Σοκολάτα να την πιείς στο φλυτζάνι.

in english

Βελούδινη κι απαλή.

Πηχτόρευστη όσο πρέπει.

Μυρωδάτη.

Στη σωστή ζεστή θερμοκρασία.

Με ένα ρίγος να διαπερνάει τη ραχοκοκκαλιά σου σε κάθε γουλιά που δεν μπορεί να είναι μικρή.

Κι εκεί που έχεις εθιστεί, τελειώνει.

Αυτή.

Κι εσύ.

Μη λουστείτε. Να την πιείτε.

Από το βιβλίο “Σοκολάτα” του Στέλιου Παρλιάρου.

ΥΛΙΚΑ

Μείωσα τα υλικά για να βγουν 2 φλυτζάνια. Λάθος. Την άλλη φορά 5.

  • 300 γρ. φρέσκο γάλα
  • 100 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
  • 1 ξυλάκι κανέλλα
  • φλούδα από μισό πορτοκάλι
  • 1 στικ βανίλιας ή 1/2 κουτ. γλυκού υγρή ή 1 κάψουλα σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνετε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα (σε μικρό κατσαρολάκι ή μεγάλο μπρίκι βράζει ελάχιστο νερό κι από πάνω μεταλλικό μπολάκι με τη σοκολάτα μέσα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει με προσοχή χωρίς να πέσει νερό μέσα!). Βγάζετε από τη φωτιά.
  2. Σε μεγάλο μπρίκι ή κατσαρολάκι, ρίχνετε όλα τα υλικά: γάλα, λιωμένη κουβερτούρα, κανέλλα, φλούδα πορτοκαλιού και βανίλια -αν χρησιμοποιήσετε στικ, με ένα μαχαιράκι ανοίξτε το απ’ άκρη σ’ άκρη, βγάλτε με το μαχαίρι τα σπόρια, ρίξτε τα μέσα στο μείγμα και ρίξτε και το στικ μετά.
  3. Ανακατεύετε καλά κι αφήνετε στη φωτιά μέχρι ν’ αρχίσει να βράζει.
  4. Το βγάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε όπως είναι να μείνει για 2-3′.
  5. Σουρώνετε στα φλυτζάνια.
  6. Πίνετε ασταμάτητα. Γουργουρίζοντας.

You might also like:

Μια σοκολάτα μαρκίζ για τον πατέρα μου

Cheesecake με σοκολάτα

11 thoughts on “Σοκολάτα να την πιείς στο φλυτζάνι.

  1. Artemis

    Λατρεύω τη ζεστή σοκολάτα!! Αν και δεν τα πάω καλά με τα μυρωδικά εκτός από τη βανίλια πιστεύω ότι αξίζει να τη δοκιμάσω!! Με την κατάλληλη παρέα πάντα!!

  2. Eri

    Τέλειες φωτογραφίες και αρώματα !!! Λέω να πιώ μία έτσι που την βλέπω σκούρη σκούρη!

  3. Μάριον

    Το αγαπημένο μου ”ποτό”.
    Τώρα με το κρύο είναι ότι καλύτερο.
    Πολύ όμορφες φωτογραφίες 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *