Υγρό κέικ πεπόνι

in english

Κέικ;

Πεπόνι;

Υγρό;

Ε ναι λοιπόν!

Όλα αυτά μαζί!

Περίεργο, δε λέω, αλλά πολύ θα αρέσει σε όσους αγαπούν το φρούτο αυτό το οποίο δίνει τη χαρακτηριστική του γεύση και άρωμα σε αυτό το κεκάκι διατηρώντας το αρκετό νωπό.

Που έχει και το τυρί κρέμα του μέσα.

Έχει και τα σποράκια του.

Και που τρώγεται ωραία και με παγωτό βανίλια.

Και μετά πας για εξετάσεις ζαχάρου.

Από το Realfood, τχ. Μαΐου 2009

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα πολτοποιημένο πεπόνι (1/2 μέτριο πεπόνι περίπου)
  • 200 γρ. cream cheese
  • 1 κούπα βούτυρο (σοφτ λέει η συνταγή, δεν είχα, έβαλα «κανονικό», το οποίο έλιωσα πρώτα)
  • 2 κούπες ζάχαρη άχνη
  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλιές σούπας παπαρουνόσπορο (προαιρετικά –σε μπαχαράδικα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C πάνω κάτω.
  2. Σε μίξερ, ρίχνετε και χτυπάτε όλα μαζί τα υλικά για 4’ να αφρατέψουν.
  3. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα για κέικ και ρίχνετε το μείγμα.
  4. Ψήνετε για περίπου 1 ώρα ή ώσπου μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή. Περιμένετε να κρυώσει και ξεφορμάρετε. Αν θέλετε, ρίχνετε άχνη ζάχαρη.

You might also like:

Σοκολατομπανάνα κέικ!

Δίχρωμο κέικ με φράουλες και κακάο

10 thoughts on “Υγρό κέικ πεπόνι

  1. The Dark Chef

    Εεεεε??!!!
    Μην απολογείσαι που είναι περίεργο, ούτε θα σε κατηγορήσουμε για το ζάχαρο που θα πάθουμε! :)))
    Εγώ μόνο ένα παράπονο έχω αυτή τη στιγμή: Γιατί δεν έβαζες τη συνταγή νωρίτερα? 🙂

    1. Artemis Tsipi

      @Dark chef,
      εγώ απλά προειδοποιώ! Τώρα θυμήθηκα αυτή τη συνταγή! Κι ακόμα υπάρχουν πεπόνια, ευτυχώς!

  2. Βασιλική

    Εκτός του ότι φαίνεται υπέροχο…… μου χεις κινήσει τόσο την περιέργεια για την γυεση του που δεν ξέρω πως θα βγάλω την χρονιά μέχρι την επόμενη σαιζόν….. ντελίβερυ δεν κάνετε έ;

    1. Artemis Tsipi

      @Βασιλική,
      μια με τα σουβλάκια την άλλη με το κέικ, νομίζω ότι νέοι επαγγελματικοί ορίζοντες ανοίγονται μπροστά μου! Χμμμ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *