Κοτόπουλο με μέλι, σόγια… και noodles!

in english

Χωρίς πολλά λόγια.

Τα γλυκόξινα είναι από τις γεύσεις που μου ταιριάζουν πολύ.

Γι’ αυτό κι έφτιαξα αυτό το κοτοπουλάκι μαζί με noodles που μ’ αρέσουν επίσης.

 

Ελπίζω και σ’ εσάς.

Αφιερωμένο στη φίλη μου Ειρήνη.

 

Εμπνευσμένο από συνταγή του περιοδικού Olive (ελληνική έκδοση, Οκτώβρης 2007)

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο noodles (στα ράφια των σούπερ με τα έθνικ προϊόντα)
  • 3-4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 4-5 κουτ. σούπας σόγια σως
  • 3 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κουτ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένετε και ψιλοκόβετε σε μπουκιές το κοτόπουλο
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κοτόπουλο να σωταριστούν καλά περίπου για 5’
  3. Ρίχνετε νερό που να σκεπάζει καλά το κοτόπουλο και αφήνετε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας –το τσεκάρετε με ένα πιρούνι αν τρυπιέται. Αν έχει «πιει» το νερό και δεν έχει βράσει ακόμα, προσθέστε λίγο ακόμη.
  4. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά: ξύδι, σόγια, μέλι, μουστάρδα, τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  5. Αφήνετε για 5’ ακόμη να βράσει και βγάζετε απ’ τη φωτιά. Θα πρέπει να έχει αρκετό ζουμί –αν όχι, προσθέστε λίγο νερό και αφήστε πάνω στο ζεστό αλλά σβηστό μάτι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  6. Βράστε σε μια κατσαρόλα τα noodles ακριβώς όπως και τα μακαρόνια –σε μπόλικο αλατισμένο βραστό νερό- και αφήστε τα για 2-3’ ή όσο γράφει η συσκευασία και σουρώστε τα.
  7. Ξαναρίχνετε τα σουρωμένα noodles στην κατσαρόλα και από πάνω το μείγμα του κοτόπουλου με όλο το ζουμί του. Ανακατεύετε καλά και το απολαμβάνετε ζεστό!

You might also like 

γαρίδες με δεντρολίβανο και αρωματικό λάδι σκόρδου

 

πίτσα με αραβική πίτα, κιμά κοτόπουλου και τυριά

Comments:

  • reply

    BAXE VANI IRENE

    Περιμένω να τα δοκιμάσω!!!! Φαίνονται πεντανόστιμα!!!!!

    January 30, 2011
    • reply

      @Irene,
      καλώστηνα! Κανονικά, θα έπρεπε να το ονομασω “το πιάτο της Ειρήνης” και να αποτελεί κατηγορία από μόνο του αλλά είπα απλά να στο αφιερώσω. Όπως είπαμε: κανονίζουμε να με πας στο γιαπωνέζικο που ξέρεις!

      January 30, 2011

Leave a comment: