Σέρρες. Ένας πολιτισμός στο τραπέζι σας/Serres. A civilization to your table.

Αυτός είναι ο τίτλος της έκθεσης παραδοσιακών σερραϊκών προϊόντων που διοργανώνει η Επιμελητηριακή Αστική Αναπτυξιακή Εταιρία Σερρών και που εγκαινίαστηκε εχτές 8 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό Συντάγματος με διάρκεια έως και την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου.

Δεν είμαι Σερραία αλλά είμαι fun κάθε τι original! Και στην έκθεση αυτή, βρίσκεις προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς που, αρκετά από αυτά, δεν τα έχω συναντήσει στην αθηναϊκή αγορά: ακανέ Λαϊλιά, τυρί λευκό-γιαούρτι-βούτυρο από βουβαλίσιο γάλα, τοπικό ούζο “Μαγεία”, τραχανά με διάφορα λαχανικά, βιολογικά ζυμαρικά Άνω Ποροΐων με βουβαλίσιο γάλα, καβουρμά Παγγαίου!

Προμηθεύτηκα κι εγώ κρέας στρουθοκαμήλου για να δοκιμάσω από τη Μακεδονική Φάρμα Στρουθοκαμήλων -θα σας ενημερώσω όταν επιχειρήσω να το μαγειρέψω, μάλλον με συνταγή απο το site τους!- τραχανά ξινό και με λαχανικά, πολύχρωμες χυλοπίτες, σερραϊκή μπουγάτσα με κρέμα και μια μεγάλη πήλινη γάστρα με καπάκι που αργοψήνει μελωμένο, ζουμερό και πεντανόστιμο φαγητό, όποιο κι αν είναι αυτό!

Ελπίζω αυτή να είναι η αρχή και για άλλες παρόμοιες στοχευμένες εκθέσεις που επωφελούν τους πάντες -παραγωγούς και καταναλωτές!

Σπεύσατε λοιπόν για να φέρετε σερραϊκές λιχουδιές στο τραπέζι σας!

Υ.Γ. Ωράριο σήμερα Τρίτη (9/11): 10.00-19.30 και Τετάρτη-Παρασκευή (10-12/11): 10.00-21.00

___________________________

That is the title of the trade fair of traditional food products from Serres in North Greece which was inaugurated yesterday.

I am not from Serres but I am a fun of original products! And in this exhibition, you can find original products from local producers that can hardly  be found even in Athens; akane Laila (a kind of loukoumi delight), white cheese, yoghurt and butter from buffalos, local ouzo “Magic”, trahana (kind of pasta made by buffalo milk and flour), buffalo cooked meat etc.

So, I got there and bought ostrich meat by Macedonian Ostrich Farm –I ‘ll let you know when I’ll cook it!-, trahana with vegetables, bougatsa (traditional pie with cream –sweet or salty) and a big ceramic pot with a lid that slowly bakes anything!

I hope that this is only the beginning for other similar exhibitions to come that benefit all of us –producers and consumers!

Congratulations!

2 thoughts on “Σέρρες. Ένας πολιτισμός στο τραπέζι σας/Serres. A civilization to your table.

  1. Μαίρη

    Ακούγεται ενδιαφέρον έκθεση. Δυστυχώς είμαστε κάπως μακριά. Το κρέας στρουθοκάμυλου θέλει καλό ψήσιμο γιατί μπορεί να γίνει σκληρό. Πάντως ένα διάστημα το προωθούσαν πολύ στην Κύπρο σαν “υγειινό” κόκκινο κρέας χαμηλό σε λιπαρά και χοληστερόλη. Σύμφωνα με τη βικιπεδία ισχύει! Όπως και να έχει αν είναι καλοψημένο θα είναι νόστιμο!!

    1. Artemis Tsipi

      Καλημέρα Μαίρη, όντως έχει ενδιαφέρον και ελπίζω να γίνουν κι άλλες παρόμοιες εκθέσεις. Όντως έτσι προωθείται κι εδώ ως υγιεινό και θα διαπιστώσω σύντομα αν είναι και νόστιμο. Θα βρω μια ωραία συνταγή και αν πετύχει, θα την “ανεβάσω” και στο Wonderfoodland. Ευχαριστώ για τη συμβουλή!:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *