίσως να χρειαζόταν και άλλο χρόνο στο ψυγείο. Απέφυγα να ρίξω και άλλο αλεύρι γιατί το πιο πιθανό είναι να καταστραφεί εντελώς το γλυκό.
  • Για να τα πλάσω πιο εύκολα σε μπισκότο, άπλωσα στα χέρια μου κακάο για να μην κολλάει η ζύμη.
  • Μάλλον δεν υπολόγισα σωστά τη διάμετρο του ποτηριού που χρησιμοποίησα εν είδη κουπ-πατ και βγήκαν ψιλο-τεράστια στο ψήσιμο, λόγω και του μπέικιν.
  • Μου περίσσεψε αρκετή από την κουβερντούρα της γέμισης. Υποθέτω, ότι αν μου έβγαιναν μικρότερα άρα και περισσότερα, ίσως και να την είχα χρησιμοποιήσει όλη!
  • Μην αποκαρδιώνεστε! Προσπαθήστε την και πείτε μου τι έκανα λάθος για να μην έχω κανένα θέμα την επόμενη φορά! 🙂

 _____________________________________

…or else, chocolate, with chocolate and, did I say chocolate? Just, how far a human like me can stand this?

Let me tell you. I can’t.

Although they became huge and the melting-bursting chocolate of the very promising pictures of the book that I took the recipe (“Sweet children’s dreams” by Stelios Parliaros’ series “Sweet alchemy lessons”), was more solid to my version, these chocolate biscuits are tender, very tasty and worth a try.

So I baked them, I ate some and took the rest at the office and feel that I share my chocolate “sins” with others…

INGREDIENTS

For about 15 cookies

  • 120 gr dark chocolate with 55% cocoa, melt in a water bath
  • 110 gr butter in room temperature
  • 150 gr black sugar
  • 1 egg
  • 130 gr sifted all purposes flour
  • 30 gr sifted cocoa powder
  • 1 tsp baking powder
  • 1 pinch of salt
  • For the filling: 280 gr dark chocolate with 55% cocoa, chopped in small pieces.

DIRECTIONS

  1. Melt the dark chocolate in a water bath and set aside.
  2. Whisk in a mixer butter with sugar for 8-10’ until the mixture blends well and whitens
  3. Pour the egg and keep whisking for 2’ more.
  4. Add the shifted flour and cocoa, baking powder and the melt dark chocolate
  5. Stir well until you get a tight dough. Although the recipe doesn’t refer letting the dough in the fridge, I did because it wasn’t so tight and gave me a hard time!
  6. Open the dough in a thin sheet of 3 mil. and with a round cutter or glass cut round 5 in. cookies.
  7. Put them on a baking sheet, put some chopped dark chocolate (of the filling) in the centre of half of them and cover with the rest cookies, pressing the sides until the stuck together well.
  8. Bake in preheated oven for 15’ at 320-338ο F.
  9. Hot are hell. Cold are hell. Again.

Tipsissues: Although they are hell, I faced some difficulties that I would like to share with you so as not to have to deal with the same issues yourselves:

  • I had to open the dough sheet between two pieces of baking paper because it was still sticky after the fridge. Maybe it had to stay there for more time. I didn’t add more flour because it is more likely to completely destroy the cookies.
  • In order to cut them round right, I had to cover my hands with cocoa powder so as not to get stuck with the dough.
  • I rather miscalculated the size of the glass I used to cut the dough and got king size cookies in the end –because of the baking powder
  • A lot of chopped dark chocolate for the filling was left. I guess that, if I cut smaller cookies, I would have used it all!
  • Don’t let down! Try this recipe and please, let me know what did I do wrong? Next time I’ll try this yummy recipe, I’m sure none of the above will happen!:)

Comments:

  • reply

    Μαριέττα

    Λοιπόν! τα έφτιαξα …με τις εξής παραλαγές: δεν είχα κακάο και έβαλα σκόνη σοκολάτας για γάλα, ξέχασα να βάλω το αλάτι, βαρέθηκα να ανοίξω σαν φύλλο την ζύμη και έκανα την διαδικασία σαν μπιφτέκι γεμιστό, όπου, επίσης λόγω βαρεμάρας, στο κέντρο έβαζα ένα ολόκληρο κύβο κουβερτούρας και βεβαίως δεν πρόσεξα τις μερίδες και βγήκε μια μπισκοτόπιτα (ευτυχώς χωρισμένη σε μερίδες). Αλλά! το αποτέλεσμα αν και πληθωρικό, ήταν πεντανόστιμο.

    November 12, 2010
    • reply

      Ουάου!…..!
      Παραλλαγή λοιπόν!
      Το καλό είναι ότι σου βγήκε… βρώσιμο αλλά και νόστιμο!
      Πάλι καλά!

      November 12, 2010
  • reply

    FoodJunkie

    Θα έχεις γίνει σούπερ αγαπητή στη δουλεια! Ωραία και πληθωρική συνταγή για τους λάτρεις της σοκολάτας.

    November 12, 2010
    • reply

      Η αλήθεια είναι ότι με κοιτάνε στα χέρια κάθε πρωί! (πλάκα κάνω!)
      Όντως όμως, ψίχουλο δεν έμεινε!

      November 12, 2010

Leave a comment: